Kulturrejser til Toscana

En kulturrejse til Toscana er en rejse igennem historiens vingesus. Det var her, renæssancen så dagens lys. Det var her etruskerne udfoldede deres rige kultur. Og det var her romerne dannede byer som Siena, Lucca og Firenze. Foruden denne fantastiske historiske arv byder regionen på nogle af Italiens smukkeste landskaber, en fremragende gastronomi – og en lang række af enestående kulturbyer med nogle af Europas mest attraktive kulturelle seværdigheder.

Se alle rejser til Toscana i Italien

Firenze

Firenze – den tidligere hovedstad i kongeriget Italien – byder på så mange seværdigheder, at man sagtens kan bruge flere uger alene til at udforske byen. Den er på mange måder Toscanas hjerte og renæssancens højborg – og naturen, som omkredser den, er umådelig smuk. Det er i Firenze, man finder det verdensberømte museum Galleria degli Uffizi; et kunstmusuem i verdensklasse, der rummer den legendariske Medici-families enestående kunstsamling, foruden en lang række andre enestående værker.

Det er her i Firenze man finder den berømte Ponte Vecchio-bro, der rækker over Arnofloden og er blevet en slags vartegn for Firenze. Det er her man finder det berømte renæssance-palads Palazzo Pitti og renæssancekirken San Lorenzo (hvor den saligkårede danske anatom, geolog og præst Niels Stensen ligger begravet). Det er her man finder San Marco-klostret og den gotiske kirke, Santa Croce, der rummer gravene af tre mænd, der satte deres aftryk på europæisk historie: Galilei, Machiavelli og Michelangelo. Det er byen, som måske mere end nogen anden by i verdenshistorien har skabt store personligheder indenfor kunst, videnskab og filosofi, såsom Dante Alighieri, Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Rafaello Santi (bedre kendt som maleren Rafael), foruden det ved Santa Croce begravede trekløver – og mange, mange flere.

Montecatini Therme

Montecatini Therme er en gammel og berømt kurby, ikke kun i Toscana, men i hele verden. Folk rejser til byen for at få behandlinger i de mange kurbade eller blot for at pleje sig selv med de forskellige behandlinger og former for wellnes. Foruden byens meget centrale beliggenhed, som er et godt udgangspunkt for udflugter i Toscana, er Montecatini Therme også en meget hyggelig by, med utallige restauranter, cafeer, og butikker. Bybilledet præges af mange flotte parker, brede boulevarder, hyggelige gågader og ikke mindst af hoteller og huse, som er bygget i tider, hvor rigdommen var enorm i Toscana.

Hvis du besøger Toscana og bor i Montecatini Therme, er det anbefalelsværdigt at besøge Montecatini Alto, som er den oprindelige fæstningsby fra Middelalderen. Man kommer nemt til Montecatini Therme med kabelbanen og fremme venter en formidabel udsigt over Montecatini Therme og Toscanas smukke landskaber. Et godt tip er at besøge Montecatini Therme om aften, bestille en drink og se den smukke solnedgang.

Lucca

Lucca er mange Toscana-rejsendes favorit – og det er forståeligt. Omgivet af de træbevoksede bymure fra 1500-tallet er Lucca en charmerende by med en meget hyggelig og afslappet stemning. Inden for bymuren finder man et net af gågader – og Lucca er fuld af gotiske og romanske kirker, og gamle huse, som er velholdte, og med til at give Lucca sin specielle charme. Lucca har, ligesom Firenze, og Siena, haft en stor rolle i den italienske historie fra etruskernes epoke til Napoleon, som invaderede Toscana (og dermed også Lucca) i 1799.

Siena

Foruden den helt specielle stemning, som findes i Siena p.g.a. det meget kompakte centrum, omgivet af bymuren, husker mange danskere Siena, fordi tårnet på Campoen har været forbillede for tårnet på Københavns rådhus. Siena er også meget kendt for sin Domkirke og de mange tårne, som har været brugt i de mange krige gennem Toscanas historie. Et godt tip, når du befinder dig i Siena, er at nyde en frokost eller drink på Campoen, beskue Sienas flotte plads, betragte det rige folkeliv, og forestille dig, hvordan Campoen helt tilbage fra 1200-tallet har været brugt til Palio; Sienas berømte væddeløb.