Oplev Córdobas skønne patios

Fra den 5 til den 18 maj har du mulighed for at opleve Córdobas patio-festival, som vil åbne nogle af byens smukkeste patios for dig, mens du nyder lyden af den andalusiske flamenco og den fortættede duft af ​​jasmin og orangeblomst.

I løbet af festivalens dage vil en række udvalgte beboere i den gamle del af Córdoba åbne deres patios for besøgende med en blanding af ukrænkelig stolthed, generøs gæstfrihed og en vis portion konkurrence-ånd, mens de til lejligheden har indrettet de smukke patios med ekstra mange geranier, nelliker og jasmin hængende på de karakteristiske hvidkalkede vægge, buer, trapper og balkoner.

Flamenco og tapas

Du kan besøge festivalen stort set hele dagen, og ud over de nævnte patios har du muligheden for at opleve flamenco-shows og smage på nogle af Córdobas lækre gastronomiske specialiteter, såsom tapas og Montilla-Moriles vin. Du har også mulighed for at aflægge festivalen besøg hver fredag​​, lørdag og søndag fra april til juni.

Ved slutningen af festivalen udvælger en dommerkomite fra festivalens bestyrelse de ​​mest attraktive patios – det er her konkurrence-ånden kommer ind – og uddeler i den forbindelse en samlet præmiesum på 3.150 euro til de bedste patios, herunder en førstepræmie på 900 euro til vinderen.

Hvad er en patio?

I Andalusien har patio´en sin oprindelse i to forskellige kulturer, der gennem historien har sat et stort aftryk på regionen; den romerske og den mauriske. Romerne var sandsynligvis de første, der introducerede noget, der kunne kaldes en patio i Andalusien, dvs. en indre gårdhave med en fontæne i midten.

Maurerne tilførte disse patios deres egne bygningstraditioner, som de oprindeligt havde med sig fra Persien og Arabien, og som ikke bare placerede en fontæne i midten af gårdhaven, men også – i varierende grader – kunne indbefatte en indgang fra gaden, buer, søjler, kanaler, brønde, frisk-duftende blomster og planter og forskellige dekorationer.

Du kan læse mere om patio-festivalen i Córdoba på byens officielle turistkontors hjemmeside.

Det danske rejseselskab Hideaways arrangerer rejser til Andalusien.