Kulturrejser til Korfu

En kulturrejse til Korfu byder på smuk og frodig vegetation, fantastiske bugter med krystalklart, azurblåt vand, lækker græsk astronomi og en charmerende og unik ø-hovedstad, hvis gamle bydel er erklæret verdensarv af Unesco. Disse egenskaber tilsammen har givet den øgenavnet ”smaragden i det ioniske øhav”

I det følgende vil jeg beskrive nogle af de største seværdigheder, du kan opleve, når du er på en kulturrejse til Korfu. God fornøjelse!

Achilleion

Achilleion (græsk: Αχίλλειο eller Αχίλλειον) er et palads bygget i antik stil i 1890 af kejserinde Elisabeth af Østrig-Ungarn, efter et forslag fra den østrigske konsul Alexander von Watzberg. Paladset, der står på en klippe i byen Gasturi syd for Korfu by, og som har en fantastisk udsigt over den sydlige del af øen og Korfu by mod nord, er tilegnet Achilleus og var et udtryk for kejserindens store kærlighed til græsk antik kultur og mytologi.

Paladset blev i 1907 købt af kejser William II af Tyskland, der brugte det som sommerresidens. Efter Anden Verdenskrig blev det overtaget af den græske stat.

Óros Pantokratoros

Bjerget Óros Pantokratoros ligger i præfekturet Nomós Kerkyras på den nordøstlige del af øen. Med sine 906 meter er det øens højeste bjerg.

Fra Óros Pantokratoros venter der dig en usævanlig smuk udsigt; du kan ikke bare se de mange omkringliggende halvøer og bugter. I klart vejr kan du også se det meste af Korfu ø, samt den albanske kyst, der ligger tæt på øen. På meget klare dage er det endda muligt at se den italienske kyst, selv om den ligger 130 kilometer væk.

På toppen af bjerget ligger der en cafe for besøgende turister, en telekommunikations-central, samt et kloster.

Pontikonisi

Pontikonisi (græsk: Ποντικονήσι) ligger tæt på Korfus kyst og er hovedsageligt at finde blandt øens større seværdigheder på grund af dens byzantinske kapel, som stammer fra det 11. eller 12. århundrede. Øen siges desuden at have tjent som inspiration for den schweiziske symbolist Arnold Böcklins berømte maleri Isle of the Dead.

Kassiopi

Kassiopi er oprindeligt en lille fiskerlandsby med rødder helt tilbage til det tredje århundrede f.Kr., men i dag er den en populær udflugts-destination på Korfu på grund af dens gode bade-muligheder med krystalklart vand, dens mange gode restauranter, butikker og cafeer, dens smukke bugt, samt resterne af en byzantinsk fæstning.

På trods af de forholdsvis mange turister, der aflægger byen et besøg, er atmosfæren i byen autentisk og meget græsk.

Korfu by

Øens hovedstad, Korfu by, er ikke bare øens største by med omkring 39,674 indbyggere, men har også været dens kulturelle, historiske og økonomiske centrum siden det ottende århundrede. I dag rummer byen en gammel bydel, som er erklæret verdensarv af Unesco, og en række seværdigheder såsom det gamle citadel, der er byget af venetianerne i 1546; pladsen kaldet Esplanaden (Spianada), som er et stort grønt område, der hævdes at være den anden-største plads i Europa; og den imponerende kirke Áyios Spyrídon, hvis klokketårn med dens karakteristiske røde kuppel er blevet et vartegn for byen.

Kulturrejser til Korfu med danske rejseselskaber

Der er mange danske rejseselskaber, der arrangerer rejser til Korfu. Et af dem er rejseselskabet Hideaways, der har specialiseret sig i håndplukkede hoteller, feriehuse og ferielejligheder i Sydeuropa. Du kan se alle Hideaways´ håndplukkede ferieboliger på Korfu her.