Kulturrejser til Abruzzo

Abruzzo-regionen ligger i det centrale Italien og strækker sig fra hjertet af Appenninerne til Adriaterhavet i et for det meste bjergrigt og vildt landskab, isprængt gamle italienske landsbyer. Det er naturen, der står i højsædet i denne region, som blandt andet på fantastiske naturreservater og Adriaterhavskystens attraktive strande, der hvert år trækker mange italienske besøgende til sig. Men hvorfor ikke også en dansk kulturrejsende?

Naturen i Abruzzo-regionen

Naturlandskabet med de høje og stejle tinder ved Gran Sasso, Lagabjergene og Mount Majella, skråner ned til en lang række bakker, indtil det endelig når Adriaterkysten. Ruten, der strækker sig fra Gran Sasso til havet, krydser områder, der er rige på historie, traditioner og kunst, og holder aldrig op med at overraske de besøgende.
Mellem bjergene og bakkerne, hvor der er snævre dale og smukke naturstier. Naturen i Abruzzo er en oplevelse i sig selv og rejser man til regionen, bør man aflægge et visit i den utrolige og fascinerende Aternodal, som er fyldt hyggelige italienske landsbyer.

Naturreservater

Der er mange naturreservater, f.eks. Nationalparkerne ved Abruzzo, Gran Sasso og Lagabjergene, eller den ved Mount Majella, der sikrer beskyttelse af de typiske grøntsags- og dyrearter i området, som kongeørne, ulve og den appenninske brune bjørn. De små landsbyer i baglandet, klostrene og slottene i regionen, er også meget charmerende og danner spændende ruter i denne grønne region i Italien.

Kysten i Abruzzo-regionen

Adriaterhavskysten er karakteriseret ved lange sandstrande mod nord og rullestensstrande mod syd. Strandene er i sig selv grund til at mange italienere og udenlandske besøgende rejser til Abruzzo-regionen.