Hotel Shanti-Som i Andalusien

Hvem skulle nu tro, at der blot et kvarters kørsel fra det hektiske liv i Marbella oppe i naturparken, Sierra de las Nieves findes et lille stykke af østens mystik, men her ligger hotel Shanti-Som Wellbeing Retreat så vidunderligt smukt, at man lige må knibe sig i armen for at tro det. Hotellet er opført med elementer fra balinesisk stil og i indretningen har man fulgt reglerne for Feng Shui. Ikke blot de ydre rammer har et snert af østen, men også hotellets atmosfæren er præget af en næsten ophøjet ro. Hotellet er en dejlig base til en kulturrejse i Andalusien.

Det søde personale i receptionen sørger for en nem check in, og jeg kan nu tage den smukke lobby i nærmere øjesyn – sikken et rum. De balinesiske møbler i smukt, mørkt træ passer perfekt ind i det højloftede rum med de store gulv til loft vinduer, der bringer den omkringliggende natur med fyrretræer og bjerge helt ind rummet – nyd også bibliotekshjørnet omkring den store pejs. Det er lige stedet at slå sig ned i en hyggestund med en god bog, et glas friskpresset juice eller en kop urtete! Ja, det er jo et wellness-hotel, men frygt ikke – det er naturligvis muligt at få et glas god vin eller en kold øl.

Efter denne modtagelse kan jeg næsten ikke vente med at se mit værelse – forventningerne er sat meget højt, og de skuffes naturligvis ikke. Det smukke højloftede værelse er åbent til kip og har en stor vifte i loftet – sådan én er perfekt til nedkøling af rummet. Her er lyst og dejligt, og ikke mindst den skønne balkon med de behagelige møbler med bløde puder får karakter op i den høje ende af skalaen. Det indbydende, velfungerende marmorbadeværelse med det store brusebad, de spændende toiletartikler, badekåben, ”futterne” og den lille, fine orkide er en anden ting jeg sætter højt.

Hotellets restaurant, Samsara, er åben til morgenmad, frokost og middag. Her kan du starte dagen med en god, sund morgenmad inden du kaster dig over dagens aktiviteter eller lækre behandlinger i SPA’en. Det er stedet til en afslappet frokost og til en god middag. Her er den sunde mad i højsæde i det, der bedst kan beskrives som et asiatisk-mellemøstligt fusionskøkken. Som nævnt er der smukt overalt på dette hotel, og restauranten er ingen undtagelse. Så de dejlige omgivelser, hvad enten det er indendørs eller på ude på den store terrasse, lægger et ekstra plus til oplevelsen.

Hotel Shanti-Som beskriver sig selv som et Wellbeing Retreat, og her er paletten af forskellige behandlinger som terapi, meditation og yoga da også overvældende. Her er detox-programmer, kostvejledning, yoga-klasser og i SPA’en kan du få healing, manicure ansigtsbehandling, en gang lemon & ginger scrub og meget, meget mere. Alt dette kan jo vælges til og vælges fra alt efter dine ønsker. Der skal jo nok også være tid til at opleve lidt af alt det, som denne del af Andalusien byder på. Blot 4 km fra hotellet ligger Monda, en lille pueblo blanco – en hvid landsby som de findes i hundredevis i denne del af Spanien.  Her kan du gå en lille tur og slå dig ned på byens torv og betragte dagliglivet, som det (stort set) er levet gennem mange hundrede år. Det eksklusive Marbella er er kun et kvarters kørsel væk, og Malaga by med Picasso-museum og super shopping kan du nå på 3 kvarter.

Hotel Shanti-Soms have er et kapitel for sig. Den er bygget op i forskelige niveauer og smukt udsmykket i asiatisk stil med smukke orkideer og fine figurer. Her hersker en ro og stilhed, der kun forstyrres af lyden af vand i vandfald og fontæner. Her er dejligt at slå sig ned og slappe af, nyde solen og tage en dukkert i poolen.

Værelserne på Hotel Shanti-Som

Hotellet har 14 værelser heraf 12 premium-værelser og 2 junior suites. De store, dejlige premium-værelser er smukt og individuelt indrettet, holdt i hver sin farveskala, og har alle de faciliteter, der kan forventes af et hotel 4-stjernet hotel. Her er aircondition, vifte i loftet, stor skøn seng med lækkert linned, TV, safetybox samt marmorbadeværelse med stort udvalg af toiletartikler, badekåbe, slippers og kar og/eller brus. På den store balkon er der behagelige møbler og udsigt ud over den omkringliggende natur.

Her kan du se nogle af de faciliteter, du kan benytte på Hotel Shanti-Som

•    Restaurant
•    Gæsteparkering
•    Massage og beauty treatment
•    SPA-behandlinger
•    Yoga og meditation
•    Gratis WiFi i lobbyen
•    Swimming pool
•    Bibliotek

Jeg vil anbefale hotellet til dig som ønsker

•    SPA & Wellness
•    Boutique
•    Eksklusivt
•    Ferie uden børn

Afstande til seværdigheder

 • Nærmeste by, Marbella – 14 km
 • Restauranter og indkøb, Marbella – 14 km
 • Malaga – 47 km
 • Nærmeste strand, Marbella – 14 km
 • Nærmeste golfklub, Golf Rio real – 18 km
 • Den engelske kronkoloni Gibraltar – 90 km
 • Den magiske klippeby, Ronda – 74 km
 • Nærmeste hvide landsby, Monda – 4 km
 • Malaga lufthavn – 49 kmAdresse:
  LLanos de Purla
  Km 22 – A-355 Marbella – Monda
  29110 Malaga, Spanien

Håndplukkede hoteller i Andalusien

Har du tidligere været på kulturrejse til Andalusien vil du sikkert give mig ret i at der findes utallige charmerende hoteller i regionen, og det gælder specielt hvis man lige trækker sig nogle kilometer tilbage fra kysten. Skal du på kulturferie til Andalusien så vil jeg anbefale dig at overveje at bo på flere hoteller og sammensætte en bilrundrejse. På den måde sparre du tid ved ikek at skulle transportere dig frem og tilbage, og oplever stemningen i de hyggelige byer som også er meget forskellige. Få tips og gode råd til valg af håndplukkede hoteller i Andalusien.

Kulturrejse med dansk rejseleder til Andalusiens hvide byer

Endnu en ny kulturrejse til Andalusien fra Vitus Rejser, som er specialist i grupperejser til Spanien. Læs om det spændende program på denne rejse hvor du bor i den hyggelige by Ronda, eller læs om andre nye kulturrejser fra Vitus Rejser, f.eks det store krydstogt fra København via Grønland til New York. 

Essensen af Andalusiens skønhed og romantik opleves på rundrejsen i “los pueblos blancos” – Sydspaniens hvide landsbyer.

Idylliske hvide maurerlandsbyer ligger spredt på bjergtoppe eller gemt i grønne dale i Andalusiens bagland. For ikke at blive ofre for banditter, valgte nogle andalusiere at skjule sig i de befæstede byer. Når vi kommer kørende i det smukke landskab springer byerne pludselig frem ud i det blå som sceneskift på et teater. Flot beliggende hvidkalket huse med rødbrune tegltage. Labyrinter af snævre brostenbelagte gader, byporte, buegange, blomster, hemmelighedsfulde gårdhaver, hyggelige caféer og restauranter. De maleriske huse klynger sig til de næsten uindtagelige klipper smukt som et postkort. Byernes gammeldags charme og stolte traditioner er bevaret.
Sanserne kommer konstant på overarbejde. En duft af fennikel, basilikum, timian og rosmarin blandet med appelsinlunde og oliventræernes sølvglitrende blade i et subtropisk klima. Livets krydderi er gæstfrihed, enkelthed, ro og fred. En verden med bånd til fortiden.
Lyset, livsstilen og atmosfæren har tiltrukket mange kunstnere. Man fryder sig over de stejle gader, der fører op til mauriske paladser side om side med kristne katedraler. At fare vild i de andalusiske bjerglandsbyer er nærmest en nydelse!
En del af byernes navne har tilføjelsen ”de la Frontera”, som betyder ”ved grænsen”. Navnet henviser til de evigt skiftende grænser mellem arabiske og kristne herskere.
Spanien er et af Europas mest betydningsfulde kulturlande med en rig og fascinerende historie.

Vi bor i den dramatisk beliggende hvide by Ronda og i den eventyrlige Arcos de la Frontera, hvor TV2s populære serie ”Stjernerne på slottet” 2014 med Tommy Kenter, Ann Eleonora Jørgensen, Mille Dinesen, Peter Ingemann og Michael Maze blev optaget. Skønne dage direkte ud til Atlanterhavet på Costa de la Luz – Lysets Kyst og afslutning i den charmerende bjerglandsby Mijas med formidabel udsigt til Middelhavet.

Et vidunderligt møde med Andalusiens skønhed og ægte spansk stemning. Bienvenido – velkommen på denne smukke rundrejse.

Dagsprogram på Andalusiens hvide byer

Dag 1: Setenil de las Bodegas og Ronda
Om formiddagen afrejse fra København med Norwegian til Málaga. Vi fortsætter til den eventyrlige landsby Setenil de las Bodegas, hvor små hvide huse ligger på rad og række under en gigantisk lavaklippeblok. Surrealistisk – som om tyngdekraft og fysiske love var ophævet! 1 nat i Andalusiens største hvide by Ronda, der også er en af Sydspaniens smukkeste byer – dramatisk beliggende på begge sider af en meget dyb og lodret kløft.

Dag 2: Ronda, Ubrique og Arcos de la Frontera
Flot spadseretur over den imponerende bro, Puente Nuevo, med tre høje buer og et kik ned i slugten til den dybtliggende 172 km lange Guadaleteflod. Gennem brolagte gyder med blændende hvide huse til tyrefægterarenaen, der hører til blandt Spaniens smukkeste, ældste og mest betydningsfulde. Her drømmer enhver matador om at kæmpe mod tyrens intelligent. Hemmingway var tyrefænger entusiast og var kendt i byen. Tid på egen hånd i den charmerende by, der var en af de sidste byer, der blev generobret fra maurerne.
Om eftermiddagen besøger vi Ubrique, som ligger ved foden af bjergene Sierra de Ubirque. Byen er storleverandør af lædervarer. Vi ser et lædermuseum og en læderfabrik, inden vi fortsætter til kulturperlen, Arcos de la Frontera, hvor vi bor 2 nætter.

Dag 3: Arcos de la Frontera
Arcos de la Frontera bærer på en vigtig del af den spanske historie. Byen har været befæstet i århundreder, men i 1264 måtte maurerne overgive sig til de triumferende kristne, og det blev starten på maurernes tilbagetog fra Den Iberiske Halvø. Arcos de la Frontera er indbegrebet af en hvid by. Labyrintagtige smalle gyder med toppede brosten fører op til slottet Castillo de los Arcos og snor forbi kirker og paladser, der på eventyrlig vis er klemt ind i gaderne. Arcos de la Frontera blev udnævnt til national monument i 1962. Ikke uden grund er denne by en af Andalusiens smukkeste af de hvide byer. Vi går gennem den gamle by op til centrum på den skønne Plaza de España, der domineres af katedralen, Santa Maria. Fra klippetoppen nyder vi den fantastiske udsigt over Guadaletefloden, som ligger nedenfor. Oplev byens små forretninger, spændende museer og hyggelige caféer på egen hånd.
En parador er et spansk ord for et hotel indrettet i en historisk bygning – borge, klostre, paladser og lignende med komfort og højt serviceniveau. Om aftenen byder vi på en 3-retters middag på den fremragende Parador de Arcos de la Frontera – et tidligere dommerpalæ, smukt beliggende på toppen af en klippe med udsigt over den gamle by. Måske genkender du stedet fra “Stjerner på slottet”? En parador i ægte andalusisk stil med en flot indre gårdhave.

Dag 4: Medina Sidonia, Jerez de la Frontera og Sanlúcar de Barrameda
På en kegleformet klippe ligger Medina Sidonia, der i 1264 blev erobret fra maurerne. I 1400-tallet blev Guzmán familien etableret som hertuger, for at forsvare området til Cádizbugten, og herefter blev Medina Sidonia et af Spaniens vigtigste hertugdømmer. Mange af byens middelaldermure er bevaret. Byrundtur i den gamle by forbi den smukke kirke Santa María la Coronada.
Jerez de la Frontera er verdensberømt for rideskoler og stutterier med smukke, hvide andalusiske heste – samt for sherryproduktion.
På den kendte Kongelige Andalusiske Skole for Ridekunst – Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre oplever vi en meget spændende fremvisning af, hvordan hestene bliver trænet (afrejse 21/4, 5/5, 29/9 og 13/10) eller vi ser en fornem og farverig opvisning i dressur med ryttere i traditionelle ridedragter (afrejse 1/9, 15/9 og 21/9). Forbehold for ændring i rideskolens program.
Jerez de la Frontera er omgivet af marker med vinstokke i lange rækker. Engelske købmænd opdagede, at tilsætning af vinsprit til den lokale vin var vellykket – en proces, der i dag er grundlaget for sherryproduktion. Kombinationen af sol og den kalkholdige jord giver druerne et højt sukkerindhold. Sherry er hovedsagelig en blanding af druesorterne palomino og pedro ximénez. Vi besøger et af de store vinhuse med sherrysmagning.
Sidst på eftermiddagen ankomst til Costa de la Luz – Lysets Kyst, der strækker sig fra Huelva til Tarifa. Vi bor 3 nætter i den blomstrende ferieby, Sanlúcar de Barrameda smukt beliggende direkte ud mod Atlanterhavet. Herfra drog Columbus i 1498 ud på sin tredje færd til America.

Dag 5: Sanlúcar de Barrameda
Byrundtur forbi små paladser og kirker. En flot by anlagt, hvor Andalusiens længste flod Guadalquivir møder havet.
Sanlúcar de Barrameda er kendt for fremstilling af manzanilla – en let, tør sherry. Nyd eftermiddagen på egen hånd med sherrysmagning på de små stemningsfulde bodegaer eller måske bare afslapning på den brede sandstrand ud mod Atlanterhavet.

Dag 6: Fridag i Sanlúcar de Barrameda eller sejltur
Ekstraudflugt: Sejltur på Guadalquivirfloden
Den 657 km lange Guadalquivirflod er sejlbar til Sevilla, men i antikkens Rom var den sejlbar helt til Córdoba. Marsklandskabet ved flodens udmunding grænser op til Spaniens største nationalpark, Doñana – der sammenlignes med Camargue i Frankrig. Et biodiversitet fredet af UNESCO med mere end 300 forskellige slags fugle. Ca. 3 ½ times sejltur langs floden med besøg i nationalparken.

Dag 7: Gibraltar, Marbella og Mijas
Flot køretur langs Gibraltarstrædet, der forbinder Atlanterhavet og Middelhavet. I klart vejr er der imponerende udsigt over strædet og den afrikanske kyst.
Gibraltar er Europas sidste koloni og et lille stykke af Storbritannien. Vælg mellem tid på egen hånd i Gibraltar by på hovedgaden Main Street med toldfrie butikker, pubber og restauranter med fish & chips – eller tag med til St. Michaels Grotte. Her findes Europas eneste vildtlevende aber. Det siges, at briterne bliver på Gibraltar, så længe aberne er der! Huler og tunneller præger det lille område. Svimlende udsigtspunkter næsten lodret ned af klippen. Entré ca. EUR 20 er ikke inkl. (Vær tålmodig ved grænseovergangen).
Vi fortsætter langs Costa del Sol, og gør et stop i Solkystens mest fashionable by Marbella. En legeplads for millionærer og berømtheder med kasino, dyre restauranter og den eksklusive lystbådehavn Puerto Jose Banus.
1 nat på Solkysten i den charmerende landsby Mijas, fornemt beliggende lidt oppe i bjergene nord for Fuengirola. Om aftenen tager vi på en lille slentetur gennem byens stejle gyder forbi de hvidkalkede huse og farvestrålende patioer. Af og til ses æsler, der stadig benyttes som transportmiddel i den idylliske by.

Dag 8: Hjemrejse
Om eftermiddagen flyver vi fra Málaga med Norwegian til København.
Afr 21/9: Afrejse tidligt om morgenen.

Information om hoteller

Hotel Polo
Lille familiehotel i hjertet af byen blot få minutters gang til kløften. Elevator, lounge og morgenmadsrestaurant. Rummelige, uensartede værelser med aircondition, tv, hårtørrer og gratis trådløst internet.

Hotel Sevilla
Moderne hotel i centrum blot få minutters gang til tyrefægterarenaen. Elevator, restaurant, bar og gratis trådløst internet på fællesområder. Lyse, elegant indrettede værelser med aircondition, tv og hårtørrer.

Hotel el Tajo
Lille hotel i centrum ved den populære gade Carrera Espinel. Elevator, restaurant, bar og sikkerhedsboks i receptionen. Pæne værelser med aircondition, tv, hårtørrer og gratis trådløst internet.

Hotel Peña de Arcos
Populært centralt beliggende hotel i den gamle bydel. Elevator, solterrasse, bar og morgenmadsrestaurant. Pæne værelser med aircondition, tv og gratis trådløst internet.

Hotel Macià Doñana
Flot hotel blot 100 meter til stranden og ca. 10 minutters gang til centrum. Elevator, stor udendørs swimmingpool, moderne restaurant, bar, poolbar, have og solterrasse. Stilfulde værelser med aircondition, tv, hårtørrer og gratis trådløst internet.

Hotel THR Mijas
Elegant hotel i ægte andalusisk stil med betagende beliggenhed. Elevator, udendørs swimmingpool med storslået udsigt over kysten, solterrasse, have, tennis, hyggelig reception og opholdsrum. Restaurant, bar og poolbar. Spa med indendørs swimmingpool, massage- og skønhedsbehandlinger. Hyggelige værelser med hårtørrer, tv, sikkerhedsboks, aircondition og trådløst internet mod gebyr.

Information om kulturrejser med Vitus

Som nævnt er Vitus specialist i kulturrejser med dansk rejseleder og du kan rejse med bus, fly og skib. Ovenstående informationer om kulturrejsen Andalusiens hvide byer er fra Vitus Rejser og der tages forbehodl for fejl og ændringer. Hvis du ønsker mere information om denne eller andre kulturrejser med Vitus henvises til Vitus Rejser.

Oplev Córdobas skønne patios

Fra den 5 til den 18 maj har du mulighed for at opleve Córdobas patio-festival, som vil åbne nogle af byens smukkeste patios for dig, mens du nyder lyden af den andalusiske flamenco og den fortættede duft af ​​jasmin og orangeblomst.

I løbet af festivalens dage vil en række udvalgte beboere i den gamle del af Córdoba åbne deres patios for besøgende med en blanding af ukrænkelig stolthed, generøs gæstfrihed og en vis portion konkurrence-ånd, mens de til lejligheden har indrettet de smukke patios med ekstra mange geranier, nelliker og jasmin hængende på de karakteristiske hvidkalkede vægge, buer, trapper og balkoner.

Flamenco og tapas

Du kan besøge festivalen stort set hele dagen, og ud over de nævnte patios har du muligheden for at opleve flamenco-shows og smage på nogle af Córdobas lækre gastronomiske specialiteter, såsom tapas og Montilla-Moriles vin. Du har også mulighed for at aflægge festivalen besøg hver fredag​​, lørdag og søndag fra april til juni.

Ved slutningen af festivalen udvælger en dommerkomite fra festivalens bestyrelse de ​​mest attraktive patios – det er her konkurrence-ånden kommer ind – og uddeler i den forbindelse en samlet præmiesum på 3.150 euro til de bedste patios, herunder en førstepræmie på 900 euro til vinderen.

Hvad er en patio?

I Andalusien har patio´en sin oprindelse i to forskellige kulturer, der gennem historien har sat et stort aftryk på regionen; den romerske og den mauriske. Romerne var sandsynligvis de første, der introducerede noget, der kunne kaldes en patio i Andalusien, dvs. en indre gårdhave med en fontæne i midten.

Maurerne tilførte disse patios deres egne bygningstraditioner, som de oprindeligt havde med sig fra Persien og Arabien, og som ikke bare placerede en fontæne i midten af gårdhaven, men også – i varierende grader – kunne indbefatte en indgang fra gaden, buer, søjler, kanaler, brønde, frisk-duftende blomster og planter og forskellige dekorationer.

Du kan læse mere om patio-festivalen i Córdoba på byens officielle turistkontors hjemmeside.

Det danske rejseselskab Hideaways arrangerer rejser til Andalusien.

 

Paco de Lucia – flamencoens mester, fornyer og kætter

Han lærte at spille på en guitar sådan som et barn lærer at gå. Siden blev alting mere systematisk, næsten hensynløst. Fra han var fem år øvede han sig på guitaren tolv timer om dagen. Ingen dage blev sprunget over, der var ingen weekender og ingen dårlige dage. Det var hans far, Antonio Sánchez, der havde fået ideen, at han skulle øve sig så meget. Det var også ham, der senere tog ham ud af skolen, så han ikke skulle bruge tid på andre ting end sin guitar. Han var den yngste af fem søskende; kunne det være grunden til, at hans far var så ambitiøs? Var han, Francisco Sánchez Gomes, senere af alle kendt som Paco de Lucia, faderens sidste chance for at gøre familien ære? Da han flere år senere var blevet en verdensberømt guitarist, sammenlignede nogle musikkendere hans forhold til faderen med forholdet mellem Mozart og dennes far Leopold; begge fædre havde været besatte af tanken om at gøre deres sønner til musikere og komponister i verdensklasse.

Leg med formen

Hans bror idoliserede flamenco-fænomenet Niño Ricardo. Niño Ricardo, der egentlig hed Manuel Serrapí, og som boede i Sevillas bymidte, var af mange betragtet som sin tids mest fuldendte flamenco-guitarist og én af de mest spillede flamenco-komponister. Broderen spillede hele tiden hans kompositioner, især hans komplekse falsetas; de korte melodier og soloer, som flamenco-guitaristen spiller mellem sangerens vers eller til at ledsage flamenco-danseren. Broderen bemærkede med hvilken lethed hans yngste bror lærte sig at spille Niño Ricardos kompositioner. Det var som om han slet ikke behøvede at anstrenge sig for at lære dem, som om det hele ikke var andet end en leg for ham. Tilmed begyndte han hurtigt at pynte på kompositionerne og lave om på dem efter sin egen smag. Ville han blot blære sig? Broderen brød sig ikke om det. Niño Ricardo var den største af alle, noget nær det tætteste man kom på Gud, og skulle behandles med en tilbørlig respekt. Hvad var hans yngre bror ude på? Han kunne ikke rigtigt gennemskue det, og dette irriterede ham. Det var først senere, at han fandt ud af, at hans yngste bror var i besiddelse af et usædvanligt talent, at han var en person fuera de serie – uden for serie – og at dét, som han tolkede som barnligt hovmod i virkeligheden var et begyndende guitar-genis uhæmmede leg med formen.


Paco de Lucia på Montreux jazz festival i 2012

De Lucia

Da han var 11 år, optrådte han for første gang offentligt i den lokale radio, Radio Algeciras. Indtil da havde han spillet på sin guitar derhjemme og ude i gaderne i sin hjemby sammen med de andre børn. At spille flamenco-guitar var for de andalusiske børn en passion og en adspredelse, ligesom når andre børn spillede fodbold sammen i de snævre andalusiske gyder. Det var dér han tog sit nye efternavn de Lucia. Mange andre børn ude på gaderne blev også kaldt Paco, der er et spansk kælenavn for Francisco, og hvis han nu hed Paco de Lucia – Lucia efter sin portugisiske mor, Lucia Gomes – så kunne han ikke blot skille sig ud fra disse andre børn, hvilket var vigtigt, hvis man ville være berømt flamenco-musiker, men også ære sin elskede mor. Det var to fluer med ét smæk, og sådan blev det. Da han blev voksen, var der kun få mennesker ud over familien, der kendte ham som Francisco Sánchez Gomes.

Flamencoens rødder

Byen, han kom fra, Algeciras, lå så tæt på den sydligste del af Spanien, man kunne komme, kun 20 kilometer fra Tarifa, i Cádiz-provinsen. Byen havde været udsat for både fønikiske, romerske og vandalske luner, men det var maurerne fra Nordafrika, der havde fået det sidste ord, når det kom til byens navn. De havde erobret dele af regionen i 711 og beholdt deres sidste bastioner i Andalusien indtil 1492. De kaldte byen for Al-Jazīra Al-Khadrā, der betyder “Grøn ø”. I det tørre, afsvedne sydlige Andalusien, hvor der selv i dag er restriktioner på vandforbruget i sommermånederne, er et sådant navn dristigt, for ikke at sige ambitiøst. Men maurerne var gode vandings-ingeniører – noget de blandt andre steder havde lært sig på de mesopotamiske sletter – og forstod at lave komplicerede vandingsanlæg og kanaler i mange andalusiske byer. Maurerne kom til at spille en betydningsfuld rolle i Paco de Lucias liv, hvilket skulle blive tydeligt mange år senere, da han producerede et album med titlen Zyryab. Titlen på albummet var en allusion til den muligvis persiske, muligvis kurdiske, muligvis afrikanske, muligvis blandede arabisk-afrikanske polyhistor, musiker, sanger og komponist med det rigtige navn Abu l-Hasan ‘Ali Ibn Nafi‘, også kaldet Ziryab. Ziryab tjente som musiker ved det umayyadiske hof i Córdoba fra 822 til 852, hvor han var højt elsket for sin smukke stemme, sine altid gode manerer og sine enestående musikalske evner, der revolutionerede det mauriske hofs musik-traditioner. Ifølge nogle musikkendere introducerede han den persiske lyre til Europa, der senere udviklede sig til den spanske guitar. Nogle mener ligefrem, at det var Ziryab, der opfandt flamenco-musikken, mens han var i Andalusien. Andre mener, at det var sigøjnerne. Hvordan det end forholder sig, så var Paco de Lucia på en vis måde født ind i flamencoens hjerte. Han havde det i blodet fra begyndelsen, fordi der ikke er noget sted på denne jord, hvor flamenco-musikken har større og mere dybtgående rødder.

Smådrenge fra Algeciras

Da han var 12 år, vandt han sin første pris ved en international flamenco-konkurrence i byen Jerez de la Frontera. Herefter syntes vejen banet for det unge guitar-geni. Kun to år senere indspillede han sin første plade med sin bror Pepe, der ligesom sin bror havde skiftet sit efternavn ud med de Lucia. Albummet kom til at hedde Los Chiquitos de Algeciras – smådrengene fra Algeciras: En titel, der om ikke andet var ufravigeligt tro mod virkeligheden. For Paco de Lucia var stadig ikke andet end en dreng, og da han nogle år senere som femten-årig deltog i en turné sammen med flamenco-danseren José Greco i New York, og dér mødte guitar-legenden Sabicas for anden gang – han havde mødt ham i Malaga første gang som 11-årig – foruden én anden kendt guitar-virtuos, Mario Escudero, der ligesom Sabicas havde udvandret til USA, var han ikke andet end en stor dreng, der ved sit tidligt modnede talent var trådt ind i de voksnes verden, mens mange af hans kammerater endnu gik i skole og løb rundt i de smalle gyder i Algeciras.

Nuevo flamenco

Et år senere, da han var 16 år, mødte han flamenco-guitaristen Mario Escudero fra Madrid, med hvem han indspillede hele tre album i de følgende to år. Her i begyndelsen af sin karriere holdt De Lucia sig næsten udelukkende til traditionelle flamenco-sange, blandet med kompositioner skabt af hans læremestre, men dette blev der lavet om på, da han i 1967, som 20-årig, deltog i Berlins Jazz-festival. Her fik han mulighed for at lytte til optrædener med nogle af verdens mest fremtrædende jazz-musikere, såsom Miles Davis og Thelonious Monk, og mødet med jazzen satte et aftryk i de Lucias sjæl, som kom til at forme resten af hans karriere, hvor han måtte lide den skæbne på samme tid at blive forgudet og afskyet for at afvige fra flamencoens klassiske rødder, mens han eksperimenterende – nogle vil mene maltrakterende – indoptog elementer fra mange andre musikalske stilarter, der ikke blot inkluderede jazz, men også rock, pop, bosa nova, rumba, salsa, tango og klassisk musik; en kættersk og på alle måder omkalfatrende sammenblanding, som med tiden fik betegnelsen Nuevo Flamenco – Ny Flamenco.

Camarón de la isla

Én af de flamenco-musikere, der var først til at tilføre den klassiske flamenco en ny lyd i 1950´erne og 60´erne, var sangeren Camarón de la Isla, der bar det borgerlige navn José Monje Cruz. Camarón de la Isla var af mange betragtet som én af de største og mest betydningsfulde flamenco-sangere i flamencoens historie. Med ham begyndte de Lucia et samarbejde i 1968, i en alder af 21, og samarbejdet, der varede helt indtil 1977, formåede ikke blot at kaste hele ti album af sig, men også at fremstå for eftertiden som et af de mest succesfulde samarbejdsprojekter i den nyere flamenco-histories annaler. I denne periode kunne de Lucia formelig vælge og vrage mellem tilbud i ind- og udland. Han blev nu tilbudt store, lukrative kontrakter, som han dog undertiden prompte afslog for at kunne vælge sine egne musikere; ofte en eller flere af sine brødre.


Paco de Lucia live i Sevilla

Fusion og kætteri

Den 18 februar 1975 blev de Lucia den første flamenco-musiker, der blev inviteret til at afholde en koncert i Madrids royale opera-hus Teatro Real. Også her havde han én af sine brødre med, guitaristen Ramón de Algeciras. I 1977 giftede han sig med datteren til en frankistisk general, general José Enrique Varela Iglesias, der havde været krigsminister i Francos 1949-regering, og med denne datter til generalen fik han siden tre børn. Samme år udgav han det sidste album med medvirken af flamenco-sangere i de næste femten år, idet han anså den menneskelige stemme for begrænset og i stedet ønskede at udforske forskellige instrumentalisters tilgang til musikken. Det var det samme år, han deltog i en koncert med den mexicanske fusions-musiker Carlos Santana og indspillede en plade med en anden fusions-musiker, amerikanske Al Di Meola, hvilket specielt i sidstnævnte tilfælde førte til fornyet kritik fra traditionelle flamenco-kritikere for at bevæge sig for langt væk fra flamencoens rødder. Al Di Meola forsøgte bagefter at komme de Lucia til undsætning, idet han udtalte til pressen, at de Lucia ikke forlod flamencoen, men “udvidede den”.

Uskolet

I begyndelsen af 1980´erne begyndte de Lucia at klage over hovedpine og rygsmerter under sine koncerter, som muligvis hang sammen, at han havde bevæget sig langt uden for sit eget flamenco-territorium, og led under anstrengelserne ved at skulle improvisere på samme måde, som de jazz-musikere – McLaughlin, Coryell, Chick Corea – han turnerede med, og som var skolet i den måde at spille på. Overfor dem følte de Lucia, der aldrig havde modtaget nogen formel musik-uddannelse i Algeciras, sig håbløst uskolet og autodidakt. For eksempel følte han sig ude af stand til at studere harmoni og hans nodelæsning havde altid været omgærdet af en vis mystik; han plejede gerne at låse sig inde på et værelse, hvor ingen kunne se eller høre ham, mens han lærte et partitur.

Berømmelsens tyngde

I midten af 1980´erne stoppede de Lucia samarbejdet med sine jazz-venner, hvis musikalske udtryk efter hans mening var blevet for virtuost, hurtigt og teknisk, og satte sig i stedet for at fokusere på musikkens udtryksmæssige side. Han fandt dog sammen med dem igen i 1990 for at producere det nævnte album Ziryab. I 1998 flyttede han til Yucatan-staten i Mexico og tilbragte fem år der, træt af det evige turné-liv, der medførte rejser og ophold på hoteller otte måneder om året og tynget af sin egen berømmelse, der ubønhørligt krævede nye musikalske fremskridt, og som føltes så meget desto stærkere fordi han dybest set var en genert og frygtsom mand. I 2004 turnerede han i USA og Canada med den sevillianske flamenco-sangerinde La Tana, men droslede efterfølgende stærkt ned for sine koncertmæssige aktiviteter, og nøjedes med at give et par koncerter om året, helst på steder, han endnu ikke havde besøgt, såsom Tyrkiet, Marokko, og Tunesien.

Død

Han døde af et hjerteslag den 25 februar 2014, mens han var på ferie i staten Quintana Roo i Mexico sammen med sin familie.

Rejser til Andalusien

Du kan opleve flamenco-musik mange steder i Andalusien, men de største flamenco-scener findes i byer som Sevilla, Cadíz, Granada og Córdoba. Mange steder ærer man i disse dage Paco de Lucia for hans indsats i flamenco-musikkens tjeneste. I hans egen fødeby Algeciras blev der straks erklæret tre sørgedage til ære for byens musikalske bysbarn.

Hos det danske rejseselskab Hideaways kan du finde rejser til Andalusien.

På kulturrejse til Benaojan i Andalusien

Benaojan er en af mange hvidstensbyer beliggende midt i den dramatiske smukke Grazalema Naturpark er et oplagt sted for en base på en kulturrejse til Andalusien.

Dette idylliske område af Andalusien byder på et mindre stresset liv og er elsket blandt familier og par, som søger en mere afslappet destination men med masser af sportsfaciliteter, sightseeing og adgang til de fabelagtige strande langs kysten. Indkvarteringen kan være luksuøse stuehuse (på en landejendom) og private villaer med swimmingpools, alle beliggende tæt på traditionelle små tavernas og første klasses restauranter. Holder man ferie i Benaojan, er man i et af de bedste områder til udendørs aktiviteter som golf, cykling, ridning, fiskeri og svømning.

Tager man på sightseeing fra Benaojan, bør man besøge spændende byer som Ronda, Malaga, Marvella og Sevilla, og selvfølgelig – de berømte feriesteder ligger blot en times kørsel væk. Benaojan tilbyder et stort udvalg af ferieaktiviteter med noget for enhver smag, og det er bl.a. en af grundende til stedets store popularitet.

Hvornår skal du rejse

Benaojan er et sted, man nyder mest udendørs, og heldigvis er klimaet her et af de bedste i Europa. Somrene er varme, og området bliver overfyldt med gæster fra kysten. Hvis man søger en roligere og en køligere ferieperiode, så bør man vælge lavsæsonen, som er forårs- og efterårsmånederne. Hvis man bestiller sin ferie i lavsæsonen, inklusive om vinteren, betyder det, at man kan opnå rabat på priserne både med hensyn til flyveturen og til indkvartering. Hvis man holder ferie i Benaojan for at dyrke sportsgrene som trekking og golf, så er de friske varme måneder som april, maj, september og oktober ideelle.

Vejret

Med over 320 solskinsdage om året, er det ikke vanskeligt at opleve solskin i Benaojan. Dagtemperaturerne vil nå op på 30 grader og også over i juli og august måned, og aftentemperaturen ligger på ca. 18 grader og er ideel til at indtage sine måltider i den fri luft. Der er varmt om foråret med temperaturer på 20 grader og over; temperaturerne kan nå op på 30 grader i oktober måned. Det regner sjældent om sommeren. Regnen falder fra november til marts måned. Vintrene er kølige med 13 grader, men der vil stadig være masser af solskin at nyde på en tur til Benaojan om vinteren.

Lufthavn og transport

Malaga lufthavn, der har lufthavnskoden AGP, servicerer Benaojan, med direkte fly fra Danmark til Malaga hele året rundt fra de fleste lufthavne. Flyvetiden til Malaga er ca. 3½ time med en transfertid til Benaojan på ca. 1½ time. Malaga Lufthavn tilbyder masser af faciliteter, inklusive barer, restauranter, toldfri butikker, hoteller og billeje. Tog, busser og taxaer kører fra Terminal 3; taxaerne har ikke taxameter, så aftal turens pris før start.

Taxaturen til Benaojan vil ligger på ca. 130 euro. Bestiller man online privat transfer til 4 personer koster det ca. 40 euro pr. person; Lejer man selv en bil, er det en af de mest behagelige og billigste muligheder for transfer. Vejene i Malaga er gode og man kører i højre side; billeje for en uge koster far ca. 600 kr.

Strandene 

De uspolerede solrige strande på Costa del Sol ligger kun en times kørsel fra Benaojan. Strandene langs kysten bliver betragtet som nogle af de bedste i Spanien, sågar i hele Europa. Feriesteder med tilhørende strande præmieret med det “Blå Flag” gnider sig op af hinanden med afsides bugte og vige, og det varme Middelhavsvand er ideelt til snorkling og scuba dykning. De fleste strande har fint gråt sand, men der er også mange gyldne strande, som man kan nyde langs kysten.

San Pedro er et af de fineste feriesteder, man kan tage til, når man kommer kørende fra Benaojan. Playa San Pedro de Alacantra strækker sig over 3 km og bliver foretrukket af familier, da der er lavvandet, samt børneforlystelser og strandrestauranter. Dette er det ideelle sted at leje en solvogn, nyde solen og dyrke noget vandsport. Hvis man besøger stedet om torsdagen, kan man købe håndlavede varer ved markedet tæt ved.
Du vil helt sikkert ikke ønske dig at miste chancen for at nyde strandene ved Puerto Banus, som.er en af de bedste med hensyn til vandsport. Dette er en populær strand, hvor man kan prøve jet skiing, vandski, scuba dykning og selvfølgelig ture på bananbådene. Bliv lidt længere end beregnet og du vil finde ud af, hvorfor Puerto Banus hører til blandt de byer, der har det bedste natteliv i Spanien.

For at undgå de overfyldte strande, søg da mod øst til strandene ved Puerto de la Duquesa. La Duguesa er en af Costa del Sol’s skjulte hemmeligheder med utallige uspolerede og øde sandstrande. Efter en dag ved stranden kan man besøge marinaen, tage på golfbanen eller smage på noget af det skønne mad og skønne drikkevarer på de mange restauranter og barer langs promenaden.

Oplevelser

Her følger nogle tips på hvad man kan opleve på en kulturrejse til dette område i Andalusien.

Huler

Beundrere af oldtidshistorie og eventyrlystne underjordiske huler kan her udforske det atmosfæriske hulesystem i og omkring Benaojan. Indviklede huletegninger og menneskeværk fra 20.000 år tilbage i tiden er blevet opdaget i Cueva de la Pileta og Cueva del Gato. De har også spændende underjordiske oplevelser for erfarne huleforskere og tiltrækker entusiaster fra hele Europa.

Festivals

Selv om det er en lille by, så er Benoajan kendt for sine kulørte traditionelle festivals, som liver op på et besøg i byen og giver en fascinerende kulturel charme. Verbena del Tren’s højdepunkt er 3 dage med festligheder som fyrværkeri, festivals og dans samt gratis chorizo og sangria uddelt til alle. Det er en ufattelig pulserende oplevelse fyldt med ægte andalusisk smag. Andre årlige begivenheder omfatter festivals som Virgen del Rosario og San Marco, som er lige så fascinerende og værd at se på.

Marbella

Hvorfor ikke tage en dagstur til det chikke feriested Marbella? Tilbring dagen med at nyde solen langs denne stilfulde promenade, hengive sig til noget vandsport eller bare slappe af på en af cafeerne langs stranden eller nyde en fantastisk solnedgang. Der er også et overraskende antal af historiske og kulturelle ting så som den berømte Arabiske Mur og det moderne kunstmuseum. Marbella er fyldt med charme, og det vrimler med sjove attraktioner, og er det perfekte sted at tilbringe en dag sammen med familien.

Ridning

Gemt mellem ufremkommelige bjergtoppe og den hurtigløbende Guardiaro flod, ligger Benaojan i et smukt landskab, som man bedst kan udforske til hest. Enkelte personer samt grupper vil passerer tværs over bølgende skove, rullende bakker og skyggefulde olivenlunde, medens man nyder de rustikke landboejendomme i landsbyerne og den fascinerende flora og fauna. En dag til hest er absolut den bedste måde at se det landlige Andalusien på.

Det lokale køkken

Livet og kulturen i Benaojan illustreres bedst ved dens kulørte række af lokale køkkener, som er meget ejendommelige og med retter, der er meget anderledes end den almindelige andalusiske mad. Rustikke cafeer og tapasbarer tilbyder solide måltider af kanin med hvidløg, stærk gazpacho og masser af chorizo. Den mest berømte ret er Chacina Benaojena – en unik ret med stegt svinekød med hvidløg og vin. At gå ud at spise i Benaojan er en skøn traditionel oplevelse med masser af lokal atmosfære og ægte varme.

Sport

Benaojan tiltrækker frygtløse eventyrlystne sportselskere med et antal af spændende udendørs aktiviteter, der kan nydes i det barske omkringliggende landskab. Guardiaro Dalen tilbyder kajakroning og rafting, mountain biking i alle forskellige bjergterræner, bjergbestigning og nogle af de bedste huler i Spanien. Området vrimler med fugle og pattedyr og er et elsket sted for natur- og fuglebeundrere.

På kulturejse til Benahavis i Andalusien

Den hvidvaskede Benahavis by har en række af attraktioner. Ikke blot ligger den midt i et betagende bjerglandskab Sierrania de Ronda, men den ligger også kun 15 minutter fra feriestederne på Costa del Sol. Attraktionerne omfatter den kendte by Ronda, Marbella strandene og et væld af berømte restauranter. Alt dette gør Benahavis til et afvekslende feriested. Golf, vandsport, ridning og cykling er alle ting, man kan muntre sig med på en Banahavis ferie samt udflugter til sitrende byer som Malaga og Marokko.

Feri i Benahavis er favoritstedet for familier, der søger en rolig base, hvorfra man kan udforske Andalusien, og par i alle aldre forelsker sig i dette område på grund af den ægte romantiske beliggenhed. Hvis man ønsker at besøge Costa del Sol for at nyde strandene og også afprøve et helt igennem autentisk Spanien, så er Benahavis et godt sted til basen for en kulturrejse i Andalusien.

Hvornår skal du rejse

Benahavis ligger godt nok inde i landet, men kun mindre end 15 minutter fra kysten, hvilket betyder lange varme somre og milde vintre. Somrene er en travl periode med en masse mennesker på udflugt, der besøger byerne på endagsture, men vejret kan blive meget varmt i sommermånederne, som er højsæson. Hvis man foretrækker behageligt lunt vejr frem for virkelig varmt vejr, så skal man vælge månederne april, maj og oktober; man kan desuden opnå betydelige rabatter i lavsæson-månederne . Golfentusiaster og naturelskere er der virkelig kælet for her, og foråret og efteråret er to af de smukkeste sæsoner at besøge Benahavis i.

Vejret

Det smukke landskab i Benahavis er fuldstændiggjort med et af de bedste klimaer i Europa. Denne region er forgyldt med dagtemperaturer på 30 grader, og hen over de lange varme sommermåneder vil aftener være varme med omkring 18 grader. Regn er der ikke meget af i løbet af året; det forekommer faktisk aldrig om sommeren, synes kun at forekomme fra oktober til marts måned. Foråret og efteråret er begge friske og varme perioder med gennemsnitstemperaturer på 20 grader. Vinteren i Benahavis vil stadig have noget solskin, og maksimum temperaturen er normalt 15 grader. Man kan forvente regn i denne periode.

Lufthavn og transport

Benahavis benytter Malaga Lufthavn (AGP) med en hurtig transfertid på omkring 40 minutter. Direkte fly til Malaga er muligt året rundt fra de fleste lufthavne i Danmark; flyvetiden er ca. 3 timer. Malaga lufthavn har restauranter, barer, toldfri butikker og biludlejnings faciliteter. Busser og taxaer afgår fra Terminal 3; taxaerne kører uden taxameter, derfor aftales turens pris på forhånd.

Prisen for en taxa fra Malaga lufthavn til Benahavis vil beløbe sig til ca. 90 euro pr. vogn. Hvis man online selv bestiller transfer, vil turen koste ca. 45 euro pr. person. Busser fra Malaga busstation til Benahavis koster ca. 7 euro. Leje af bil online er en behagelig og billigere måde; Hovedvejene i Malaga er gode, og man kører i højre side.
De bedste strande i Benahavis

Oplevelser

Benahavis ligger blot 15 minutter fra de bedste Costa del Sol strande. Kysten er berømt over hele Europa, da den har nogle af de mest uspolerede og smukke strande med et af de bedste klimaer. Alt sammen noget der er til glæde for de besøgende. Mange af strandene har opnået den europæiske status med “Blåt Flag” for strandenes renhed, faciliteter og betagende landskaber. Familievenlige strande, afsondrede bugte og livlige feriesteder med skønne strande ligger altsammen inden for en kort afstand fra Benahavis.
Puerto Banus er måske et af de mest berømte Costa del Sol feriesteder og praler af strande, der passer til enhver smag. Hvis man søger en familievenlig strand med en afslappet atmosfære så tag til Levante Beach, som er et perfekt sted at gribe en solvogn og finde skygge under et af de mange palmetræer. Der er meget lavvandet her, og der findes livreddere hele sommeren. Havnefronten har mange strandbarer og restauranter, så man kan få en hurtig snack eller en kølig drink.

Linda Vista, betyder “smuk udsigt”, og er en at de bedste strande i San Pedro de Alcantara for vandsports entusiaster. Jet ski og windsurfing er muligt, og det exceptionelle klare vand er ideelt til snorkling. Det er en meget ren hvid sandstrand, med faciliteter som solpavilloner, livreddere og strandklubber.

For at finde isolation på en afsondret strand så tag til området omkring Calahonda, som er udnævnt som et beskyttet naturområde. Denne vældige strækning af sand ligger afsides, men blot en kort køretur væk fra det østlige Marbella og lige ved siden af Calahonda. Dette er stedet, hvor man undgår de store skarer af mennesker, og hvor man finder en afslappet fredfyldt atmosfære. Der er en lille ting, der måske kan ødelægge atmosfæren, og det er, at nudisterne også benytter dette strandområde.

Strandene

Der er masser af strande langs denne strækning, ca. 7 km væk fra byen, med gyldent sand, solpavilloner og parasoller der kan lejes og med bekvemme strandbarer. Der findes vandsport faciliteter med vandski og snorkling, både til fisketure og skønne cruises langs kysten.

Benahavis har et charmerende maurisk bycentre, fyldt med brostensbelagte gader og pudsige hvid-vaskede huse. Gaderne er fyldt med barer, restauranter, håndværks- og antikvitetsforretninger. Der er kunstgallerier, hvor man f.eks. kan finde et kunstværk udført af den britiske billedhugger David Marshall.

Dagsture

Benahavis er et ideelt sted, hvis man ønsker at udforske Costa del Sol og alle steders seværdigheder, det ligger tæt ved både Puerta Banus, med dens glamourøse marina, og Marbella, med mulighed for shopping og med et spændende natteliv. Andre dagsture kan være til byer som Ronda, romerske bade i Manilva, naturreservatet Las Angosturas, zoologisk have og en tur til en lokal tyrefægter arena. Lidt længere væk ligger Sevilla, Gibraltar og sågar Marokko, som også er mulig at nå til på en dagstur.

Det lokale køkken

Kendt som “The Dining Room of the Costa del Sol”, nyder Benahavis sit ry som et førsteklasses gastronomisk center med 20 restauranter og tapas barer, alle med en excellent standard. Besøgende i juni måned kan opleve “Gastronomisk Dag”, hvor restauranterne sætter stande op i byerne og tilbyder smagsprøver.

Sport og fritidsinteresser

Indkvarteringsstederne har faciliteter som swimming pools, tennisbaner og fitness centre, ligesom der er spa og skønhedssaloner.

Spiller du golf

Et favoritsted for golfspillere, hvor der er syv baner rundt omkring ved feriestedet, hvor spillerne har mulighed for at nyde det dejlige solskin og det fantastiske landskab, medens man går en runde. Der er endnu flere valg, da der er 20 baner med minimum 15-minutters drive.

Vandring

Da Benahavis ligger i bjergene, kan Benahavis tilbyde exceptionelle muligheder til vandreture og rambling med et varieret terræn til tilfældige gå ture samt mere og anstrengende traveture gennem dale og skove. Ud over det skønne landskab kan man også nyde de skjulte landsbyer, kirker og de smukke steder, man opdager undervejs samt det dejlige udvalg af flora og fauna. Området er populært blandt fugleiagttagere.

Cykling og ridning

De mange spor og stier er ideelle at følge på hesteryg eller på mountain bike, enten privat med udlejningsudstyr eller med organiserede ture. Rid gennem det smukke andalusiske landskab, indsnus de skønne udsigter og oparbejd en appetit medens man vover sig ud i det uspolerede Spanien.

 

Kan man holde kulturferie i Fuengirola

Fuengirola er et internationalt feriested, som har været blandt favoritterne i lang tid, takket være de smukke strande, det solrige klima og et væld af attraktioner. Feriestedet er populært blandt familier som elsker rene sikre strande og attraktioner inklusive en af de bedste zoologiske haver i verden, dens vandland og sightseeing byer som Malaga og Marbella. Fuengirola er også populær blandt grupper af unge mennesker som kommer på grund af det vibrerende natteliv ikke kun her men også ved feriestedet Torremolinos og Puerto Banus. Aktiviteter som vandsport er populært og Fuengirola har også adskillige golfbaner.

Hvis du godt kan lide at handle, så vil du nyde det moderne bycentrum med de mange designforretninger og store indkøbscentre; Fuengirola har også det største ugentlige marked på kysten. Dette livlige feriested tilbyder noget for enhver smag og det gælder også det store udvalg af spanske og internationale restauranter.

Hvornår skal du rejse

Fuengirola er en populær feriedestination året rundt takket være det solrige klima. Sommermånederne og skoleferierne er perioder hvor der altid er meget fyldt, og hvis du efterlyser et roligere tidspunkt at rejse på, så overvej foråret og efteråret. Lavsæson månederne er perfekte tidspunkter at besøge Fuengirola på til nedsatte priser. Men Fuengirola kan være meget travl hele året på grund af det antal festivaler der holdes her; der er som regel mindst én festival om måneden i forårs, sommer og efterårs månederne. Rejser du på kulturferie er perioden fra april til juni og fra september til november oplagte.

Vejret

Klimaet i Fuengirola er typisk Middelhavsklima med varme sommermåneder og korte milde vintre. Man kan forvente at opleve dagtemperaturer på 30 grader i de varmeste sommermåneder juli og august medens aftenerne vil være varme med ca. 20 grader.
Forår og efterår er noget køligere med temperaturer på omkring 20 grader men bliv ikke overrasket hvis temperaturen kommer op på 30 grader i perioden fra maj til oktober måned. Det er sjældent at det regner om sommeren, der kan dog falde regn i vintermånederne, men der vil stadig være masser af solskin med vintertemperaturer på omkring 17 grader.

Lufthavn og transport

Året rundt er der direkte flyafgange til Malaga Lufthavn (AGP) fra de fleste lufthavne i Danmark med en flyvetid på omkring tre timer. Malaga Lufthavn ligger blot 30 minutter fra Fuengirola. Faciliteterne i Malaga Lufthavn omfatter barer, restauranter, toldfri butikker, vekslekontorer og biludlejning. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3 og taxaerne er uden taxameter; turen til Fuengirola vil ligge på omkring 30 uero.
Det er en god idé at bestille online en privat transfer, og dette vil koste omkring 12 euro per person. Hvis du har i sinde at udforske Costa del Sol vil det være en god idé at leje en bil; vejene i Malaga er i god stand og man kører i højre side. Det er billigt at leje bil, og det kan gøres online til en pris af ca. 95 euro for en uge.

Strandene i Fuengirola

De fantastiske strande og det solrige klima er grunden til at Fuengirola stadig er et yderst populært feriested. Strandene langs kysten er nogle af de mest uspolerede i Spanien, og det fine grå sand bliver overskvulpet af det exceptionelle klare Middelhav. Mange af strandene har fået det europæiske Blå Flag status på grund af det høje niveau af vedligeholdelse og samt sikkerheden med livreddere.

Torreblanca er et typisk eksempel på Fuengirola strandene; en stor strækning af fint sand skrånende svagt ud i det lave vand. Denne familievenlige strand med det Blå Flag er et ideelt sted at leje en solpavillon at slappe af i medens børnene leger i det varme vand. Havnefrontens promenade har mange cafeterier, barer og restauranter og der er værelsesudlejning flere steder, hvis du ønsker at have udsigt ud over stranden.

Santa Amalia er en anden smuk strand med et væld af forskellige vandsport. Du kan f.eks. prøve at windsurfe, dykke, sejle eller fiske eller du kan bare leje en solpavillon og slappe af under en skyggefyldt parasol. Der er masser af tætliggende restauranter, butikker og barer hvor man kan få en frokost snack eller middag senere om aftenen. Dette er en sikker, familievenlig strand og der er tilstedeværende livreddere.

Der er masser af fredfyldte vige og bugte at udforske i og rundt omkring Fuengirola, men for helt at undgå de store skare af mennesker så tag en tur på 10 minutter op langs kysten til Benalmadena. Tajo de la Soga regnes for en af de mest fredfyldte og romantiske strande langs denne strækning af bugte og bliver sjældent overfyldte, ikke engang i sommermånederne. Dette er en af disse skjulte små strande, som kun er kendt af de lokale. Der er garanteret ro og fred på strandene langs denne strækning af kysten.

Oplevelser

Strandene på Costa del sol
Costa del Sol strandene bliver ikke meget bedre end dem der findes i Fuengirola. Der er et antal af lange gyldne strande i Fuengirola, hvoraf to, Las Gaviotas-Boliches og Torreblanca, har fået tildelt det europæiske Blå Flag status. Fuengirola er især meget eftertragtet på grund af de syv kilometerlange sandstrande, og man kan forvente at der er masser af muligheder for at dyrke vandsport en masser af steder hele dagen.

Sportsaktiviteter
Der er ikke mangel på sportsaktiviteter i Fuengirola for den energiske feriegæst. Gokart, golf og ridning er muligt i Fuengirola. Vandsportsaktiviteterne er jet ski, windsurfing, scuba dykning, sejlsport og surfing.

Fuengirola Zoo
Børn og voksne kan blive underholdt i timer i den skønne Fuengirola Zoo. Efterlignede regnskove, vandfald og floder er blot nogle få af de attraktioner der tilbydes. Se aberne, krokodillerne og næsehornene, og glem ikke at besøge haven en aften hvor den er oplyst og natdyrene kommer frem for at lege.

Restauranter
Der er et stort udvalg af caféer og restauranter i Fuengirola området. Lige fra strandrestauranter som El Bote der serverer de friskeste skaldyr og fiskeretter til den meget populære El Paso restaurant, hvor der serveres et udvalg af pragtfulde mexicanske retter, der er kogekunst til enhver gane på dette kosmopolitiske feriested. Der er også internationale restauranter, der serverer de britiske livretter.

Nattelivet
Feriegæster vil ikke komme til at mangle aktiviteter om aftenen i Fuengirola. Dette feriested praler med nogle af de bedste barer, pubber, og klubber i Costa del Sol. Intime live musikbarer ligger side ved side med en stor kapacitet af diskoteker og klubber. Der er også et stort antal af romantiske cocktail barer og karaoke barer alt afhængig af hvad man foretrækker om aftenen.

Dagsture
Hvis man efterlyser nogle spændende dagsture fra Fuengirola, så sørg for at besøge de vibrerende byer i nærheden som f.eks. Malaga og Marbella. Begge disse byer tilbyder de bedste restauranter, natteliv og sightseeing attraktioner, og Marbella’s berømte havn er især et godt sted at nippe til en kølig drink og kigge på nogle berømte personer.

Rejsetips til en kulturrejse til Malaga

En kulturrejse til Malaga byder på utallige oplevelser, og ikke mindst hvis du bruger Malaga som base til udflugter i Andalusien.

Malaga er blevet en af Sydspaniens mest populære feriedestinationer, og det er på grund af blandingen af byliv og fortryllende strande. Med dens brede boulevarder, historiske borge og monumenter, og smukke havneområde, er Malaga en by, der tigger om at blive udforsket. Men det er også en moderne by med nogle af de bedste butikker, restauranter, barer og natklubber, hvoraf de fleste findes i midten af byen ved Calel Marques de Larios. Man kan foretage spændende udflugter fra Malaga til Tanger, Marokko eller Granada med færge eller tage med toget og tilbringe dagen i byen Madrid.

Kulturferie i Malaga appellerer til familier, par og grupper takket være mangfoldigheden af attraktioner og aktiviteter. Hvad enten det er temaparker til børnene, golfferier for de voksne eller bare afslapning ved hotellets pools eller solbadning ved strandene, så har Malaga noget for enhver.

Hvornår skal du rejse

Hvis man foretrækker lunt frem for varmt vejr så overvej de rolige vintre, forår og efterårssæsoner i Malaga; det er de bedste tidspunkter til sportsaktiviteter og til at opnå billige ferier. Sommermånederne vil være varme, og strandene kan være overfyldte, især i august måned. Malaga er blevet erklæret som nr. et med hensyn til feriedestination i Påsken, og når bankerne har lukket, hvilket betyder højere priser og meget overfyldte strande i disse perioder. Selv om det kan regne lidt om vinteren, er dette stadig et godt tidspunkt at nyde solen i, og julen i Malaga er populær.

Vejret

Malaga praler af at have et af de bedste klimaer i Middelhavsområdet ,og vejret er pålideligt varmt og tørt hele året rundt. Gennemsnitstemperaturen er på 22 grader, men man kan forvente dagtemperaturer på 30 grader og over i højsommer månederne med en varm aftentemperatur på ca. 21 grader. Det regner faktisk aldrig om sommeren, og der kommer heller ikke ret meget regn i løbet af året, men der kan dog komme lidt i perioden fra november til marts måned. Foråret og efteråret bliver betragtet som de to bedste tidspunkter at besøge Malaga på takket være det varme vejr med temperaturer på 21 grader i april måned og 23 grader i oktober måned.

Lufthavn og transport

Der er direkte fly fra Danmark til Malaga året rundt til Malaga Lufthavn (AGP) med en flyvetid på ca. 3½ time. Der afgår fly fra de fleste lufthavne som Billund, Aalborg og København. Malaga er en international lufthavn med faciliteter som toldfri butikker, restauranter, vekslekontorer, biludlejning og hoteller. Det tager blot 10 minutter at komme fra lufthavnen til Malaga.
Tog, busser og taxaer går fra Terminal 3, taxaerne har ingen taxameter, så aftal prisen inden afgang. Individuel bestilling af en privat shuttlebus eller bil er en anden mulighed, og turen koster ca. 10 euro per person. Såfremt man ønsker at udforske Costa del Sol, er det en god idé at leje en bil. Det kan gøres online, og de større veje er i god stand ,og man kører i højre side af vejen.

Strandene i Malaga

Malaga ligger på Costa del Sol, og strandene her er nogle af de fineste i Spanien, hvilket gør dem populære hele året rundt. Afsondrede gyldne vige og bugte kliner sig op ad vældige grå sandstrande, og man kan nyde en ny anderledes strand hver eneste dag. Middelhavet er varmt nok til at man kan bade i det det meste af året, og mange af strandene har fået det Europæiske Blå Flag for sine rene strande.

Med en strækning på 1200 km er den store strand Playa de las Acacias en af de livligste strande. Man kan dyrke vandsport her, og stranden er populær blandt familier takket være området for børn. Man behøver ikke bevæge sig langt fra sandkanten, da havnefronten har masser af barer, restauranter, butikker og cafeterier. Denne strand kan blive virkelig overfyldt i sommermånederne og er meget populær blandt unge mennesker, så det anbefales at komme tidligt på dagen for at finde sig et stykke sandområde.

Hvis man hellere vil undgå de store skarer af mennesker og hellere vil være på de rolige strande så prøv Taje de la Songa i Benalmadena. Denne strand er en af de mest rolige romantiske gemte strande og bliver sjældent overfyldt. Da den ligger isoleret, er der heller ingen service, så husk at tage forplejning med til hele dagen.

Afbryd ferien i Malaga for en dag til ren afslapning i de vigtige solpavilloner. Beliggende blot 15 minutter fra Malaga centrum ligger denne strand med sit Blå Flag. Stranden er populær blandt familier på grund af sin venlige og behagelige atmosfære. Den nærliggende Pablo Picasso promenade har caféer, isboder og restauranter. I august måned er denne strand vært for afholdelsen af den største festival i Andalusien, La Feria de Malaga, så regn med at folk i tusindvis vil møde frem til disse festligheder.

Oplevelser

Malaga byder på utrolig mange oplevelser til en kulturrejse, her er nogle af dem:

Mad og Vin

Restauranterne i Malaga er langt mere autentiske end dem på Costa del Sols feriesteder langs med stranden. Prøv tapas, gazpacho og en billig sund menu del dia og en berømt Malaga vin på en berømt gammeldags Malaga bar som Antigua Casa de Guardia. Der er masser af charmerende traditionelle barer i de smalle gader i en maurisk inspireret gammel by.

Forstædernes strande

Malaga har lange behagelige strandpromenader. Tag en gåtur til Malagas strande i forstæderne som for eksempel El Palo og Pedregalejo og find nogle fortræffelige uprætentiøse barer og autentiske restauranter. I El Tintero på El Palo stranden, går tjenerne rundt og råber navnene på de forskellige retter, indtil der en eller anden der prajer dem. Sjov oplevelse.

Picasso

Den store kunstner var født i Malaga – Der findes over 200 værker i Picasso Museet på d et smukke Palacio de Buenavista.

Lej en bil

Bare på grund af bjergene er det en god idé at leje en bil i Malaga. Så godt som enhver lille vej inde i landet afslører hurtigt overraskende dramatiske bjerglandskaber, charmerende bjergbyer og beskedne byer som Alhaurin El Grande. Terremolinos og Marbella er sjove af helt andre grunde, medens den fornøjelige Nerja mod øst er vældig populær blandt englænderne.

Promenade

Tilslut dig de lokale med en typisk sent eftermiddagstur langs Malagas omfattende promenader. Folk ser på den stilfulde marina og afprøver de kendte Malaga strande som Playa de las Acacias.

Ronda og de hvide byer

Bjergene inde i landet ved Malaga er berømte for deres “pueblos blancos”, hvide landsbyer og byer med storartet beliggenheder. Gå ikke glip af Ronda, en smuk by midt i et dramatisk bjergkløft-landskab samt en spændende togtur fra Malaga. Besøg den utrolige Chorro Gorge og de udbytterige Malaga national parker som “the Parque Natural Montes de Malaga og El Torcal”.

Store andalusiske byer

Længere udflugter fra Malaga omfatter tre af Spaniens mest uforglemmelige byer: Granada, Sevilla og Cordoba. Bizarre fans kan måske nyde en tur til Gibraltar!

Natteliv

Malagas natteliv er let at finde, da en stor del af det foregår på gader og torve. Malagas natteliv er ægte spansk og fortsætter hele natten. Prøv at finde et sted, hvor der er flamenco optræden.

Festivals

Besøg Malaga i Påsken og du vil blive vidne til en af Spaniens mest imponerende religiøse fester. Malagas sommerfestivaler indeholder musik og film.

Historie

Besøg et maurisk palads og slot: Alcazaba og Gibralfaro. Du kunne slutte med at besøge et Romersk teater. Malaga har også en bemærkelsesværdig katedral.

Tyrefægtning

Man har en chance for at opleve en af Spaniens klassiske tyrefægterarenaer.

Golf

Malaga er en god livlig by-base for en golfferie på Costa del Sol. Der er et utal af fortræffelige golfbaner i Malaga regionen.

 

Kulturrejse til Alhaurin ved foden af Sierra de Mijas

Kulturferien i Alhaurin begynder i og omkring den skønne og livlige by Alhaurin el Grande, som ligger direkte ved kanten af Sierra de Mijas. Det der gør Alhaurin så skøn er, at den ligger så tæt på de betagende bjerge, og at der er den korte afstand til kystens strande. Man kan hygge sig med ridning, golf, cykling og gåture i Sierra de Mijas samt med vandsport, et livligt natteliv og temaparker ved feriestederne. En 20 minutters køretur vil tage dig til sprudlende byer så som Marbella og Malaga eller til betagende strande som Puerto Banus og Torremolinos; Alhaurin har virkelig noget af det bedste at tilbyde.

Alhaurin er ideel for familier og par i alle aldre, som søger en venlig, afslappet spansk atmosfære i utrolige romantiske omgivelser. Med solskin året rundt og et bredt udvalg af overkommelige indkvarteringsmuligheder inklusive de luksuøse golf feriesteder, så har Alhaurin noget for enhver smag.

Hvornår skal du rejse

Hvis du elsker varmt vejr og planlægger at tilbringe masser af tid ved strandene og svømme i Middelhavet, så er de 30 grader varme sommermåneder ideelle. Højsommermånederne er de travleste og dyreste tidspunkter på året i Alhaurin, så hvis du foretrækker varmt vejr men en mere afslappet atmosfære så vælg enten forår- eller efterårsmånederne. Månederne i lavsæsonen er også det bedste tidspunkt at finde rabatter på med hensyn til fly og indkvartering. Golf er en national tidsfordriv, og gode tilbudspriser kan opnås på golf feriestederne i lavsæsonen.

Vejret
Lange varme somre og milde vintre er normalt i Alhaurin, og Sierra de Mijas giver ekstra beskyttelse i vintermånederne. Somrene vil være varme og tørre med næsten ingen regn; dagstemperaturen i august måned vil være i nærheden af 30 grader med varme aftentemperaturer på omkring 18 grader. Forår og efterårssæsonen er begge både friske og varme med gennemsnitstemperaturer på omkring 20 grader, som gør dyrkning af sport lidt mere behageligt. Vintrene kan være knitrende men stadig med masser af varme solrige dage og med en dagstemperatur på max. 14 grader.

Lufthavn og transport
Alhaurin serviceres af Malaga lufthavnen (AGP), og med direkte flyafgange fra de fleste lufthavne i Danmark hele året rundt med en flyvetid på ca. 3 timer. Malaga lufthavn har toldfri butikker, barer, restauranter, vekslekontorer og biludlejningsfirmaer. Transfertiden er lidt over 30 minutter, og turen med taxi koster ca. 60 euros. Der er en taxiholdeplads ved terminal 3, og prisen skal aftales med chaufføren på forhånd.
Der er også busser fra lufthavnen til Malaga bus holdeplads, og herefter er der andre busser, som kører til Alhaurin. Man kan uafhængigt bestille en privat shuttlebus online 24 timer før ankomst. Billeje er en anden økonomisk og behagelig måde at komme fra lufthavnen på, især hvis man har tænkt sig at se nærmere på Costa del Sol; hovedvejene er fine, og man kører i højre side. Man kan bestille lejebiler online til en pris af omkring 90 euros om ugen.

Strande i Alhaurin
Hvis du elsker store uspolerede strande med masser af exceptionelt klart vand, så er Costa del Sol lige sagen. Strandene langs denne kystlinje betragtes som nogle af de bedste strande i Spanien. Mange af strandene har opnået det europæiske “Blå Flag” status, og man kan indtage sin picnic ved de livlige restauranter på feriestederne eller i en uberørt lille hytte beliggende ved en af de skønne bugter. Disse strande, og den rekordstore mængde af solskin, er grunden til ,at man vil vende tilbage til Costa del Sol hvert år.

På omkring 20 minutter kan man finde sig selv siddende i en solpavillon på den smukke La Cala de Mijas. Denne 2000 meter lange strand er en favorit blandt familier, da der er mange faciliteter langs promenaden inklusive restauranter og strandbarer. Der er livreddere på stranden, og det lave vand er sikkert at bade og lege i for børnene. Solpavilloner, parasoller og omklædningsfaciliteter findes ligeledes på denne fine sandstrand.

Den livlige Marbella strand lever virkelig op til sit navn, og dette er stedet at tage til, hvis man ønsker at dyrke vandsport, så som jetski, kanoroning, windsurfing og banansejlads. Stranden er også et supert sted at finde en pavillon med liggestole og nyde en drink fra en af strandbarerne. En forlystelsespark ligger tæt op af stranden og er stedet, hvor man kan spille minigolf og køre go-cart.

Ønsker man en mere afslappet og rolig strand, bør man tage til Playa El Saladillo tæt ved Estepona. Det er en populær strand blandt den lokale befolkning og er gemt så meget væk, at den aldrig bliver overfyldt, selv i højsæsonen om sommeren. Der er nogle få strandbarer og restauranter men ikke alt for mange til at spolere den rolige atmosfære på denne smukke lille strand.

Strande på Costa del Sol
Feriestederne ved kysten på Costa del Sol er let at komme til fra bjergbyen Alhaurin, og gæsterne kan nyde solbadning og badning på strandene Mijas, Cabopoino, Elvira og Torremolinos. Aktive gæster kan forsøge sig med vandski, paraglidning, sejlsport eller fiskeri, og strandene udlejer jetski samt vandcykler.

Golf
Alhaurin har sin egen 18-hullers golfbane, med en 9-hullers bane og en speciel junior bane i området, samt en slagbane. Golfspillerne kan yderligere vælge tre yderligere baner inden for 30 minutters kørsel.

Sport
Foruden forskellige hotel- og indkvarteringsfaciliteter, så har byen en idrætshal og tennisbaner, lerdueskydningsbaner, go-cart baner, en cykelbane og faciliteter til bueskydning. Fluefiskeri er muligt i de mange lokale søer, og en væddeløbsbane har hestevæddeløb om aftenen.

Vandring og cykling
Tag på en vandretur og oplev det skønne andalusiske landskab, med små hvidvaskede landsbyer, ældgamle kirker, og skønne bjergudsigter, eller lej en mountain bike hvis du vil længere omkring. Du vil møde landskabsscener lige fra klippefyldte bjerge til smukke grønne dale, og et væld af vilde blomster, fredede fugle og et lokalt dyreliv.

Ridning
Besøg de lokale rideskoler og tag en tur på hesteryg gennem landets stier, bjergspor, eller ned langs med de mange stier langs kysten. Trekking er en fantastisk måde at opleve skønheden i regionen på samt at blive et med naturen.

Dagsture
Byen har et charmerende torv, historiske romerske efterladenskaber og en maurisk mølle, samt andre attraktioner tæt på inklusive haverne ved Torrealqueria og fiskeribyen Mijas. Mange af Costa del Sol’s mest populære seværdigheder kan nås fra Alhaurin, som f.eks. Benalmadena, Puerto Banus og Marbella, samt de travle byer Ronda og Granada, og man kan endda tage på dagsture til Gibraltar.

Familiefornøjelser
Familier der søger lidt forandring fra den rolige ferie kan tage til en af områdets parker og øvrige attraktioner – vælg mellem Selwo Adventure Wild World, Tivoli World, Aquapark, Gatorland, Fuengirola Zoo og Delfin Safari.

Ud over fantastiske restauranter, landevejskroer, landejendomme og tapasbarer i og omkring Alhaurin, – som alle serverer et udvalg af international og traditionelt andalusisk mad, er der et natteliv for enhver smag ved Alhaurin, som også er vært for mange kulørte festivals gennem året.

Kulturferie i Bubion

Kulturferie i Bubion holdes i en traditionel hvidvasket by i midten af det højtliggende Alpujarras. Dette er en naturelskers paradis med betagende udsigter over Sierra Nevada bjergkæden, medens man nyder et slag golf, cykler, rider eller svømmer i nationalparken. Man kan nyde spabehandlinger i den berømte bjerglandsby Lanjaron, tage på vinsmagning i Pampaneira og prøve nogle af regionens bedste køkkener i de mange landsbyrestauranter. Man kan tage på udflugt til spændende byer som Granada og Malaga og forvænne sig selv med sightseeing, shopping og det livlige natteliv.
Fra Bubion er der også let adgang til skønne strande som Costa de Almeria og Costa del Sol; man kan nemt komme til kysten på ca. 45 minutter. Hvis du søger en uforglemmelig familieferie med masser af aktiviteter og en fantastisk romantisk feriedestination, så vil Bubion være det ideelle valg.

Hvornår skal du rejse

Bubion praler af nogle af de mest dramatiske smukke landskaber i Spanien og har et af de bedste klimaer. Dette er en feriedestination, der kan besøges hele året rundt med mulighed for svømning- og solbadning om sommeren og skisport i Sierra Nevada om vinteren. Forår- og efterårsmånederne er ideelle, hvis man ønsker en idyllisk, stille tid på året med lunt frem for varmt vejr. Feriepriserne vil også kunne opnås med rabat i lavsæsonen, og der er også nedsatte priser på fly og indkvartering.

Vejret

Der er virkelig garanteret solskin i Bubion det meste af året. De lange varme sommermåneder vil opleve dagtemperaturer på op til og over 30 grader med varme aftener med temperaturer på 18 grader. Forårs- og efterårsmånederne er varme med en temperatur på omkring 22 grader, men bliv ikke overrasket hvis temperaturen stiger op til 30 grader i maj og oktober måned. Det er minimalt, hvad der kommer af regn i løbet af året; det er meget sjældent, det regner om sommeren. Der kan komme regn fra november til marts måned. Vintrene er kølige med sne rundt om bjergene, selv om solen som regel vil bryde igennem også om vinteren.

Lufthavn og transport

Malaga Lufthavn (AGP) er det mest populære ankomststed, når man holder ferie i Bubion. Granada Lufthavn (GRX) ligger tættere på, men fly fra Danmark er meget begrænset, og man skal skifte i Madrid eller anden lufthavn i Europa. Fly til Malaga afgår fra næsten alle lufthavne i Danmark året rundt med en flyvetid på ca. 3½ time. Transfer fra lufthavnen til Bubion tager ca. 2 timer og 20 minutter. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3; taxaerne har ikke taxameter, hvorfor man bør aftale prisen på turen før afgang.
Taxaturen til Bubion kan være dyr og koster ca. 200 euro. Tog og busser kører fra Malaga til Granada, hvorfra man kan tage en bus til Bubion. Billeje er en af de billigste og mest behagelige måder og koster fra ca. 600 kroner for en uge. Man kan bestille online, og leje bilen i Malaga lufthavn; hovedvejene er i god stand og man kører i højre side af vejen.

Strande tæt ved Bubion

Det gode ved en ferie ved Bubion er simpelthen, at det kun tager en kort køretur på ca. 45 minutter at komme til kysten med strandene. Costa de Almeria og Costa del Sol har nogle af de smukkeste og uspolerede strande i Spanien. Mange af de fine, grå sandstrande er blevet præmieret med det europæiske Blå Flag status for renlighed, vandkvalitet og omkringliggende landskab. Kysten har familievenlige strande, livlige strande med mange afsondrede bugte.

Playa Poniente i Motril er en stor familievenlig strand, der er en af de bedste med hensyn til vandsport, bl.a. jet skiing, vandski, scuba dykning og sejlads. Hvis du ønsker at bevare fødderne på land, så tag en runde på golfbanerne på 9-hullers banen, der ligger tæt ved eller nyd noget af den skønne mad og dejlige drikkevarer på restauranterne, barerne og cafeterierne langs havnefront promenaden.

Playa Puerta del Mar er en af de mest populære strande i Almunecar. Denne lange strand tiltrækker familier og yngre grupper takket være dens nærhed til bymidten og antallet af faciliteter inklusive solpavilloner, vandsport og strandbarer. Udsigten over Middelhavet er betagende, og man vil ønske, at man kunne blive her lige så længe til, at man kan opleve den storslåede solnedgang.
Strækningen med adskillige strande ved Salobrena er stedet, hvis man ønsker en afsides strand, hvor man kan undgå det helt store mylder. Disse strande kan nogle gange i sommermånederne være overfyldte, især af de lokale, men det meste af året er de øde. Salobrena strandene har en fortryllende udsigt til Sierra Nevada bjergene, og der er nogle få strandbarer, hvorfra du kan nyde udsigten, medens du får en drink og lidt snack.

Oplevelser

Her følger nogle oplevelser til en kulturrejse i området

Landskab

Da Bubion ligger i den overvældende Las Alpujarras region på skråningen af Sierra Nevada, tilbyder Bubion et stille alternativ i forhold til de sædvanlige Costa del Sol feriesteder. Det ligger dramatisk 1350 meter højt oppe, og den søvnlige landsby ligger ideelt for et fredeligt afslappende hvil, med dens idylliske baggrund blandt skovbeklædte dale, appelsinmarker, citron og kvæde træer, bølgende fyrtræer, alt sammen noget som gør, at byen kan prale af fantastiske udsigter.

Natur

Med dens rigdom af et upoleret landskab, er Bubion et himmelsk sted for natur-elskere og ornitologer, med et landligt område hvor en række af dyreliv holder til, inklusive vilde bjørne, rådyr, bjerggeder og får, og fugle så som ørne og hærfugle.

Gå- og vandreture

Den betagende baggrund med Las Alpujaarras bjergene er fyldt med afmærkede spor og ruter, og tilbyder noget for enhver vandre uanset hvor øvet man er. Der er noget for både de mere drevne og de mere forsigtige. Der er mulighed for rolige spadsereture og udflugter, samt bjergvandring, bl.a. inkl. den berømte GR7 langdistance rute.

Cykling

Det er et populært sted for folk der kører på mountain bikes, der er masser af områder at udforske for de lidt mere drevne ryttere, enten det er langs flade veje, stejle bjergruter eller off-road områder. Der findes guidede og organiserede gruppeture.

Ridning

En ideel måde at opleve det smukke andalusiske landskab på er på hesteryg, med alt hvad det medfører lige fra behagelige ridestier til anstrengende daglange udflugter. Der er muligheder for enhver rytter lige fra de meget lidt øvede til de mere drevne.

Kunst og musikundervisning

Det fredfyldte spanske landskal er det ideelle sted til at lære en ny færdighed, med kurser i at lave keramik, lære at tegne, male og spille guitar. Det hele findes i området.

Sport

Foruden det at gå, cykle og ride, så tilbyder Bubion også paragliding, kanoroning og bjergbestigning.

Strandene

Der er mulighed for at tage en tur til stranden med besøg til de populære Costa del Sol feriesteder så som Nerja og Malaga.

Skisport

Åbent fra november til april. Sierra Nevada bjergets skiområder ligger blot en god times kørsel væk fra Bubion og kan prale med et område på ca. 60 km, hvor man kan stå på ski med et terræn til alle niveauer.

Dagture

Der er andre charmerende bjergbyer at besøge så som Pitres, Mecina, Trevelez og Yegen, samt spa-byen Lanjaron. Gå ikke glip af den historiske by Granada med det berømte Alhambra.