Borgmester strammer regler om indtag af alkohol i Roms gader

Hvis du skal på sommerferie i Rom, gør du klogt i at læse lidt op på de nye regler omkring indtag af alkohol i de romerske gader, så du ikke uforvarende render ind i en bøde.

Borgmesteren i Rom, Virginia Raggi, har nemlig besluttet at stramme op på de allerede gældende alkoholforbud, således at det er forbudt at indtage alkoholholdige drikkevarer i flasker (eller andre “glasbeholdere”) på offentlige gader i den italienske hovedstad efter kl. 22.00.

Bøde på 150 euro

Men ikke nok med det. Fra midnat og fremefter udvides forbudet til at gælde ethvert udendørs forbrug af alkohol, uanset hvilken beholder, de måtte indtages i. Enhver, der forbryder sig mod den nye forordning, vil kunne få en bøde på 150 €, mens det for forretningssdrivende, der sælger alkohol efter tidsfristen, vil medføre en bøde på 280 €.

Det er forbudt at sælge alkoholholdige drikkevarer, for eksempel fra supermarkeder, fra kl. 22.00 – og fra kl. 2 om natten er det også forbudt at servere alkoholholdige drikkevarer i indendørsbarer og klubber.

14 ud af 15 romerske kommuner omfattet

14 ud af 15 romerske kommuner er omfattet af den nye forordning, der trådte i kraft i begyndelsen af juli og vil gælde indtil slutningen af oktober. Kun Ottivia-distriktet, i den nordvestlige del af byen, er undtaget den nye lov.

I forbuddets første weekend alene blev der uddelt mere end 500 bøder, hvilket har forårsaget kritik fra nogle af byens lokale borgere og forrretningsdrivende, som føler, at forbuddet griber for meget ind i byens sociale liv og forretningsmuligheder.

Forbud del af en række andre regulativer

De nye stramninger af de allerede gældende alkoholforbud i den italienske hovedstad er kun ét af flere regulativer, som den relativt nye borgmester, Virginia Raggi, har indført siden hun trådte ind i sit embede i juni 2016. Fornyligt er det således også blevet forbudt at sidde på, spise nær eller klatre på byens mange antikke fontæner.

På trods af de nye kontroversielle regler for social adfærd, der også berører turister i byen, er Rom stadig den suverænt mest besøgte og populære by i Italien med knap 25 millioner årlige besøgende.

Rejser til Rom

Der findes mange danske rejseselskaber, der arrangerer rejser til Rom. Et af dem er rejsebureauet Hideaways, der specialiserer sig i håndplukkede og personligt udvalgte hoteller i Sydeuropa. Du kan se alle Hideaways´ hoteller og ferieboliger i Rom her.