Hotel Shanti-Som i Andalusien

Hvem skulle nu tro, at der blot et kvarters kørsel fra det hektiske liv i Marbella oppe i naturparken, Sierra de las Nieves findes et lille stykke af østens mystik, men her ligger hotel Shanti-Som Wellbeing Retreat så vidunderligt smukt, at man lige må knibe sig i armen for at tro det. Hotellet er opført med elementer fra balinesisk stil og i indretningen har man fulgt reglerne for Feng Shui. Ikke blot de ydre rammer har et snert af østen, men også hotellets atmosfæren er præget af en næsten ophøjet ro. Hotellet er en dejlig base til en kulturrejse i Andalusien.

Det søde personale i receptionen sørger for en nem check in, og jeg kan nu tage den smukke lobby i nærmere øjesyn – sikken et rum. De balinesiske møbler i smukt, mørkt træ passer perfekt ind i det højloftede rum med de store gulv til loft vinduer, der bringer den omkringliggende natur med fyrretræer og bjerge helt ind rummet – nyd også bibliotekshjørnet omkring den store pejs. Det er lige stedet at slå sig ned i en hyggestund med en god bog, et glas friskpresset juice eller en kop urtete! Ja, det er jo et wellness-hotel, men frygt ikke – det er naturligvis muligt at få et glas god vin eller en kold øl.

Efter denne modtagelse kan jeg næsten ikke vente med at se mit værelse – forventningerne er sat meget højt, og de skuffes naturligvis ikke. Det smukke højloftede værelse er åbent til kip og har en stor vifte i loftet – sådan én er perfekt til nedkøling af rummet. Her er lyst og dejligt, og ikke mindst den skønne balkon med de behagelige møbler med bløde puder får karakter op i den høje ende af skalaen. Det indbydende, velfungerende marmorbadeværelse med det store brusebad, de spændende toiletartikler, badekåben, ”futterne” og den lille, fine orkide er en anden ting jeg sætter højt.

Hotellets restaurant, Samsara, er åben til morgenmad, frokost og middag. Her kan du starte dagen med en god, sund morgenmad inden du kaster dig over dagens aktiviteter eller lækre behandlinger i SPA’en. Det er stedet til en afslappet frokost og til en god middag. Her er den sunde mad i højsæde i det, der bedst kan beskrives som et asiatisk-mellemøstligt fusionskøkken. Som nævnt er der smukt overalt på dette hotel, og restauranten er ingen undtagelse. Så de dejlige omgivelser, hvad enten det er indendørs eller på ude på den store terrasse, lægger et ekstra plus til oplevelsen.

Hotel Shanti-Som beskriver sig selv som et Wellbeing Retreat, og her er paletten af forskellige behandlinger som terapi, meditation og yoga da også overvældende. Her er detox-programmer, kostvejledning, yoga-klasser og i SPA’en kan du få healing, manicure ansigtsbehandling, en gang lemon & ginger scrub og meget, meget mere. Alt dette kan jo vælges til og vælges fra alt efter dine ønsker. Der skal jo nok også være tid til at opleve lidt af alt det, som denne del af Andalusien byder på. Blot 4 km fra hotellet ligger Monda, en lille pueblo blanco – en hvid landsby som de findes i hundredevis i denne del af Spanien.  Her kan du gå en lille tur og slå dig ned på byens torv og betragte dagliglivet, som det (stort set) er levet gennem mange hundrede år. Det eksklusive Marbella er er kun et kvarters kørsel væk, og Malaga by med Picasso-museum og super shopping kan du nå på 3 kvarter.

Hotel Shanti-Soms have er et kapitel for sig. Den er bygget op i forskelige niveauer og smukt udsmykket i asiatisk stil med smukke orkideer og fine figurer. Her hersker en ro og stilhed, der kun forstyrres af lyden af vand i vandfald og fontæner. Her er dejligt at slå sig ned og slappe af, nyde solen og tage en dukkert i poolen.

Værelserne på Hotel Shanti-Som

Hotellet har 14 værelser heraf 12 premium-værelser og 2 junior suites. De store, dejlige premium-værelser er smukt og individuelt indrettet, holdt i hver sin farveskala, og har alle de faciliteter, der kan forventes af et hotel 4-stjernet hotel. Her er aircondition, vifte i loftet, stor skøn seng med lækkert linned, TV, safetybox samt marmorbadeværelse med stort udvalg af toiletartikler, badekåbe, slippers og kar og/eller brus. På den store balkon er der behagelige møbler og udsigt ud over den omkringliggende natur.

Her kan du se nogle af de faciliteter, du kan benytte på Hotel Shanti-Som

•    Restaurant
•    Gæsteparkering
•    Massage og beauty treatment
•    SPA-behandlinger
•    Yoga og meditation
•    Gratis WiFi i lobbyen
•    Swimming pool
•    Bibliotek

Jeg vil anbefale hotellet til dig som ønsker

•    SPA & Wellness
•    Boutique
•    Eksklusivt
•    Ferie uden børn

Afstande til seværdigheder

 • Nærmeste by, Marbella – 14 km
 • Restauranter og indkøb, Marbella – 14 km
 • Malaga – 47 km
 • Nærmeste strand, Marbella – 14 km
 • Nærmeste golfklub, Golf Rio real – 18 km
 • Den engelske kronkoloni Gibraltar – 90 km
 • Den magiske klippeby, Ronda – 74 km
 • Nærmeste hvide landsby, Monda – 4 km
 • Malaga lufthavn – 49 kmAdresse:
  LLanos de Purla
  Km 22 – A-355 Marbella – Monda
  29110 Malaga, Spanien

Håndplukkede hoteller i Andalusien

Har du tidligere været på kulturrejse til Andalusien vil du sikkert give mig ret i at der findes utallige charmerende hoteller i regionen, og det gælder specielt hvis man lige trækker sig nogle kilometer tilbage fra kysten. Skal du på kulturferie til Andalusien så vil jeg anbefale dig at overveje at bo på flere hoteller og sammensætte en bilrundrejse. På den måde sparre du tid ved ikek at skulle transportere dig frem og tilbage, og oplever stemningen i de hyggelige byer som også er meget forskellige. Få tips og gode råd til valg af håndplukkede hoteller i Andalusien.

i Museat, Oman

Al-Bustan Palace kåres med jævne mellemrum som et af de bedste hoteller i Mellemøsten, og det er lige så populært blandt oliemagnater, der er vant til at blive forkælet som sheiker, som blandt rejsende fra Vesten, der blot håber på at blive det. Sultanatet Oman har en rig tradition for gæstfrihed, og blandingen af mellemøstlig romantik og Vestens høje effektivitet er uovertruffen i dette land, der først for nylig blev åbnet for påvirkninger udefra. Der er en fascinerende harmoni, man ellers sjældent ser i en nation, hvor man er så begejstrede for sine ældgamle traditioner og sin nyvundne, oliebaserede rigdom. Bustan betyder “have”, og der er 80 ha af dem her – en oase, skabt af kongelige for kongelige. Al-Bustan, der blev bygget i 1985 som rammen om et Golf-topmøde, var en længe næret drøm for landets leder, sultan Qabus bin Said. Hotellet, der ligger i smukke omgivelser med bjergene som en fascinerende baggrund, har sin egen private lille strand ved Omanbugten. Indendørs er den højloftede foyer fyldt med islamiske citater og den ophøjede overdådighed, der kendetegner omansk arkitektur, når den er allermest fyrstelig. Man bør som et mindstemål ligge ind til high tea. De, der er meget velbeslåede, kan det anbefales at flytte ind i den Arabiske Suite for at opleve, hvordan det er at leve som en emir.

Information

Al-Bustan Palace Hotel ligger ca. 10 km fra handelsområdet midt i Muscat; Du kan læse mere om hotel Al-Bustan Palace hotel på deres egen hjemmeside her. Den bedste tid at rejse er i perioden fra oktober til april.

Velkommen på en kulturrejse til det nyeste rejsemål i et gammelt land

Burj Al-Arab, arabiens Dronning og hendes underværk af et tårn

Det 56 etager høje Burj al-Arab (“Det Arabiske Tårn”) er verdens højeste hotel, udformet som det udspilede sejl på en traditionel arabisk dhow, og tårner sig op over Den Persiske Golf på sin egen kunstigt anlagte ø i en hyldest til Dubais fortid som søfarersamfund. Petrodollars finansierede den femår lange opførelse af dette teknologiske og ingeniørmæssige vidunder, der efter sin færdiggørelse i 1999 straks blev et ikon for det lille, men selvbevidste emirat Dubai, det mest progressive, aggressive og dynamiske blandt De Forendende Arabiske Emiraters syv sheikdømmer – en slags arabisk Hongkong, med en sans for design som i Miami og en prangende luksus som i Las Vegas. Burj al-Arab, der har til formål at overforkæle og slå benene væk under trillardærsheiker og blaserte internationale koncernchefer, er en kølig oase af ubegribelig luksus, lige dele James Bond og Hollywood i dets storhedsdage. Det skaber et indtryk af uhæmmet pragt og ødselhed, fra det øjeblik man træder ind i dets atriumfoyer (med sine 182 m verdens mest højloftede), til det øjeblik man træder om bord på den luksusubåd, der skal føre gæsten over til den glasklædte fiskerestaurant, neddykket under golfens overflade. Sjældent, mangefarvet marmor og 2000 m2 22-karats bladforgyldning pryder dette symbol på det nye Arabien. Dets enorme afdeling udelukkende med suiter i to etager er en af de største og mest overvældende i verden, udstyret med det nyeste nye teknologiske isenkram og en privat butler til at vise, hvordan det hele virker. Det vildeste af det hele er de to Royal Suites, luksustaglejligheder, hver på 780 m2, i to etager med egen privat biograf, mødeværelse, spisesalon, påklædningsværelse, roterende senge og privat elevator. Og det hele koster en bagatel af 50.000 kr. pr. nat.

Information

Burj al-Arab: Jumeirah Beach Rd., 15 km syd for Dubai. Skal du på kulturrejse til Dubai og på på det mange mener er verdens mest luksuriøse hotel så læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her. Den beste tid at rejse til Dubai på er i perioden fra december til marts, hvor heden er mindst generende.  Fredag formiddage kan du opleve kamelvæddeløb.

Castle Howard

Castle Howard er i dag mest kendt som stedet, hvor BBC i 1981 indspillede Evelyn Waughs Brideshead Revisited, men slottet har i århundreder været beundret som et af de mest kolossale privatejede slotte på De Britiske Øer. Denne residens fra det tidlige 1700-tal (egentlig ikke et slot, selv om der tidligere har ligget et her) holder hof i sin egne storslåede park – og haveanlæg på 400 ha. Den bebos stadig af Howard-familien, hvis forfædre i den dengang uerfarne arkitekt Sir John Vanbrugh så det talent, der senere skulle sikre ham opgaven at bygge det overdådige Blenheim Palace nær Oxford. Hovedparten af Castle Howard blev fuldført i 1715, bl.a. dets berømte forgyldte Great Hall, der måler 21 meter fra gulv til kuppel. Det 50 meter lange Long Gallery er slottets andet højdepunkt med sin lange række af aneportrætter af Howardslægten, malet af Holbein og andre. Medmindre man er en slægtning, kan man ikke overnatte her, men med fordel i stedet på det smukke Middlethorpe Hall i nærheden. Det blev påbegyndt i 1699, samme år som Castle Howard, og er for nylig blevet ombygget til, hvad de fleste mener er det fornemste herregårdshotel i Nordengland. Dette elegante hotel i William 3.stil, omgivet af 10 velplejede ha. der grænser op til Yorks berømte hestevæddeløbsbane, er med sin ypperlige restaurant det perfekte udgangspunkt for en udflugt til Yorkshires dale og heder. Besøg f.eks. områdets væld af nationalparker og den landlige egn, der gav inspiration til Wuthering Geights (dansk: Stormfulde Højder) (Emily Brontë og hendes søstre kom fra Haworth lige i nærheden, i dag et populært litterært pilgrimsmål).

Castle Howard ligger en halv times kørsel nordøst for York (følg skiltene fra A64 mod Malton/Scarborough), og har åbent daglig fra midten af marts til oktober. I maj kan du se rododendron; sidst i juni-juli roser og i september og oktober de flotte høstfarver. Maj-oktober er væddeløbssæson.