Kulturferie i Bubion

Kulturferie i Bubion holdes i en traditionel hvidvasket by i midten af det højtliggende Alpujarras. Dette er en naturelskers paradis med betagende udsigter over Sierra Nevada bjergkæden, medens man nyder et slag golf, cykler, rider eller svømmer i nationalparken. Man kan nyde spabehandlinger i den berømte bjerglandsby Lanjaron, tage på vinsmagning i Pampaneira og prøve nogle af regionens bedste køkkener i de mange landsbyrestauranter. Man kan tage på udflugt til spændende byer som Granada og Malaga og forvænne sig selv med sightseeing, shopping og det livlige natteliv.
Fra Bubion er der også let adgang til skønne strande som Costa de Almeria og Costa del Sol; man kan nemt komme til kysten på ca. 45 minutter. Hvis du søger en uforglemmelig familieferie med masser af aktiviteter og en fantastisk romantisk feriedestination, så vil Bubion være det ideelle valg.

Hvornår skal du rejse

Bubion praler af nogle af de mest dramatiske smukke landskaber i Spanien og har et af de bedste klimaer. Dette er en feriedestination, der kan besøges hele året rundt med mulighed for svømning- og solbadning om sommeren og skisport i Sierra Nevada om vinteren. Forår- og efterårsmånederne er ideelle, hvis man ønsker en idyllisk, stille tid på året med lunt frem for varmt vejr. Feriepriserne vil også kunne opnås med rabat i lavsæsonen, og der er også nedsatte priser på fly og indkvartering.

Vejret

Der er virkelig garanteret solskin i Bubion det meste af året. De lange varme sommermåneder vil opleve dagtemperaturer på op til og over 30 grader med varme aftener med temperaturer på 18 grader. Forårs- og efterårsmånederne er varme med en temperatur på omkring 22 grader, men bliv ikke overrasket hvis temperaturen stiger op til 30 grader i maj og oktober måned. Det er minimalt, hvad der kommer af regn i løbet af året; det er meget sjældent, det regner om sommeren. Der kan komme regn fra november til marts måned. Vintrene er kølige med sne rundt om bjergene, selv om solen som regel vil bryde igennem også om vinteren.

Lufthavn og transport

Malaga Lufthavn (AGP) er det mest populære ankomststed, når man holder ferie i Bubion. Granada Lufthavn (GRX) ligger tættere på, men fly fra Danmark er meget begrænset, og man skal skifte i Madrid eller anden lufthavn i Europa. Fly til Malaga afgår fra næsten alle lufthavne i Danmark året rundt med en flyvetid på ca. 3½ time. Transfer fra lufthavnen til Bubion tager ca. 2 timer og 20 minutter. Tog, busser og taxaer afgår fra Terminal 3; taxaerne har ikke taxameter, hvorfor man bør aftale prisen på turen før afgang.
Taxaturen til Bubion kan være dyr og koster ca. 200 euro. Tog og busser kører fra Malaga til Granada, hvorfra man kan tage en bus til Bubion. Billeje er en af de billigste og mest behagelige måder og koster fra ca. 600 kroner for en uge. Man kan bestille online, og leje bilen i Malaga lufthavn; hovedvejene er i god stand og man kører i højre side af vejen.

Strande tæt ved Bubion

Det gode ved en ferie ved Bubion er simpelthen, at det kun tager en kort køretur på ca. 45 minutter at komme til kysten med strandene. Costa de Almeria og Costa del Sol har nogle af de smukkeste og uspolerede strande i Spanien. Mange af de fine, grå sandstrande er blevet præmieret med det europæiske Blå Flag status for renlighed, vandkvalitet og omkringliggende landskab. Kysten har familievenlige strande, livlige strande med mange afsondrede bugte.

Playa Poniente i Motril er en stor familievenlig strand, der er en af de bedste med hensyn til vandsport, bl.a. jet skiing, vandski, scuba dykning og sejlads. Hvis du ønsker at bevare fødderne på land, så tag en runde på golfbanerne på 9-hullers banen, der ligger tæt ved eller nyd noget af den skønne mad og dejlige drikkevarer på restauranterne, barerne og cafeterierne langs havnefront promenaden.

Playa Puerta del Mar er en af de mest populære strande i Almunecar. Denne lange strand tiltrækker familier og yngre grupper takket være dens nærhed til bymidten og antallet af faciliteter inklusive solpavilloner, vandsport og strandbarer. Udsigten over Middelhavet er betagende, og man vil ønske, at man kunne blive her lige så længe til, at man kan opleve den storslåede solnedgang.
Strækningen med adskillige strande ved Salobrena er stedet, hvis man ønsker en afsides strand, hvor man kan undgå det helt store mylder. Disse strande kan nogle gange i sommermånederne være overfyldte, især af de lokale, men det meste af året er de øde. Salobrena strandene har en fortryllende udsigt til Sierra Nevada bjergene, og der er nogle få strandbarer, hvorfra du kan nyde udsigten, medens du får en drink og lidt snack.

Oplevelser

Her følger nogle oplevelser til en kulturrejse i området

Landskab

Da Bubion ligger i den overvældende Las Alpujarras region på skråningen af Sierra Nevada, tilbyder Bubion et stille alternativ i forhold til de sædvanlige Costa del Sol feriesteder. Det ligger dramatisk 1350 meter højt oppe, og den søvnlige landsby ligger ideelt for et fredeligt afslappende hvil, med dens idylliske baggrund blandt skovbeklædte dale, appelsinmarker, citron og kvæde træer, bølgende fyrtræer, alt sammen noget som gør, at byen kan prale af fantastiske udsigter.

Natur

Med dens rigdom af et upoleret landskab, er Bubion et himmelsk sted for natur-elskere og ornitologer, med et landligt område hvor en række af dyreliv holder til, inklusive vilde bjørne, rådyr, bjerggeder og får, og fugle så som ørne og hærfugle.

Gå- og vandreture

Den betagende baggrund med Las Alpujaarras bjergene er fyldt med afmærkede spor og ruter, og tilbyder noget for enhver vandre uanset hvor øvet man er. Der er noget for både de mere drevne og de mere forsigtige. Der er mulighed for rolige spadsereture og udflugter, samt bjergvandring, bl.a. inkl. den berømte GR7 langdistance rute.

Cykling

Det er et populært sted for folk der kører på mountain bikes, der er masser af områder at udforske for de lidt mere drevne ryttere, enten det er langs flade veje, stejle bjergruter eller off-road områder. Der findes guidede og organiserede gruppeture.

Ridning

En ideel måde at opleve det smukke andalusiske landskab på er på hesteryg, med alt hvad det medfører lige fra behagelige ridestier til anstrengende daglange udflugter. Der er muligheder for enhver rytter lige fra de meget lidt øvede til de mere drevne.

Kunst og musikundervisning

Det fredfyldte spanske landskal er det ideelle sted til at lære en ny færdighed, med kurser i at lave keramik, lære at tegne, male og spille guitar. Det hele findes i området.

Sport

Foruden det at gå, cykle og ride, så tilbyder Bubion også paragliding, kanoroning og bjergbestigning.

Strandene

Der er mulighed for at tage en tur til stranden med besøg til de populære Costa del Sol feriesteder så som Nerja og Malaga.

Skisport

Åbent fra november til april. Sierra Nevada bjergets skiområder ligger blot en god times kørsel væk fra Bubion og kan prale med et område på ca. 60 km, hvor man kan stå på ski med et terræn til alle niveauer.

Dagture

Der er andre charmerende bjergbyer at besøge så som Pitres, Mecina, Trevelez og Yegen, samt spa-byen Lanjaron. Gå ikke glip af den historiske by Granada med det berømte Alhambra.