Kulturrejser til Costa Blanca

En kulturrejse til Costa Blanca byder på 200 kilometers kyststrækning med store, hvide sandstrande, masser af sol og vand, en legendarisk palmelund og naturpark og uendelige vandsports-muligheder med eksempelvis windsurfing, kite surfing, vandski, kajak, kano og paddleboard. Og så rummer området en fantastisk gastronomi og en ofte overset række af kulturelle og historiske seværdigheder i de to store hovedbyer Alicante og Benidorm.

I det følgende vil du kunne læse om nogle af de største seværdigheder, du kan opleve på en kulturrejse til Costa Blanca. God fornøjelse!

Alicante

Alicante er Costa Blanca-kystens største by med knap 330000 indbyggere og desuden hovedstad i Alicante-provinsen, som huser Costa-Blanca-kysten.

Blandt byens største seværdigheder er de 20 forsvars-tårne kaldet Huerta de Alicante, som blev bygget til at forsvare mod piratangreb og Casa de La Asegurada, der er den ældste civile bygning i byen (fra 1685) og som i dag rummer et kunstmuseum. Af andre store seværdigheder i byen kan nævnes Santa Bárbara-fæstningen, som knejser 166 meter over byen og den berømte promenade Explanada de España, som brolagt med 6,5 millioner marmorfliser og flankeret af vidunderlige palmetræer, der gør den til én af Spaniens smukkeste promenader. Det farverige, gamle bykvarter Barrio de la Santa Cruz, som ligger sydvest for Santa Bárbara-fæstningen, er også et besøg værd.

Elche Palmelund

Ved byen Elche i den centrale del af Costa Blanca-området ligger Elche Palmelund, som foruden at optræde på UNESCO´s liste over verdensarv er Europas største palmelund.

Parken omfattede på sit højdepunkt i det 18. århundrede omkring 200.000 palmer, men rummer i dag omkring 11.000 palmetræer, hvoraf nogle er hele 300 år gamle.

Palmelunden har desuden en lang og spændende historie, som formentlig begyndte da punerne allerede i det 5. århundrede f.Kr. plantede palmer i området. Senere udviklede maurerne et vandingssystem til palmelunden i slutningen af 700-tallet, som endnu i dag er i brug.

Benidorm

Benidorm er den mest populære by på Costa Blanca-kysten og ét af de største ferie-resorter i Europa.

Ud over sine berømte strande – hvoraf de tre største er Playa de Levante, Playa de Poniente og Playa de Mal Pas (som alle har det eftertragtede blå flag, som betyder højeste standard) – byder byen på den charmerende, gamle bydel kaldet El Castell og den grønne, neoklassicistiske park L´Aigüera Park. Byen rummer også en række historiske bygninger og monumenter, såsom kirken San Jaime, der er dedikeret byens skytsengel, men ellers mest er kendt for sin blå kuppel og tre familie-orienterede temaparker (herunder den populære vandpark Aqualandia).

Montgo naturreservat

Montgo naturreservat ligger i den nordlige del af Alicante-provinsen og byder på en fantastisk udsigt over Middelhavet, et væld af sjældne arter af flora og fauna, samt tre større vandreruter i parken, der spænder fra let til svært, der har gjort den meget populær blandt vandrere og cyklister.

Den nemmeste af parkens ruter går fra Les Planes-området, mens den vanskeligste rute går fra Cabo San Antonio, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Javea og Denia. Mange mennesker nyder at cykle eller gå den ene vej og derefter at tage båden tilbage.

Hotel og feriebolig på din kulturrejse til Costa Blanca

Flere forskellige danske rejseselskaber er begyndt at arrangere rejser med hotel og feriebolig til Costa Blanca-området. Et af dem er Hideaways, der specialiserer sig i håndplukkede ferieboliger i Sydeuropa. Du kan se alle Hideaways´ ferieboliger på Costa Blanca-kysten her.