Kulturrejser til Azorerne

Omkring 1300 kilometer, og et par timers flyrejse fra det portugisiske fastland, ligger de ni øer, som udgør Azorerne, med hovedøen São Miguel og regionshovedstaden Ponta Delgada. Sammenlagt dækker de ni øer en diameter på over 600 kilometer.

Azorerne blev genopdaget i 1427 af én af Henrik Søfarerens kaptajner, hvorefter den blev beboet af portugisiske og flamske kvægfarmere og bønder. Siden er blevet øerne brugt som transitsted mellem Amerika og Europa, og i dag er Azorerne blevet et populært rejsemål for folk, der trænger til at komme væk fra det travle europæiske fastland, uden på nogen måde at være overrendt. Af samme grund er øgruppen et oplagt mål for en kulturrejse.

Azorernes spektakulære natur

Azorerne har en spektakulær natur, som ikke har sit lige noget andet sted i verden. Azorerne opstod oprindeligt som et resultat af et vulkansk udbrud, beliggende dér hvor den europæiske tektoniske plade mødes med den afrikanske og den amerikanske. Den vulkanske undergrund gør, at der er et utal af varme kilder, og at man på Azorerne finder høje bjerge og vulkaner, herunder Portugals højeste punkt på 2.351 meter, på øen Pico.

I Furnas på hovedøen São Miguel finder man gejsere og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskellige kilder. Og i Ferraria kan man bade i Atlanterhavet i mellem 30 og 50 grader varmt vand, når det er ebbe, opvarmet af de varme kilder!

Unikt klima

På grund af São Miguels specielle klima, med en behagelig dagtemperatur på 21-27 grader om sommeren og lidt under 20 grader om vinteren, som gør den velegnet til ferie hele året rundt, bugner øen af eksotiske planter, blomster og træer. Alene her findes omkring 200 fuglearter, foruden 56 plantearter, som ikke ses andre steder i verden, for ikke at nævne de mange vidunderlige blomsterarter, såsom begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året rundt. Herudover er øen i besiddelse af rindende vandfald, mægtige ananasplantager, et væld af akacie- og advocadotræer, dybe vulkankratere, dramatiske kystklipper og smaragdgrønne søer.

Hvaler og delfiner på Azorerne

En af de helt store attraktioner på Azorerne er de hvaler og delfiner, som man kan se i farvandene uden for øerne, især fra øerne Pico og Faial. De kan både ses fra tårnene inde på land, kaldet ”vigias”, som giver en spektakulær udsigt ud over havet og disse sjældent sete dyr, eller fra de små, hurtigtgående både, som sejler helt tæt på de mægtige hvaler.

Azorerne – en af verdens bedste ferieøer

Hertil kommer et væld af gode restauranter, charmerende, stilfærdige havne med brolagte gader, elegante barokkirker, og en lokalbefolkning, som er kendt for sin gæstfrihed og ærlighed. Så det er ikke nogen tilfældighed, når National Geographics i 2007 stemte Azorerne helt op som nummer to på rangslisten over verdens bedste ferieøer!