Kulturrejser til Lombardiet

Lombardiet er ikke bare i besiddelse af fantastiske landskaber, med berømte søer som Gardasøen og Comosøen, men også en fascinerende historie, der bærer spor tilbage til nordeuropæiske folkestammer, og så er regionen normalt én af Europas rigeste med det økonomiske kraftcenter Milano som lokomotiv. Sidst men ikke mindst er det her verdens førende operahus, La Scala, holder til.

Fantastiske landskaber

Lombardiet byder på et afvekslende landskab, der spænder fra Po-dalens flade sletter til de centrale Alpers sneklædte tinder. Mod nord grænser regionen op mod Schweiz, i vest op mod Ticino og Piemonte, i øst op mod Trentino, Bolzano og Veneto, og i syd op mod Emilia-Romagna. Blandt regionens bjerge er Pizzo Zupó på 3996 meter det højeste, mens den berømte Po-flod snor sig hele 652 kilometer fra den vestlige del af regionen til den østlige del. Området er også præget af nogle af Italiens, og Europas, mest berømte søer, af glacial oprindelse, såsom Comosøen, Iseosøen og Gardasøen, som er Italiens største sø.

Lombardiet – en af verdens rigeste regioner

Regionen, som producerer en femtedel af Italiens BNP, er én af verdens rigeste og har været kendt for dens blomstrende kultur og økonomi siden renæssancen. Oprindeligt er den opkaldt efter longobarderne, som var én af de barbariske stammer, af germansk oprindelse, der under kong Alboin invaderede Italien efter det romerske riges fald. Den longobardiske adel levede flere århundreder i sameksistens med frankere og bavariere i dette område af Italien, og fra blandingen af disse folkeslag, kombineret med nyere befolkningsgrupper, er den nuværende longobardiske befolkning opstået.

Milano

Lombardiet rummer én af Europas mest progressive modebyer og økonomiske kraftcentre, Milano. Og så er byen samtidig hjemsted for verdens førende operahus, La Scala, der opførtes i årene 1776-78. Teatret Piazza della Scala, hvori operahuset huses, er blevet forsigtigt ombygget siden det blev kraftigt beskadiget under de allieredes angreb under Anden Verdenskrig. Det var hér at Puccinis Madame Butterfly og Verdis Otello blev uropført.