På kulturejse til Benahavis i Andalusien

Den hvidvaskede Benahavis by har en række af attraktioner. Ikke blot ligger den midt i et betagende bjerglandskab Sierrania de Ronda, men den ligger også kun 15 minutter fra feriestederne på Costa del Sol. Attraktionerne omfatter den kendte by Ronda, Marbella strandene og et væld af berømte restauranter. Alt dette gør Benahavis til et afvekslende feriested. Golf, vandsport, ridning og cykling er alle ting, man kan muntre sig med på en Banahavis ferie samt udflugter til sitrende byer som Malaga og Marokko.

Feri i Benahavis er favoritstedet for familier, der søger en rolig base, hvorfra man kan udforske Andalusien, og par i alle aldre forelsker sig i dette område på grund af den ægte romantiske beliggenhed. Hvis man ønsker at besøge Costa del Sol for at nyde strandene og også afprøve et helt igennem autentisk Spanien, så er Benahavis et godt sted til basen for en kulturrejse i Andalusien.

Hvornår skal du rejse

Benahavis ligger godt nok inde i landet, men kun mindre end 15 minutter fra kysten, hvilket betyder lange varme somre og milde vintre. Somrene er en travl periode med en masse mennesker på udflugt, der besøger byerne på endagsture, men vejret kan blive meget varmt i sommermånederne, som er højsæson. Hvis man foretrækker behageligt lunt vejr frem for virkelig varmt vejr, så skal man vælge månederne april, maj og oktober; man kan desuden opnå betydelige rabatter i lavsæson-månederne . Golfentusiaster og naturelskere er der virkelig kælet for her, og foråret og efteråret er to af de smukkeste sæsoner at besøge Benahavis i.

Vejret

Det smukke landskab i Benahavis er fuldstændiggjort med et af de bedste klimaer i Europa. Denne region er forgyldt med dagtemperaturer på 30 grader, og hen over de lange varme sommermåneder vil aftener være varme med omkring 18 grader. Regn er der ikke meget af i løbet af året; det forekommer faktisk aldrig om sommeren, synes kun at forekomme fra oktober til marts måned. Foråret og efteråret er begge friske og varme perioder med gennemsnitstemperaturer på 20 grader. Vinteren i Benahavis vil stadig have noget solskin, og maksimum temperaturen er normalt 15 grader. Man kan forvente regn i denne periode.

Lufthavn og transport

Benahavis benytter Malaga Lufthavn (AGP) med en hurtig transfertid på omkring 40 minutter. Direkte fly til Malaga er muligt året rundt fra de fleste lufthavne i Danmark; flyvetiden er ca. 3 timer. Malaga lufthavn har restauranter, barer, toldfri butikker og biludlejnings faciliteter. Busser og taxaer afgår fra Terminal 3; taxaerne kører uden taxameter, derfor aftales turens pris på forhånd.

Prisen for en taxa fra Malaga lufthavn til Benahavis vil beløbe sig til ca. 90 euro pr. vogn. Hvis man online selv bestiller transfer, vil turen koste ca. 45 euro pr. person. Busser fra Malaga busstation til Benahavis koster ca. 7 euro. Leje af bil online er en behagelig og billigere måde; Hovedvejene i Malaga er gode, og man kører i højre side.
De bedste strande i Benahavis

Oplevelser

Benahavis ligger blot 15 minutter fra de bedste Costa del Sol strande. Kysten er berømt over hele Europa, da den har nogle af de mest uspolerede og smukke strande med et af de bedste klimaer. Alt sammen noget der er til glæde for de besøgende. Mange af strandene har opnået den europæiske status med “Blåt Flag” for strandenes renhed, faciliteter og betagende landskaber. Familievenlige strande, afsondrede bugte og livlige feriesteder med skønne strande ligger altsammen inden for en kort afstand fra Benahavis.
Puerto Banus er måske et af de mest berømte Costa del Sol feriesteder og praler af strande, der passer til enhver smag. Hvis man søger en familievenlig strand med en afslappet atmosfære så tag til Levante Beach, som er et perfekt sted at gribe en solvogn og finde skygge under et af de mange palmetræer. Der er meget lavvandet her, og der findes livreddere hele sommeren. Havnefronten har mange strandbarer og restauranter, så man kan få en hurtig snack eller en kølig drink.

Linda Vista, betyder “smuk udsigt”, og er en at de bedste strande i San Pedro de Alcantara for vandsports entusiaster. Jet ski og windsurfing er muligt, og det exceptionelle klare vand er ideelt til snorkling. Det er en meget ren hvid sandstrand, med faciliteter som solpavilloner, livreddere og strandklubber.

For at finde isolation på en afsondret strand så tag til området omkring Calahonda, som er udnævnt som et beskyttet naturområde. Denne vældige strækning af sand ligger afsides, men blot en kort køretur væk fra det østlige Marbella og lige ved siden af Calahonda. Dette er stedet, hvor man undgår de store skarer af mennesker, og hvor man finder en afslappet fredfyldt atmosfære. Der er en lille ting, der måske kan ødelægge atmosfæren, og det er, at nudisterne også benytter dette strandområde.

Strandene

Der er masser af strande langs denne strækning, ca. 7 km væk fra byen, med gyldent sand, solpavilloner og parasoller der kan lejes og med bekvemme strandbarer. Der findes vandsport faciliteter med vandski og snorkling, både til fisketure og skønne cruises langs kysten.

Benahavis har et charmerende maurisk bycentre, fyldt med brostensbelagte gader og pudsige hvid-vaskede huse. Gaderne er fyldt med barer, restauranter, håndværks- og antikvitetsforretninger. Der er kunstgallerier, hvor man f.eks. kan finde et kunstværk udført af den britiske billedhugger David Marshall.

Dagsture

Benahavis er et ideelt sted, hvis man ønsker at udforske Costa del Sol og alle steders seværdigheder, det ligger tæt ved både Puerta Banus, med dens glamourøse marina, og Marbella, med mulighed for shopping og med et spændende natteliv. Andre dagsture kan være til byer som Ronda, romerske bade i Manilva, naturreservatet Las Angosturas, zoologisk have og en tur til en lokal tyrefægter arena. Lidt længere væk ligger Sevilla, Gibraltar og sågar Marokko, som også er mulig at nå til på en dagstur.

Det lokale køkken

Kendt som “The Dining Room of the Costa del Sol”, nyder Benahavis sit ry som et førsteklasses gastronomisk center med 20 restauranter og tapas barer, alle med en excellent standard. Besøgende i juni måned kan opleve “Gastronomisk Dag”, hvor restauranterne sætter stande op i byerne og tilbyder smagsprøver.

Sport og fritidsinteresser

Indkvarteringsstederne har faciliteter som swimming pools, tennisbaner og fitness centre, ligesom der er spa og skønhedssaloner.

Spiller du golf

Et favoritsted for golfspillere, hvor der er syv baner rundt omkring ved feriestedet, hvor spillerne har mulighed for at nyde det dejlige solskin og det fantastiske landskab, medens man går en runde. Der er endnu flere valg, da der er 20 baner med minimum 15-minutters drive.

Vandring

Da Benahavis ligger i bjergene, kan Benahavis tilbyde exceptionelle muligheder til vandreture og rambling med et varieret terræn til tilfældige gå ture samt mere og anstrengende traveture gennem dale og skove. Ud over det skønne landskab kan man også nyde de skjulte landsbyer, kirker og de smukke steder, man opdager undervejs samt det dejlige udvalg af flora og fauna. Området er populært blandt fugleiagttagere.

Cykling og ridning

De mange spor og stier er ideelle at følge på hesteryg eller på mountain bike, enten privat med udlejningsudstyr eller med organiserede ture. Rid gennem det smukke andalusiske landskab, indsnus de skønne udsigter og oparbejd en appetit medens man vover sig ud i det uspolerede Spanien.