Kulturrejser til Bretagne

Bretagne ligger i det nordvestlige Frankrig med den engelske kanal mod nord og bugten Biscay syd for regionen. Regionen rummer mange spændende historiske og kulturelle seværdigheder.

Fiskersamfundet i Bretagne

Bretagne har utroligt attraktive strande og fiskebyer og er derfor en af de mest besøgte regioner i Frankrig. På grund af dens historie med fiskeri er Bretagne også et af verdens bedste steder at spise skaldyr i. En af de mest kendte retter er muslinger med pomfritter.

Bretagne er cirka 34.000 km² med 2800 km kystlinje. Regionen er opdelt i 5 egne. Mod vest ligger Finistere, Cotes-D’Armor ligger mod nord, i nordøst ligger Ille-et-Vilaine, i sydøst ligger Loire-Atlantique og i syd ligger Morbihan i bugten Biscay. Bretagne-regionen er lidt anderledes rent befolkningsmæssigt end de andre regioner i Frankrig, på grund af deres keltiske arv. Cirka en fjerdedel af de godt 3.000.000 indbyggere taler således bretonsk, som er et keltisk sprog, der ligner walisisk.

Hummer og østers

Tager du på kulturrejse til denne del af Frankrig, må du ikke snyde dig selv for at spise fisk, for Bretagne har altid været kendt for at være et fiskersamfund, hvor man fanger torsk, hummer, østers, tun og sardiner, men hvad mange ikke ved er, at Bretagne forsyner de parisiske og engelske markeder med grøntsager, blomster og bær.

Hvis man nyder at sejle, kan man roligt tage til Bretagne. Alle de centrale kystbyer har yachtklubber hvor man kan leje udstyr, hvis man altså ikke selv er sejlende. Hvis man ikke er den store sejler på havet, kan man altid tage en rolig sejltur op af nogle af de 600 km lange floder.

Udflugter inde i landet

Er man mere en landkrabbe kan man roligt tage på udflugt inde i landet, enten på egen hånd eller med dansk rejseleder. Det mest oplagte er at leje en bil, hvis man holder ferie i regionen, og der er også mange tager på kør selv ferie, da afstanden til Danmark er overkommelig. Bretagne har mere end 4000 slotte, middelalderlige huse og herregårde som bare venter på at blive udforsket, og det er en utrolig rejse tilbage i tiden, når man besøger de flotte landsteder.

Rennes – hovedstaden i Bretagne

Rennes er med sine godt og vel 200.000 indbyggere den ellevte største by i Frankrig og hovedstad i Bretagne. Rennes stammer helt tilbage fra romertiden og universitetet som ligger i Rennes stammer helt tilbage fra 1735. Rennes er idag kendt for at være det økonomiske og kulturelle center for Regionen Bretagne.

Byen ligger ved floderne Vilaine og Ille og blev næsten jævnet med jorden, da en stor brand huserede i 1720. Nogle af de mest nævneværdige bygninger som overlevede branden er det utrolige justitspalads som blev bygget i 1654, de store sale i justitspaladset er utroligt flot udsmykket. Rennes rådhus, som blev bygget i 1734-62 overlevede også branden og står den dag idag som vidnesbyrd for den gamle byggestil. Rennes blev også udsat for massive bombardementer under 2. verdenskrig, men heldigt nok undgik de tysker bomber næsten alle historiske bygninger. Det er absolut værd at besøge denne hyggelige by på en kulturrejse til Bretagne.