Billedgalleri – Mad og drikke i Portugal

Portugal gemmer på noget af det mest farverige og alsidige køkken i verden. Portugisisk mad bliver ofte glemt pga af det franske og italienske køkken, men i de senere år har flere og flere fået øjnene op for deres vidunderlige mad. Portugal bugner af lækre råvarer, fiskeretter af høj kvalitet, udsøgte vine og en befolkning der har en stor passion for deres madkultur. Maden er dybt præget af Portugals beliggenhed, ved det store Atlanterhav og man vil finde mange fiske og skaldyrsretter.

Foto af mad og drikke i Portugal – inspiration til din kulturrejse

Ved den portugisiske kyst bliver der dagligt fanget tons af tun, makreller, sardiner, aborre, havtasker, ansjoser og skaldyr. Dette er selvfølgelig en af grundene til at det ikke er svært at finde fiske og skaldyrsretter, men tager man længere ind i landet vil man også støde på mere “landlige” retter. Portugal er også kendt for deres vidunderlige vin og man har produceret vin i Portugal i over 1000 år. Det er normalt i Portugal at drikke vin, både til frokost og middag og portugiserne bruger også i stor stil vin til at marinere og tilberede maden. Vinen bliver dog for det meste kun drukket til måltiderne, og ikke som visse andre steder, uden for måltiderne.

Madeira er lig med lækre fiskeretter - Mad og vin i Portugal - Kulturrejser

[nggallery id=38]

Billedgalleri – Mad og drikke i Italien

Italien er synonym med mad og drikke og det italienske køkken er elsket over hele verden. I Danmark er det heller ikke anderledes og det er svært at finde en by hvor man ikke kan købe en pizze. Det er heller ikke underligt at det italienske køkken er blevet så populært, da det ofte er enkle retter som er lette at lave og der er mange retter at vælge imellem.

Lige meget om man er på kulturrejse eller badeferie i Italien, er maden noget af det mange ser frem til. Det italienske køkken varier dog meget fra region til region, men lige meget hvor man befinder sig vil der altid være noget for enhver smag.

Foto af mad og drikke i Italien – inspiration til din kulturrejse

Det italienske køkken er nok mest kendt for deres pasta retter og pizzaer (der dog ikke oprindelig så ud som de gør idag), men der er meget mere at komme efter. Sammenkogte retter er en stor del af det landlige køkken, hvor maden for lov til at simre i flere timer. Man kommer heller ikke uden om den dejlige vin som Italien producerer. Italien er sammen med Frankrig de 2 største vindproducerende lande i verden og Italien er det land der eksporterer mest vin. Piemonte og Toscana helt i front, når det gælder italiensk vin. De to regioner repræsenterer Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti – fire vintyper, som er blandt verdens bedste.

Pasta med skalddyr fra Italien - Kulturrejser

[nggallery id=37]

Billedgalleri – Mad og drikke i Spanien

De fleste kender Paella er Gazpacho fra deres rejser til Spanien, men spansk gastronomi er meget mere end dette. På grund af spaniens solrige og lune klima, dyrkes der i stor stil grøntsager og frugt. Derfor har spanierne altid friske råvarer ved hånden og dette er en af hjørnestenen i det spanske køkken. Spanierne er dog ikke kun gode til at lave mad, men har i mange år været et af de førende lande inden for vinproduktion. Klimaet i Spanien gør det også ideelt at lave god vin.

Mad og drikke i Spanien – inspiration til din kulturrejse

Spanien er et relativt stort lan og der er derfor også stor variation i maden, fra område til område. I den nordlige del af Spanien er maden meget robust og det er normalt at spise gryderetter der for lov til at simre i nogle timer. Tager man sydpå vil man få serveret de mere traditionelle middelhavsretter såsom paella og diverse skalddyrsretter.

Det spanske køkken består af et utal af retter og ingredienser såsom krydrede pølser, ris og de berømte lufttørrede skinker. En anden kendt spise er Tapas, som består af en masse små retter. Dette har danskerne i de sidste par år taget til sig og man ser flere og flere tapas restauranter rundt omkring i Danmark.

Spansk Paella - Mad og drikke i Spanien - Kulturrejser

[nggallery id=39]

Billedgalleri – Koh Lone, Thailand

Koh Lone i Thailand er den næststørste ø i provinsen Phuket. Denne store bjergrige ø ligger midt i Chalong Bay kun 15 minutter med båd fra Cape Panwa eller Chalong Pier i Phuket og er ideelt for en romantisk ferie.

Øen er primært befolket af den muslimske del af Thailænderne og er kendt for at være utrolig imødekomne. Befolkningen lever af turisme, men der er også en stor del der lever af de mange gummi og kokos plantager man ser rundt omkring. Hvis man gerne vil væk fra den massive turisme man ser på Phuket er dette det perfekte sted at tage hen.

Foto af Koh Lone i Thailand – inspiration til din kulturrejse

Koh Lone er et afslappende sted med dejlige sandstrande og hyggelige hoteller. På øen er det også muligt at på hotel, som ligger helt ned til stranden. Det er for det meste billigere at bo på Koh Lone end mange af de turistede steder i Thailand og her slipper man også for de mange barer og larm som der kan være mange af de andre steder.

Man kommer dog ikke til at kede sig på Koh Lone da der er masser af aktiviteter såsom  dykning, elefant ridning, thailandske madlavningskurser, kano eller måske en afslappende massage.

Se flere foto fra kulturrejser til Thailand

Solnedgang ved Koh Lone - Thailand - Kulturrejser

[nggallery id=40]

Billedgalleri Lissabonkysten

Lissabonkysten er udover hovedstaden Lissabon, lig med de to kosmopolitiske ferie resorts Estoril og Cascais. Cascais plejede at være en lille fiskerihavn, men er blevet en af de mest populære turist steder i Portugal inden for de sidste 100 år. Måske fordi byen har en international atmosfære, dog uden at have mistet sit lokale touch og byder på spændende kultur og historie. Estoril, som ikke er langt fra Cascais, plejede at være det foretrukne sted for eksil af aristokratiet. Det er grunden til, at du vil se mange luksuriøse og gigantiske villaer i denne dejlige by.

Foto fra Lissabonkysten, Portugal – inspiration til din kulturrejse

Lissabonkysten kan besøges året rundt, men hvis du vil være sikker på sommer og sol bør du holde dig inden for perioden maj til september / oktober. Det kan dog være rart at holde ferie her om vinteren, hvis du gerne vil rejse rundt. Lissabonkysten har utroligt meget at byde på inden for kultur, histore og vidunderlige seværdigheder og en af de seværdigheder du ikke må gå glip af, er det royale palads, som er utrolig smukt.

Cabo da Roca - Lissabonkysten, Portugal - Kulturrejser

[nggallery id=32]

Billedgalleri Algarve

Algarve er lig med sol, sommer, lunt badevand og lyse sandstrande, men Algarve er en perfekt destination hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter rejsende til Algarve og det er ikke uden grund. Du har altid noget at lave når du rejser til Algarve og det er ikke svært at finde aktiviteter såsom golf, surfing, vandreture, cykling og alle former for vandaktivitet.

Tager du flyveren til Algarve vil du lande i Faro Lufthavn og det er nemt at komme til de mange seværdigheder herfra. Vender du blikket mod øst vil du finde Sotavento-kysten og de hvide fiskerbyer Olhão og Tavira. her finder du også mange vidunderlige, øde sandstrande.

Foto fra Algarve, Portugal – inspiration til din kulturrejse

De fleste vælger dog at drage mod vestkysten, hvor du finder det “typiske” Algarve med stejle klippevægge og lyse sandstrande. Det er også her man finder de store turiststeder såsom Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Tager du i stedet mod vest, vil du finde Kap São Vicente og det mere “rå” Algarve, med stejle kystklipper og strande der er perfekte til surfing på grund af de høje bølger.Strand på Algarve kysten - Portugal - Kulturrejser

[nggallery id=31]

Billedgalleri Umbrien

Umbrien er en af de mindre regioner i Italien, der er beliggende cirka midt i landet. Der er utroligt mange ting at se i Umbrien hvilket gør det perfekt for en kulturrejse. Umbrien bliver kaldt for “Italiens grønne hjerte” på grund af regionens fantastiske natur. I Umbrien vil du kunne udforske de mange små og mellemstore byer der er fyldt med charme og gamle traditioner.

Foto fra Umbrien, Italien – inspiration til din kulturrejse

Regionen ligger midt imellem Rom og Firenze og man kommer let til begge byer. Umbriens hovedstad er Perugia, som er en charmerende by du ikke må gå glip af. Byen er smuk og livlig og er rig på kunst og masser af andre seværdigheder. Der er gode shopping muligheder i Perugia og du må heller ikke gå glip af de smukke kirker S. Pietro og S. Bernardino.

Madonna di Belvedere - Umbrien, Italien - Kulturrejser

[nggallery id=30]

Billedgalleri Azorerne

De fleste naturelskere vil give os ret når vi siger at Azorerne er himmel på jord. Azorerne har helt fantastisk natur og nogle af de smukkeste laguner i verden. Den centrale gruppe af øer består af Pico, São Jorge, Terceira, Graciosa og Faial. Her er en af de mest populære attraktioner, de mange hvalsafari ture.

Foto fra Azorerne – inspiration til din kulturrejse

Den vestlige gruppe af øer er Corvo og Flores, der er kendt for deres smukke grønne landskaber og den østlige øgruppe består af Santa Maria og Sao Miguel. Sao Miguel er den største ø og det er også den ø som er mest befolket. Øen har flere hyggelige byer såsom Ponta Delagarda, der har flot arkitektur, hyggelige cafeer og gode restauranter.

Azorerne i Portugal - Kulturrejser

[nggallery id=29]

Billedgalleri Normandiet

Normandiet er spredt lang kysten mellem Bretagne og de fjerneste afkroge af det nordøstlige Frankrig. Normandiet ligger der hvor det grønne, behagelige franske landskab møder de hårdtslående bølger langs kysten. Området er kendt for landbrug og for at producere lækker ost, smør og mælk. Normandiet er rig på kultur, historie og seværdigheder og er en vidunderlig blandning af gammelt og nyt, med moderne restauranter og butikker, ved siden af bindingsværkshuse og gotiske kirker i Rouen.

Foto fra Normandiet, Frankrig – inspiration til din kulturrejse

Det rekonstruerede centrum af Caen er en kort køretur fra brostenene i Bayeux og vi kan kun anbefale at man lejer en bil, når man rejser til Normandiet, da der kan være stor afstand mellem seværdighederne. Normandiet har dog også en mere kedelig historie, i form af D-Dag, der foregik i 1944 og mange nok har set filmatiseringen “Saving privat Ryan” der har Tom Hanks i hovedrollen. D-Dag har sat sit præg på landskabet, som du vil se i form af monumenter, ruiner og gamle bunkere.

Flotte klippeformationer ved Etretat - Normandiet, Frankrig - Kulturrejser

[nggallery id=34]

Billedgalleri – Mad og drikke i Frankrig

Man kommer ikke uden om det franske køkken, næsten lige meget hvor man er henne i verden. Der findes dog mange former for fransk mad og næsten hver region har sin egen måde og ingredienser til deres madlavning. Tager man Provence vil der normal vis blive brugt krydderurter, olivenolie og tomater i madlavningen, hvor man i nordøst Frankrig er inspireret af det tyske køkken og spiser meget fedt, pølser og drikker øl.

Foto af mad og drikke i Frankrig – inspiration til din kulturrejse

Idag varierer maden dog ikke så meget som før, da der har været større befolkningsudveksling. Uden for Frankrig bliver det franske køkken ofte opfattet som fornemt, der bliver serveret i restauranter til gastronomiske priser, men typisk fransk mad har dog ikke meget til fælles med dette. Vin og ost er en stor del af det franske køkken og bliver solgt i hele verden.

Fransk ost - Mad og drikke i Frankrig - Kulturrejser

[nggallery id=36]