Kulturrejser til Algarve

En kulturrejse til Portugals sydligste region, Algarve, byder på ikke bare på regionens vartegn, den fantastiske kyst med dens monumentale klippeformationer, Portugals bedste badevand (regionen har landets rekord i blå flag) og en lang række smukke kystbyer. Regionen byder også på en fremragende gastronomi med nogle af Portugals bedste vine, et fantastisk klima, en spændende og varieret historie og en lang række enestående naturområder.

Se alle priser på rejser til Algarve

Kysten

Algarves uimodståelige krystalblå Atlanterhav og dets monumentale klippeformationer giver ikke bare mulighed for at slappe af i nogle af Portugals smukkeste omgivelser, men også for mere aktive aktiviteter ved kysten, såsom sejlture langs og omkring de smukke klipper, som udgør autentiske, naturformede katedraler. Ønsker du at udforske havets hemmeligheder, så findes der ikke en smukkere oplevelse end dykning.

Der findes også muligheder for at deltage i spændende dybhavsfiskeri, eller tage på delfinsafari, som kan opleves langs hele Algarvekysten.

Vandlande og parker

Der findes en del vandlande og parker på Algarvekysten, hvoraf de tre vigtigste nævnes her for deres moderne og alsidige faciliteter. Zoomarines tematiske park er en perle for alle, der ønsker at opleve delfiner, søløver, tropiske fugle og sjove aktiviteter på én gang. En af Zoomarine parkens absolutte attraktioner er muligheden for svømning med delfiner.

Algarves nyeste vandland hedder Aquashow og ligger i udkanten af Quarteira og Vilamoura. Parken er meget indbydende og flot med store åbne haver, og ud over at tilbyde et hav af unikke aktiviteter er parken også den eneste i Portugal, der har et firestjernet hotel. Mange børn holder deres fødselsdagsfest i parken, og det er nemt at forstå hvorfor.

Blot 10 km fra Aquashow parken ligger Almansil Gokart-bane, som er en kopi af Rio de Janeiros berømte F1 Jacarepagua bane. Som udgangspunkt er den store gokartbane kun for voksne, men der findes også en for børn og ud over det råder parken ligeledes over mange andre sjove aktiviteter for børn. Almansil Karting Algarve har åbent året rundt og er med over 250.000 gæster om året en af Algarves største turistattraktioner.

Formosa naturreservat

Algarves østlige kystlinje er et sandt paradis. Et over 60 km lang naturreservat skåner kysten fra massive byggerier. Formosa-parken råder over et unikt økosystem og vrimler med eksotiske trækfugle og andre dyr, som her finder deres paradisiske fristed. Ria Formosa parken byder på lærerige og guidede rundture til fods eller på cyklen.

I Ria Formosas naturlige saltbassiner fremstilles Europas bedste havsalt. Havvandet er varmere end på vestkysten og det kan være, at man lige pludselig ser legende delfiner hoppe i vandet. Området er ubeskriveligt smukt og udgør sammen med baglandets bjergerige São Brás de Alportel landsby, en af Algarves bedst bevarede hemmeligheder.

Algarves vinland

Vinproduktionen i Algarve har en lang tradition bag sig. De seneste årtier har man formået at forny vinmarkerne og tilpasse nye druer til regionens jordbund og klima. Det betyder, at en kreativ blanding af druesorter i samspil med hede og solrige somre i dag producerer forrygende vine.

En af Algarves mest kendte vinproducenter er den berømte engelske sanger Cliff Richard, som sammen med andre arbejdsomme vinproducenter, producerer fremragende, moderne vine, som vinder utallige priser ved internationale vinkonkurrencer. Herunder kan man nævne Quinta do Barranco Longo, Adega do Cantor (Cliff Richards vingård), Quinta do Morgado da Torre, Quinta das Correias og Quinta dos Vales.

Algarves unikke historie

Algarve er – ligesom visse andre sydligt beliggende punkter ved Middelhavet, såsom f.eks. Sicilien i Italien – blevet genstand for en massiv interesse fra andre folkeslag gennem historien, der er blevet tiltrukket af områdets unikke klima, de gode landbrugsarealer inde i landet og den strategiske beliggenhed ud til Middelhavet.

Blandt de folkeslag, der har sat aftryk på Algarves kultur gennem historien er fønikerne og grækerne, der drev ivrig handel i området; romerne, der dannede provinsen Cyneticum og lagde grunden til Algarvekystens største by, der dengang hed Ossonoba, og idag hedder Faro; vestgoterne, der erobrede området fra romerne i 400-tallet; maurerne, der fra Nordafrika erobrede store dele af den iberiske halvø i 711, og hvis indflydelse idag ses i de mange hvidkalkede og fladtagede huse, de ornamenterede kakler og de minaretagtige skorstene; og langt senere, i begyndelsen af 1800-tallet, af franskmændene, der under Napoleonskrigene erobrede regionen, men måtte afgive den igen allerede i 1808 efter et folkeligt oprør i byen Olhao.