Kulturrejse til Alhaurin ved foden af Sierra de Mijas

Kulturferien i Alhaurin begynder i og omkring den skønne og livlige by Alhaurin el Grande, som ligger direkte ved kanten af Sierra de Mijas. Det der gør Alhaurin så skøn er, at den ligger så tæt på de betagende bjerge, og at der er den korte afstand til kystens strande. Man kan hygge sig med ridning, golf, cykling og gåture i Sierra de Mijas samt med vandsport, et livligt natteliv og temaparker ved feriestederne. En 20 minutters køretur vil tage dig til sprudlende byer så som Marbella og Malaga eller til betagende strande som Puerto Banus og Torremolinos; Alhaurin har virkelig noget af det bedste at tilbyde.

Alhaurin er ideel for familier og par i alle aldre, som søger en venlig, afslappet spansk atmosfære i utrolige romantiske omgivelser. Med solskin året rundt og et bredt udvalg af overkommelige indkvarteringsmuligheder inklusive de luksuøse golf feriesteder, så har Alhaurin noget for enhver smag.

Hvornår skal du rejse

Hvis du elsker varmt vejr og planlægger at tilbringe masser af tid ved strandene og svømme i Middelhavet, så er de 30 grader varme sommermåneder ideelle. Højsommermånederne er de travleste og dyreste tidspunkter på året i Alhaurin, så hvis du foretrækker varmt vejr men en mere afslappet atmosfære så vælg enten forår- eller efterårsmånederne. Månederne i lavsæsonen er også det bedste tidspunkt at finde rabatter på med hensyn til fly og indkvartering. Golf er en national tidsfordriv, og gode tilbudspriser kan opnås på golf feriestederne i lavsæsonen.

Vejret
Lange varme somre og milde vintre er normalt i Alhaurin, og Sierra de Mijas giver ekstra beskyttelse i vintermånederne. Somrene vil være varme og tørre med næsten ingen regn; dagstemperaturen i august måned vil være i nærheden af 30 grader med varme aftentemperaturer på omkring 18 grader. Forår og efterårssæsonen er begge både friske og varme med gennemsnitstemperaturer på omkring 20 grader, som gør dyrkning af sport lidt mere behageligt. Vintrene kan være knitrende men stadig med masser af varme solrige dage og med en dagstemperatur på max. 14 grader.

Lufthavn og transport
Alhaurin serviceres af Malaga lufthavnen (AGP), og med direkte flyafgange fra de fleste lufthavne i Danmark hele året rundt med en flyvetid på ca. 3 timer. Malaga lufthavn har toldfri butikker, barer, restauranter, vekslekontorer og biludlejningsfirmaer. Transfertiden er lidt over 30 minutter, og turen med taxi koster ca. 60 euros. Der er en taxiholdeplads ved terminal 3, og prisen skal aftales med chaufføren på forhånd.
Der er også busser fra lufthavnen til Malaga bus holdeplads, og herefter er der andre busser, som kører til Alhaurin. Man kan uafhængigt bestille en privat shuttlebus online 24 timer før ankomst. Billeje er en anden økonomisk og behagelig måde at komme fra lufthavnen på, især hvis man har tænkt sig at se nærmere på Costa del Sol; hovedvejene er fine, og man kører i højre side. Man kan bestille lejebiler online til en pris af omkring 90 euros om ugen.

Strande i Alhaurin
Hvis du elsker store uspolerede strande med masser af exceptionelt klart vand, så er Costa del Sol lige sagen. Strandene langs denne kystlinje betragtes som nogle af de bedste strande i Spanien. Mange af strandene har opnået det europæiske “Blå Flag” status, og man kan indtage sin picnic ved de livlige restauranter på feriestederne eller i en uberørt lille hytte beliggende ved en af de skønne bugter. Disse strande, og den rekordstore mængde af solskin, er grunden til ,at man vil vende tilbage til Costa del Sol hvert år.

På omkring 20 minutter kan man finde sig selv siddende i en solpavillon på den smukke La Cala de Mijas. Denne 2000 meter lange strand er en favorit blandt familier, da der er mange faciliteter langs promenaden inklusive restauranter og strandbarer. Der er livreddere på stranden, og det lave vand er sikkert at bade og lege i for børnene. Solpavilloner, parasoller og omklædningsfaciliteter findes ligeledes på denne fine sandstrand.

Den livlige Marbella strand lever virkelig op til sit navn, og dette er stedet at tage til, hvis man ønsker at dyrke vandsport, så som jetski, kanoroning, windsurfing og banansejlads. Stranden er også et supert sted at finde en pavillon med liggestole og nyde en drink fra en af strandbarerne. En forlystelsespark ligger tæt op af stranden og er stedet, hvor man kan spille minigolf og køre go-cart.

Ønsker man en mere afslappet og rolig strand, bør man tage til Playa El Saladillo tæt ved Estepona. Det er en populær strand blandt den lokale befolkning og er gemt så meget væk, at den aldrig bliver overfyldt, selv i højsæsonen om sommeren. Der er nogle få strandbarer og restauranter men ikke alt for mange til at spolere den rolige atmosfære på denne smukke lille strand.

Strande på Costa del Sol
Feriestederne ved kysten på Costa del Sol er let at komme til fra bjergbyen Alhaurin, og gæsterne kan nyde solbadning og badning på strandene Mijas, Cabopoino, Elvira og Torremolinos. Aktive gæster kan forsøge sig med vandski, paraglidning, sejlsport eller fiskeri, og strandene udlejer jetski samt vandcykler.

Golf
Alhaurin har sin egen 18-hullers golfbane, med en 9-hullers bane og en speciel junior bane i området, samt en slagbane. Golfspillerne kan yderligere vælge tre yderligere baner inden for 30 minutters kørsel.

Sport
Foruden forskellige hotel- og indkvarteringsfaciliteter, så har byen en idrætshal og tennisbaner, lerdueskydningsbaner, go-cart baner, en cykelbane og faciliteter til bueskydning. Fluefiskeri er muligt i de mange lokale søer, og en væddeløbsbane har hestevæddeløb om aftenen.

Vandring og cykling
Tag på en vandretur og oplev det skønne andalusiske landskab, med små hvidvaskede landsbyer, ældgamle kirker, og skønne bjergudsigter, eller lej en mountain bike hvis du vil længere omkring. Du vil møde landskabsscener lige fra klippefyldte bjerge til smukke grønne dale, og et væld af vilde blomster, fredede fugle og et lokalt dyreliv.

Ridning
Besøg de lokale rideskoler og tag en tur på hesteryg gennem landets stier, bjergspor, eller ned langs med de mange stier langs kysten. Trekking er en fantastisk måde at opleve skønheden i regionen på samt at blive et med naturen.

Dagsture
Byen har et charmerende torv, historiske romerske efterladenskaber og en maurisk mølle, samt andre attraktioner tæt på inklusive haverne ved Torrealqueria og fiskeribyen Mijas. Mange af Costa del Sol’s mest populære seværdigheder kan nås fra Alhaurin, som f.eks. Benalmadena, Puerto Banus og Marbella, samt de travle byer Ronda og Granada, og man kan endda tage på dagsture til Gibraltar.

Familiefornøjelser
Familier der søger lidt forandring fra den rolige ferie kan tage til en af områdets parker og øvrige attraktioner – vælg mellem Selwo Adventure Wild World, Tivoli World, Aquapark, Gatorland, Fuengirola Zoo og Delfin Safari.

Ud over fantastiske restauranter, landevejskroer, landejendomme og tapasbarer i og omkring Alhaurin, – som alle serverer et udvalg af international og traditionelt andalusisk mad, er der et natteliv for enhver smag ved Alhaurin, som også er vært for mange kulørte festivals gennem året.