Rejsetips til en kulturrejse til Malaga

En kulturrejse til Malaga byder på utallige oplevelser, og ikke mindst hvis du bruger Malaga som base til udflugter i Andalusien.

Malaga er blevet en af Sydspaniens mest populære feriedestinationer, og det er på grund af blandingen af byliv og fortryllende strande. Med dens brede boulevarder, historiske borge og monumenter, og smukke havneområde, er Malaga en by, der tigger om at blive udforsket. Men det er også en moderne by med nogle af de bedste butikker, restauranter, barer og natklubber, hvoraf de fleste findes i midten af byen ved Calel Marques de Larios. Man kan foretage spændende udflugter fra Malaga til Tanger, Marokko eller Granada med færge eller tage med toget og tilbringe dagen i byen Madrid.

Kulturferie i Malaga appellerer til familier, par og grupper takket være mangfoldigheden af attraktioner og aktiviteter. Hvad enten det er temaparker til børnene, golfferier for de voksne eller bare afslapning ved hotellets pools eller solbadning ved strandene, så har Malaga noget for enhver.

Hvornår skal du rejse

Hvis man foretrækker lunt frem for varmt vejr så overvej de rolige vintre, forår og efterårssæsoner i Malaga; det er de bedste tidspunkter til sportsaktiviteter og til at opnå billige ferier. Sommermånederne vil være varme, og strandene kan være overfyldte, især i august måned. Malaga er blevet erklæret som nr. et med hensyn til feriedestination i Påsken, og når bankerne har lukket, hvilket betyder højere priser og meget overfyldte strande i disse perioder. Selv om det kan regne lidt om vinteren, er dette stadig et godt tidspunkt at nyde solen i, og julen i Malaga er populær.

Vejret

Malaga praler af at have et af de bedste klimaer i Middelhavsområdet ,og vejret er pålideligt varmt og tørt hele året rundt. Gennemsnitstemperaturen er på 22 grader, men man kan forvente dagtemperaturer på 30 grader og over i højsommer månederne med en varm aftentemperatur på ca. 21 grader. Det regner faktisk aldrig om sommeren, og der kommer heller ikke ret meget regn i løbet af året, men der kan dog komme lidt i perioden fra november til marts måned. Foråret og efteråret bliver betragtet som de to bedste tidspunkter at besøge Malaga på takket være det varme vejr med temperaturer på 21 grader i april måned og 23 grader i oktober måned.

Lufthavn og transport

Der er direkte fly fra Danmark til Malaga året rundt til Malaga Lufthavn (AGP) med en flyvetid på ca. 3½ time. Der afgår fly fra de fleste lufthavne som Billund, Aalborg og København. Malaga er en international lufthavn med faciliteter som toldfri butikker, restauranter, vekslekontorer, biludlejning og hoteller. Det tager blot 10 minutter at komme fra lufthavnen til Malaga.
Tog, busser og taxaer går fra Terminal 3, taxaerne har ingen taxameter, så aftal prisen inden afgang. Individuel bestilling af en privat shuttlebus eller bil er en anden mulighed, og turen koster ca. 10 euro per person. Såfremt man ønsker at udforske Costa del Sol, er det en god idé at leje en bil. Det kan gøres online, og de større veje er i god stand ,og man kører i højre side af vejen.

Strandene i Malaga

Malaga ligger på Costa del Sol, og strandene her er nogle af de fineste i Spanien, hvilket gør dem populære hele året rundt. Afsondrede gyldne vige og bugte kliner sig op ad vældige grå sandstrande, og man kan nyde en ny anderledes strand hver eneste dag. Middelhavet er varmt nok til at man kan bade i det det meste af året, og mange af strandene har fået det Europæiske Blå Flag for sine rene strande.

Med en strækning på 1200 km er den store strand Playa de las Acacias en af de livligste strande. Man kan dyrke vandsport her, og stranden er populær blandt familier takket være området for børn. Man behøver ikke bevæge sig langt fra sandkanten, da havnefronten har masser af barer, restauranter, butikker og cafeterier. Denne strand kan blive virkelig overfyldt i sommermånederne og er meget populær blandt unge mennesker, så det anbefales at komme tidligt på dagen for at finde sig et stykke sandområde.

Hvis man hellere vil undgå de store skarer af mennesker og hellere vil være på de rolige strande så prøv Taje de la Songa i Benalmadena. Denne strand er en af de mest rolige romantiske gemte strande og bliver sjældent overfyldt. Da den ligger isoleret, er der heller ingen service, så husk at tage forplejning med til hele dagen.

Afbryd ferien i Malaga for en dag til ren afslapning i de vigtige solpavilloner. Beliggende blot 15 minutter fra Malaga centrum ligger denne strand med sit Blå Flag. Stranden er populær blandt familier på grund af sin venlige og behagelige atmosfære. Den nærliggende Pablo Picasso promenade har caféer, isboder og restauranter. I august måned er denne strand vært for afholdelsen af den største festival i Andalusien, La Feria de Malaga, så regn med at folk i tusindvis vil møde frem til disse festligheder.

Oplevelser

Malaga byder på utrolig mange oplevelser til en kulturrejse, her er nogle af dem:

Mad og Vin

Restauranterne i Malaga er langt mere autentiske end dem på Costa del Sols feriesteder langs med stranden. Prøv tapas, gazpacho og en billig sund menu del dia og en berømt Malaga vin på en berømt gammeldags Malaga bar som Antigua Casa de Guardia. Der er masser af charmerende traditionelle barer i de smalle gader i en maurisk inspireret gammel by.

Forstædernes strande

Malaga har lange behagelige strandpromenader. Tag en gåtur til Malagas strande i forstæderne som for eksempel El Palo og Pedregalejo og find nogle fortræffelige uprætentiøse barer og autentiske restauranter. I El Tintero på El Palo stranden, går tjenerne rundt og råber navnene på de forskellige retter, indtil der en eller anden der prajer dem. Sjov oplevelse.

Picasso

Den store kunstner var født i Malaga – Der findes over 200 værker i Picasso Museet på d et smukke Palacio de Buenavista.

Lej en bil

Bare på grund af bjergene er det en god idé at leje en bil i Malaga. Så godt som enhver lille vej inde i landet afslører hurtigt overraskende dramatiske bjerglandskaber, charmerende bjergbyer og beskedne byer som Alhaurin El Grande. Terremolinos og Marbella er sjove af helt andre grunde, medens den fornøjelige Nerja mod øst er vældig populær blandt englænderne.

Promenade

Tilslut dig de lokale med en typisk sent eftermiddagstur langs Malagas omfattende promenader. Folk ser på den stilfulde marina og afprøver de kendte Malaga strande som Playa de las Acacias.

Ronda og de hvide byer

Bjergene inde i landet ved Malaga er berømte for deres “pueblos blancos”, hvide landsbyer og byer med storartet beliggenheder. Gå ikke glip af Ronda, en smuk by midt i et dramatisk bjergkløft-landskab samt en spændende togtur fra Malaga. Besøg den utrolige Chorro Gorge og de udbytterige Malaga national parker som “the Parque Natural Montes de Malaga og El Torcal”.

Store andalusiske byer

Længere udflugter fra Malaga omfatter tre af Spaniens mest uforglemmelige byer: Granada, Sevilla og Cordoba. Bizarre fans kan måske nyde en tur til Gibraltar!

Natteliv

Malagas natteliv er let at finde, da en stor del af det foregår på gader og torve. Malagas natteliv er ægte spansk og fortsætter hele natten. Prøv at finde et sted, hvor der er flamenco optræden.

Festivals

Besøg Malaga i Påsken og du vil blive vidne til en af Spaniens mest imponerende religiøse fester. Malagas sommerfestivaler indeholder musik og film.

Historie

Besøg et maurisk palads og slot: Alcazaba og Gibralfaro. Du kunne slutte med at besøge et Romersk teater. Malaga har også en bemærkelsesværdig katedral.

Tyrefægtning

Man har en chance for at opleve en af Spaniens klassiske tyrefægterarenaer.

Golf

Malaga er en god livlig by-base for en golfferie på Costa del Sol. Der er et utal af fortræffelige golfbaner i Malaga regionen.