Kulturrejser til Calabrien

En kulturrejse til Calabrien har meget at byde på; antik historie til overmål; nogle af kontinentets smukkeste strande; og nationalparker med et dyreliv, en fauna og et vildnis, som ikke kan opleves andre steder i Italien.

Antik historie

Mange kender de berømte Riace Bronzes (to bronzefigurer i fuld størrelse af nøgne, græske krigere), som er udstillet på Reggio Calabriens Nationalmuseum. De udgør et vigtigt levn fra Magna Graecia, en periode, der er meget dybt markeret i Calabriens historie. De smukke statuer af de to krigshelte er et sjældent eksempel på klassisk græsk billedhuggerkunst.

Smukke strande i Calabrien

Med sin 800 km kystlinje tilbyder Calabrien et bredt udvalg af pragtfulde strande, som f.eks. Capo Vaticano, i Vibo Valentia-provinsen, der betegnes som én af de 100 smukkeste strande i verden: et stort område med fint sand omgivet af meget gamle træer og krystalklare vande, der vrimler med en broget fiskefauna.

Naturen i regionen

En nærmere udforskning af det calabriske baglands vildnis er en mulighed, man ikke bør lade gå fra sig, mens nationalparkerne ved Sila, Serre, Aspromonte og Pollino er blandt de mest interessante natur-seværdigheder. De såkaldte “Strømhvirvlerne” og ”de store sten” ved Aspromonte, og Serres rige dyreliv er blot nogle af de naturvidundere, som Calabrien-regionen i Italien tilbyder.