Kulturrejser til Aquitaine

Aquitaine-regionen i Frankrig er et af verdens mest anerkendte vinområder. Vinmarkerne i Bordeaux producerer f.eks. de kendte vine Margaux, Medoc, Sauterne, og Saint-Emilion og er blot nogle få eksempler på de mange fremragende vine, som bliver produceret i regionen.

Aquitaine er ikke blot kendt for sin vinproduktion, regionen er også kendt spændende gastronomi på de mange dejlige restauranter, og lokale specialiteter som trøfler og foie gras er altid en udsøgt fornøjelse. Kvalitet og nydelse er nøgleordene for en kulturrejse til denne franske region.

Har man interesse i arkitektur og arkæologi er der rig mulighed for at få stillet sin sult på en kulturrejser til Aquitaine. Med en overflod af forhistoriske steder og en fascinerende række af klostre, fæstninger, romerske ruiner og slotte er det ikke underligt at regionen bliver kaldt “kunstens vugge”. Mange af de flotte scenerier kan man finde i Lascaux, La Madeleine, og Rouffignac.

Regionen omfatter desuden Europas største skov og tilbyder en lang række udendørs aktiviteter, såsom cykling og golf i et utroligt sundt og autentisk miljø. Aquitaine har således nogle at de bedste golfbaner i Frankrig, og vil man kombinere kulturelle seværdigheder med golf er regionen derfor et ideelt sted at besøge.

Rejser man til Aquitaine er det ikke sikkert, at franskmændene bruger det originale navn for regionen. Dette er fordi det er svært at udtale, så franskmændene bruger udtrykket “Acki-Ten” eller også siger de bare “France Sud Autrement”, som betyder “det andet sydfrankrig”.

Hovedbyen Bordeaux

Byen ligger 560 km fra hovedstaden Paris og er en af de mest kendte byer i Frankrig. Byen er måske mest kendt for dens fine vine, som er værdsat af millioner af vinkendere verden over. Bordeaux er et vigtig center for kommunikation og handel, og er den vestlige ende af et fremragende vej- og jernbanenet mellem Atlanterhavet og Middelhavet. Byen er en havneby og er ofte omtalt af de lokale som en søvning by, men i disse dage er Bordeaux langt fra en søvnig by.

Bordeaux er en flad by som er bygget på bredden af Garonne floden. Det er den største by i Frankrig rent geografisk og en af de største i Europa. Efter årtusindeskiftet gennemgik den elegante by en betydelig renovering. Mange af dens smukkeste bygninger er blevet fuldstændigt renoveret og en række de rummelige boulevarder er nu blevet omdannet til gågader. Efter forbedringerne er antallet af besøgende i byen boomet helt utroligt meget.