Pousadas i Portugal og Paradores i Spanien

Portugals “Pousadas” er et kendt og elsket varemærke. Som mange sikkert allerede ved, er der tale om en landsdækkende kæde af hoteller/kroer, som ofte er indrettet i historiske bygninger. Det kan være gamle klostre, slotte, kirker, fæstninger eller blot bygninger, der er beliggende på historiske steder eller i unik natur. Fælles for alle Pousadas er, at de hver især har et køkken, der er specialiseret i de lokale egnsretter.

Ligesom Portugal har “Pousadas” har Spanien deres “Paradores”, der har et lignende koncept. Der er små hundrede Paredores i Spanien, men nu findes der også en Parador i Portugal. Det fantastisk smukke hus Casa da Ínsua, beliggende i nærheden af Viseu i regionen “Centro/Beiras” blev nemlig en del af Paradoreskæden per 15. oktober 2015. Der er tale om den første Parador beliggende udenfor Spanien.

Casa da Ínsua er bygget i 1800-tallet i barok-stil, og er omgivet af parker, haver og landbrug. Der produceres landbrugsvarer og vin på stedet, der også byder på museum og golf på den nærliggende Montebelo Golf, der er ejet af samme firma som Casa da Ínsua.

Besøg Casa da Insua på hotellets egen hjemmeside her