Kulturrejser til Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon regionen i det sydøstlige Frankrig er et af de mere fascinerende områder i Europa, som med Middelhavet mod øst og Pyrenæerne i syd nyder godt af et middelhavsklima med et usædvanligt rigt dyreliv, en spektakulær kyst og ikke mindst en overraskende historie.

Ting man kan opleve på en kulturrejse til Languedoc-Roussillon regionen omfatter bjerge, søer og floder, gamle landsbyer, klostre, varmekilder, slotte og borge (især den berømte bjergfæstning som er kendt som Chateaux Cathares)

I de seneste år er regionen da også blevet et populært feriemål for hele familien. Med lange solrige dage, mange kilometers flotte gåture, Middelhavets strande, nationalparker og naturreservater, grotter og huler har man altid noget og lave og kan være sikker på man aldrig kommer til at kede sig. Er man til aktiv ferie er mulighederne i Languedoc-Roussillon regionen mange.

Middelalderbyen Carcassonne

Byen Carcassonne, som danner ramme om et af de mest spektakulære syn i Languedoc-Roussillon regionen, vil være et højdepunkt på mange kulturrejser. Den moderne by er opbygget omkring to middelalderlige byer, den ene ligger på den nordlige side af floden Aude, og den anden ligger på den sydlige del af floden. Dette danner rammerne om den største middelalderby i Europa med sin bymur stadig intakt. Byen har flere gange været centrum for filmoptagelser og er et sted som får folk til at spærre øjnene op for de smukke omgivelser.

En stor del af byens struktur stammer fra perioden før byen blev fransk, herunder den indre byvæg og en del af borgen Viscounts. Den ydre defensive væg blev tilføjer i det trettende århundrede, og det hele blev restaureret igen i det nittende århundrede.

I 1853 begyndte den store arkitekt Eugène Viollet-le-Duc at restaurere byen, og man er ikke stoppet siden. Byen var dog ved at blive revet ned ligesom mange andre historiske europæiske byer er blevet, men blev reddet da den blev tilføjet til UNESCOs liste over verdensarv i 1997.

Den smukke kanal “Canal du Midi”

Canal du Midi er den ældste fungerende kanal i verden. Kanalen er varetegn på en storslående præstation af det syttende århundredes arkitekter og ingeniører. Kanalen har været anvendt til handel men bliver kun brugt af lystsejlere nu til dags. Kanalen har smukt og roligt vand som forbinder Atlanterhavet med Middelhavet og er beundret af alle som har sejlet eller bare set kanalen.

Kan man lide at sejle i smuk natur er det helt sikkert værd at tage en sejltur op ad den smukke kanal og koble helt af.