Kulturrejser til Tyrkiets glæder

Med den ene fod i den østlige del og den anden i den vestlige, er Tyrkiet en eksplosion af kulturer og påvirkninger. Ottoman moskéer gnider sig op af romerske templer, krydderi markeder ligger ved siden af designer butikker, og dramatiske bjerge bølger ned til de solfyldte strande.

Hvornår skal man rejse?

Man finder badevenlige temperaturer i Tyrkiet. Lige meget hvilket land du besøger – så regn med at tingene begynder at vise sig ved påsketid – temperaturer på nogle og tyve grader finder man så tidligt som i april måned. I juli måned kryber de op på 30 grader – og de kan endda nå højere op. Plus det, at i sommermånederne skal du regne med at solen skinner 12 timer om dagen. Hvis du foretrækker det lidt køligere, så er efterårstemperaturen som regel ca. 20 grader, og der er stadig masser af dage med hel klar blå himmel. Selv ikke om vinteren behøver du hue eller tørklæde – i Antalya er middeltemperaturen mellem 15 og 20 grader. Regn med lidt mere regnvejr på dette tidspunkt.

Et par af de mest besøgte rejsemål i Tyrkiet

Antalya

“Proppet” ind i Tyrkiets sydvestlige hjørne ligger Antalya. Kendt som den tyrkiske riviera. Denne kosmopolitiske region har en strækning på mere end 600 kilometer af fejende hvide sandstrande og afsides bugte, og er kendt for kendte feriesteder som Lara Beach og Belek.

Dalaman

Følg kysten østpå og du vil komme til Dalaman. På feriesteder som Icmeler og Fethiye, blødt sand og strandbarer. Vandsport er også “en del af pakken”. Og i Olu Deniz, vil du finde den berømte Blå Lagune.

Bodrum

Længere langs kysten ligger Bodrum halvøen. Kysten er her fyldt med første klasses strande og livlige feriesteder som Gumbet og Turgutreis.

Izmir

Oppe på Aegean kysten ligger Izmir. Det store hit er er Kusadasi – som har gode strande, barer og en basar, beregnet som kursted. Dertil har regionen den oldnordiske by Ephesus lige uden for din dør.