Kulturrejser til Poitou-Charentes

Poitou-Charentes i det vestlige Frankrig har et af landets mildeste klimaer, og det kystnære område i denne region er den mest solrige del af Frankrig uden for kystområderne ved middelhavet med over 2250 timers sol om året. Er man til kulturrejser i smukke omgivelser med godt vejr, er Poitou-Charentes derfor et af de bedste rejsemål i Frankrig.

Regionen dækker den centrale del af Frankrig’s atlantiske kystslette, sammen med et let kuperet område længere inde i landet. I den sydlige del af regionen ligger vinmarker, hvis druer bruges i produktionen af cognac og den berømte lokale aperitif vin Pineau des Charentes. Hele regionen er i vid udstrækning et stort landdistrikt, og selv den regionale hovedby Poitiers har mindre end 100.000 indbyggere.

Fantastiske kyster

Kystområdet, herunder byerne La Rochelle, Rochefort og Royan, er populært blandt rejsende som kan lide havet og at sejle, men mange kilometer af kysten er dog udlagt til dyrkning af østers. Østers er derfor også en af de helt store lokale specialiteter og er et must at smage på en kulturrejse i området.

De mange forskellige strande og vandsportsaktiviteter er endeløse, så du har alle muligheder for at kombinere din kulturrejse med sportsaktiviteter, hvis du ønsker det. Har man for eksempel aldrig prøvet kite-surfing eller vandski og ønsker at sejle eller dykke, har man rig mulighed for det her. Med instruktion til rådighed for alle aldre og evner, kan alle have en chance. Med så meget dejligt kystlinje at vælge imellem, er det ikke overraskende at Atlanterhavskysten Poitou-Charentes har tiltrukket besøgende i næsten 150 år. Der blev først lavet ferieresorts i 19. tallet, som de velhavende fra de større byer besøgte ved hjælp af tog. Kystområdet er utroligt populært den dag idag på grund af dets rene sandstrande og charmerende små byer.

Mest besøgte steder

Nogle af de mest besøgte steder i Poitou-Charentes er: La Palmyre zoo som er en af de bedste zoologiske haver i Frankrig, Byen Saintes som ligger på floden Charente. Saintes var engang hovedstaden i den romerske provins Aquitanien. Byen er idag mest berømt for den romerske triumfbue (Arch af Germanicus) og resterne af det romerske amfiteater og mange andre rester fra romertiden. Le Marais Poitevin, også kaldet “grønne Venedig” er et område dækket af langsomme floder, kanaler, skove og marker. Sejlsport kajak, lystfiskeri, vandreture og ridning er blandt de mest populære aktiviteter i området.