Kulturrejser til Ligurien

Ligurien ligger i det nordvestlige Italien og grænser op til Frankrig. Området har imponerende bjerge og smukke bakker, der farves af et grønt middelhavs-græstæppe og har udsigt over Det Tyrrhenske Hav med høje og indskårne kyster.

En kulturrejse til Ligurien tilbyder en lang række muligheder for dem, som vælger at tilbringe kulturferien her. Der er natur, hav, bjerge, kultur, kunst, fremragende gastronomi, men også underholdning og natteliv. Det er blot at vælge blandt de mange oplevelser.

Havet i Ligurien

Havet er den store ressource i Ligurien, hvor de klippeagtige kyster, som afbrydes af små vige og strande med fint, gyldent sand absolut gør kulturrejser til Ligurien til noget som mange italienere og udlændinge vælger hvert år. Cinque Terre og La Spezia-bugten, Tigullio-bugten, Genova og Paradisbugten, Riviera delle Palme og Riviera dei Fiori udgør den berømte kyst ved Ligurien, der strækker sig fra Ameglia til Ventimiglia, mere end 300 km. På denne fantastisk smukke rute ligger de mest berømte rejsemål i Ligurien såsom Portofino, Santa Margherita Ligure, Rapallo, Sestri Levante med sin fortryllende bugt, Baia del Silenzio og Chiavari.

Smukke strande

Der er en lang række strande, små havne og billedskønne landskaber, som kan udforskes. San Remo, blomsternes by, er berømt for den italienske musikfestival og kasinoerne. De raffinerede byer Bordighera og Alassio, med 3 km fint sand og Laigueglia e Varigotti, er nogle af ”juvelerne”, der er indlejret i Riviera Ponente i Ligurien. Man bør også besøge Portovenere foran Palmeria-øen, og Lerici med sit store middelalderslot, sine elegante villaer og de frodige haver.

Havet er så smukt, at det også tiltrækker mange arter af kaskelothvaler, vågehvaler og delfiner, der har fundet deres naturlige opholdssted og lever et sikkert liv i dette område, der kaldes ”Havpattedyrenes Fristed”.

Liguriens skove

De store skove i Ligurien med deres århundredgamle træer, er et godt alternativ til den traditionelle turisme. Her kan man udforske naturen for at finde og se de steder, hvor menneskerne gennem historien med kærlighed og hengivenhed formåede at høste de bedste frugter af dette område. Ligurien er fyldt med historie, kultur og traditioner og det træder frem næsten lige meget hvor man befinder sig i regionen, så oplevelser er der nok af.

Seværdigheder i Ligurien

Der er mange charmerende attraktioner i Ligurien, som fortjener at blive fremhævet. Nogle er klassificeret af UNESCO som verdenskulturarv for deres enestående historiske, kulturelle eller naturmæssige værdi.

Genova

Et af disse steder er Genova. En kontrastfyldt by, hvor historien møder det moderne. Fortid og nutid mødes på en meget interessant måde og byen er et vidunderligt billede på den italienske historie, arkitektur og kultur. Byen tilhører havet og havet har altid spillet en meget afgørende rolle for byens udvikling. Genovas kultur, mad og arkitektur fortæller en historie om en maritim republik med stolte traditioner og rødder langt tilbage i den italienske historie.

Historisk atmosfære

Man kan stadig indånde den historiske atmosfære ved at gå langs ”carruggierne”, de smalle stræder i den gamle bydel i Genova. Her findes Strade Nuove og Palazzi dei Rolli, et ekstraordinært arkitektonisk bygningsværk fra det 16. århundrede bygget til at beværte politikere og aristokrater. De aristokratiske boliger, der kunne være vært for statsbesøgende, blev hentet fra de offentlige registre (rolli’erne).

Kunstkammer af international klasse

Spinola di Pellicceria med sine dyrebare malerier af Rubens, Van Dyck og Bernardo Strozzi er et kunstkammer med internationel klasse. Palazzo Lercari Parodi, Palazzo Campanella, og Palazzo Podestà er smukke paladser fra renæssancetiden, som også kan beundres, når man besøger Genova.

Man bør absolut også gøre stop ved byens Akvarie, som er et af de mest fuldendte og teknologisk avancerede havlivscentre i Europa. Akvariet er designet af den berømte italienske arkitekt Renzo Piano, og selv den udvendige del af akvariet er spektakulær. Indvendigt huser akvariet en fascinerende maritim verden i kæmpestore bassiner, bag store vinduer. Her finder man delfiner, sæler, hajer og farverige fisk i alle former og de udgør et utroligt syn for både voksne og børn.

Cinque Terre

Cinque Terre med Porto Venere og øerne Palmaria, Tino og Tinetto er en anden UNESCO verdenskulturarv i Ligurien. Besøgende glemmer sikkert aldrig charmen og atmosfæren i de fem byer ved havet, som er Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza og Monterosso. 18 km kyststrækning omgiver og beskytter det lille paradis, og klipperne, der falder stejlt mod det krystalklare hav, udgør et vidunderligt natursceneri.

Som om alt dette ikke var nok, kan du også besøge øerne Palmaria, Tino og Tinetto, som ligger foran Portovenere, en ældgammel fiskerby, hvis farverige bygninger blander deres farvestrålende kulører med havets dybblå farve.