Kulturferie i Bangkok

En ferie i Bangkok er lig med masser af fremmedartede og anderledes smagsindtryk og oplevelser. Her møder du et helt andet liv, en helt anden kultur og nogle helt andre mennesker.
Bangkok er hovedstaden og et must at besøge, når ferien går til Thailand – i hvert fald hvis det er første gang, du besøger landet.
Her er nok at se på, og overalt i byen vil du se templer og omkring templerne munke, der færdes rundt omkring i deres iøjnefaldende orange dragter og med deres glatbarberede hoveder. Alene i Bangkok er der i alt omkring 400 templer. Ikke mindst det kongelige tempel Wat Phra Keo & Grand Palace med den smaragdgrønne Buddha er et besøg værd. Det samme er Wat Pho-templet med den 45 meter lange liggende Buddha.
På Nationalmuseet kan man få et godt indblik i thailandsk kunst og kultur. Og på en ferie i Bangkok bør der også afsættes tid til en tur på det berømte flydende marked. Det er farverigt og festligt, og her sælges alt mellem himmel og jord – fra frugt og grønt til kunsthåndværk. Kvinderne kommer hertil fra nær og fjern for at sælge varer fra deres små både, og der bliver handlet, så vær parat til at prutte om prisen!

Med Thai Airways til Bangkok på kulturrejse

Med Thai Airways til Bangkok står man lige midt i den pulserende storby efter en 10-11 timers non-stop flyvetur fra København. Ruten er populær, og forleden kunne Thai Airways faktisk fejre 40-års jubilæum på ruten København-Bangkok.
Og forståeligt nok, for Bangkok – eller Krung Thep, som de lokale kalder den, hvilket betyder Englenes by – er en spændende by. Mange rundrejser til Thailand har selvfølgelig Bangkok på programmet, men selvom man ikke er på rundrejse, bør ferien til Thailand også indeholde et ophold i Bangkok – i hvert fald mindst en gang i livet.
Bangkok byder på templer, museer og en masse spændende kulturoplevelser, men det er også fascinerende bare at gå rundt og betragte det myldrende og pulserende folkeliv overalt i byen. Og med 12 millioner indbyggere er der liv overalt både dag og nat.
Når man siger Bangkok, kan man heller ikke undgå at sige shopping. Der er vist ikke nogen, der kommer hjem fra en tur til Bangkok uden en proppet kuffert. Her kan man få alt. Og man kan handle overalt. På små gademarkeder eller i store moderne shoppingcentre med air-condition. Mange tager også en tur forbi en af de mange skræddere i byen for at få syet en habit eller en kjole efter mål.

Fly til kulturferien i Bangkok

Den vigtigste lufthavn i Thailand er naturligvis Bangkok Lufthavn. Fra stort set hele verden er der fly til denne lufthavn. Turister der tager med fly til Thailand, vil for de flestes vedkommende komme med fly til Bangkok, for enten at skifte til en indenrigsrute, med fly til et af de mange ferieområder, som hvert år tiltrækker store mængder af turister fra hele verden. Fly til Bangkok er blevet meget billigere, sammenlignet med folks indtægt e de sidste 30 år. Tidligere var fly til Mallorca det vildeste folk her i norden kunne drømme om. Fly til Bangkok og Thailand var noget der i de flestes ører lød helt uopnåeligt. I dag er fly til Bangkok en helt almindelig måde for os danskere som indledningen til en ferie i Thailand, selvom det er helt omme på den anden side af jorden. Alle større flyselskaber har fly til Bangkok, heraf mange direkte fly til byen. I fly til Bangkok er der selvfølgelig forskel på servicen undervejs. Flere af de asiatiske flyselskaber er kendt for deres høje serviceniveau på de lange ture med fly til Bangkok, men der findes selvfølgelig også i dag såkaldte discount flyselskaber, der har fly til Bangkok.

Feriebolig i Bangkok til din kulturferie

Thailands hovedstad er en gigantisk by med op mod 10 millioner beboere, og der er naturligvis masser af muligheder for at finde en feriebolig i Bangkok. Det betyder samtidig, at det er vigtigt at kigge sig godt omkring, så man finder den helt rigtige base for sine feriedage i byen. Mange turister lander i Bangkok og rejser straks videre til andre destinationer, men det er en god ide at sætte nogle dage af til at opleve den pulserende asiatiske storbystemning.

Det første, man skal finde ud af, når man leder efter en feriebolig i Bangkok, er, hvor i byen man ønsker at bo. Man kan slå sig ned mod vest i kvartererne omkring Chao Phraya-floden og det historiske centrum. Omkring indkøbsgaden og rejsecentret Khao San Road ligger en lang række billige hoteller, som tager imod turister med og uden rygsæk. Der er naturligvis også mere luksuriøse mulighed, nogle med udsigt over floden.

Man kan også vælge at finde et hotel midt i det centrale Bangkok, i Chinatown eller kvarteret omkring Hua Lampong Station. Syd for togstationen og Rama IV Road, som løber langs med metroen, findes en mængde forskellige overnatningstilbud i et farverigt kvarter, hvor der er masser af liv både dag og nat.

Mange turister vælger at søge lidt længere mod nord og øst, hvor Rama I Road går over i den lange hovedvej Sukhumvit Road. Langs med denne hovedfærdselsåre findes der hoteller på næsten enhver sidevej, og mulighederne er mangfoldige. Kvarteret har den fordel, at der er let adgang til både transport og mange af de store indkøbscentre og underholdningspaladser. Der er også en række parker i området, så det er lidt lettere at finde et område med frisk luft end mange andre steder i byen.

Da Bangkok er en kæmpe by, hvor man alligevel ikke kan nå alting på gåben, er det ikke altid en dårlig ide at finde et godt hotel lidt væk fra centrum. Man kan jo altid tage et højbanetog eller en Tuk Tuk ind til de attraktioner, man vil opleve.

Uanset hvor man vil finde sin feriebolig i Bangkok, vil der være en række forskellige alternativer at vælge imellem. Her er alt fra de helt billige guest-houses med sovesal til luksushoteller med swimmingpool på taget. Hvis man vælger et hotel med lidt højere standard vil der ofte være mulighed for at bestille sammenhængende rum, så man som familie kan bo tæt på hinanden.

Hoteller i Bangkok til din kulturrejse

Når du kigger efter hoteller i Bangkok kan udvalget virke overvældende. Her er virkelig noget for enhver smag og pengepung. Er du rygsækrejsende på stramt budget kigger du måske efter hoteller på Khao San Road, som er tilholdssted for mange rygsækrejsende i Bangkok. Gaden er fuld af små hoteller, restauranter, forretninger med alt hvad en rejsendes hjerte kan begære, og om natten forvandles gaden til det ultimative gå-i-byen sted. Khao Sans popularitet betyder dog, at priserne er skruet i vejret. Ofte kan du få langt mere for pengene, hvis du kigger efter hoteller i området omkring Khao San Road. Her er mere roligt om natten, men du er stadig tæt på stederne, hvor de rygsækrejsende hænger ud.

Vil du gerne bo mere komfortabelt, og spiller prisen ikke en lige så stor rolle, er der flere områder at vælge imellem. Du kan eksempelvis kigge efter hoteller i området ved Chao Praya floden. Det er et hyggeligt område med gode transportmuligheder enten med flodbådene eller med Skytrain fra stationen Sapan Taksin.

Vil du have luksus for alle pengene kan du blive forkælet på hoteller i området ved floden, eller du kan vælge mellem flere dejlige hoteller i Bangkoks moderne shopping centrum i områderne Ploencit, Rachaprasong, Siam og Pratunam.

Grupperejser til Bangkok i Thailand

På grupperejser til Bangkok vil der være noget for alle i gruppen at foretage sig og det er bestemt ikke kulturoplevelser der mangler i denen spændende storby. Rejse til Bangkok på en programfast grupperejse eller skræddersy jeres egen grupperejse.

Bangkok er en storby og har derfor meget forskelligt at byde på. For de kultur- og historieinteresserede vil det være spændende at besøge Nationalmuseet og andre museer. Med omkring 400 templer rundt omkring i Bangkok er der også nok at se på for dem, der vil opleve thailændernes religion buddhismen på nært hold. Overalt i byen ser man små og store buddhistiske templer og liggende, stående og siddende Buddhafigurer. Jo, ingen tvivl om, at thailænderne er glade for deres Buddha. For de kulinarisk interesserede byder byen på et væld af oplevelser – fra ydmyge gadekøkkener, hvor man som thailænderne selv kan få enkle retter til nogle få kroner og til dyre gourmet-restauranter. Og selvom der også er mulighed for at få vestlig mad i Bangkok, bør alle i gruppen nu prøve det fantastisk lækre og velsmagende thai-køkken. Og mon ikke hele gruppen vil synes om en sejltur på en af Bangkoks mange floder og kanaler. Herfra kan man se, hvordan mange af indbyggerne bor helt ud til floden. En hæsblæsende tur med tuk-tuk – en trehjulet taxi, der bruges meget i Bangkok, både af turister og de lokale – kommer man heller ikke udenom i Bangkok. Det er en nem måde at komme frem på – og en god måde at se og opleve byen på.

Få mere inspiration til en grupperejse til Bangkoks hovedstad, læs indlægget: På kulturferie i Bangkok

Fly og hotel i Bangkok

En række flyselskaber flyver fra Danmark og andre steder i Europa til Bangkok. Hvis man vælger et af de asiatiske selskaber, kan man få thai-stemning lige fra man stiger ind i sit fly, men man kan også få en komfortabel rejse med et europæisk selskab. Flyet lander efter ca. 9 timer i Suvarnabhumi, Bangkoks internationale lufthavn, som ligger cirka 20 kilometer fra centrum. I nogle tilfælde er der mulighed for på forhånd at bestille transfer til sit hotel. Så kan man opleve at blive samlet op af en nydelig thailænder, der giver gode råd om, hvad man skal opleve i byen, og måske også kender en god skrædder, hvor han kan sikre særligt gode priser. Man kan dog også sagtens selv finde transport fra sit fly til sit hotel i Bangkok. Det billigste er normalt at tage lufthavnsbussen. Der går også S-tog fra lufthavnen til centrum. Her er prisen afhængig af, om man vælger ekspres-linjen eller den langsommere linje, der standser ved alle stationer. Det er også økonomisk overkommeligt at tage en taxa til bestemmelsesstedet. Så skal man blot sikre sig, at taxameteret tages i brug, eller at man alternativt får aftalt en rimelig pris med chaufføren inden bilen sætter i gang.

Hotel i Bangkok

Thailands hovedstad er en af verdens mest yndede turistmål, og mulighederne for at bo på hotel i Bangkok er talrige. I dette indlæg kan du læse lidt general information om hoteller i Bangkok. De udvalgte hoteller vi anbefaler til en kulturrejse finder du i indlæg her på bloggen.

Bangkok rummer et stort udbud for enhver pengepung og enhver smag. Uanset om du tager til metropolen med 14 millioner indbyggere for at shoppe, backpacke eller opleve kulturen og de lokale seværdigheder, finder du et hotel i Bangkok, som passer lige netop dig. Turistområdet Bangna, tæt på både strand og lufthavn, samt det glamourøse forretningsområde Chidlom-Ploenchit rummer massevis af luksuriøse hoteller, hvoraf flere er blevet kåret blandt verdens bedste. Du finder desuden en lang række af velkendte amerikanske hotelkæder som Marriott, Best Western og Sheraton.

Hotel i Chinatown

Ønsker du i stedet at bo på et hotel i Bangkok, som giver dig et mere autentisk indtryk af byens og kontinentets fortid, er Chinatown stedet for dig. Bydelen, som rummer massevis af lokale markeder såvel som nogle af byens mest besøgte turistattraktioner, sætter en ære i at dekorere et hotel i en autentisk asiatisk udformning og indretning, og giver muligheden for at opleve den asiatiske kultur indefra.

Hotel i Khao San

For backpackere eller andre prisbevidste rejsende til Bangkok er området Khao San Road en oplagt mulighed. Mens man stadig befinder sig tæt på alle byens store seværdigheder, får man i dette område chancen for at opleve Bangkok i mere moderate omgivelser. Vælger du et hotel i Khao San Road vil du opleve hvordan de ydmyge ”guesthouses”, Thailands svar på vandrehjem, har udviklet sig til velbesøgte turisthoteller med alle de fornødenheder, man som turist kan ønske; pool, kabel-TV, i visse tilfælde endda spa-bad.

Breakfast

Breakfast-fænomenet er også nået til Bangkok, og i områder som Phloen Chit og Khlong Toei finder du en bred vifte af forskellige muligheder for, for få penge, at overnatte i en af Asiens mest pulserende storbyer. De hyggelige Bed & Breakfast er indrettet til at passe til den asiatiske livsstil, og vil give dig et unikt indblik i thaiernes kultur og levemåde.

Kendetegnende for et hvilket som helst hotel i Bangkok er, at de er holdt i en stil, hvor du vil opleve en standard af service og komfort, som du kender den fra de store turistmål i Europa, samtidig med at du vil overnatte i omgivelser, der er inspirerede og gennemsyrede af den asiatiske fornemmelse for finesse og design. de fleste hoteller i byen sætter en ære i at have en unik og personligt udvalgt stil i interiør, dekorationer og indretning, og dette særpræg vil være en ekstra, gratis oplevelse ved at overnatte på hotel i millionbyen Bangkok.

Billedgalleri Bangkok

Bangkok er den største by, samt hovedstaden i Thailand og har over 11 millioner indbyggere. Bangkok har ligesom mange andre storbyer masser af højhuse, men her er også masser af templer og flotte parker. Når du rejser til Bangkok, vil du opleve en by med intens varme, tung trafik og gode shopping muligheder. Bangkok har også et pulserende natteliv, hvor man kan feste til langt ud på natten. Mange tager til Bangkok i et par dage for at shoppe, før de rejser videre til nogle af de mere afslappende byer, såsom Phuket eller Hua Hin.

Foto fra Bangkok – inspiration til din kulturrejse

Bangkok er Thailands økonomiske hjerte og der er et hektisk miljø inde i centrum af Bangkok, hvor man finder små gadekøkkener og spændene markeder hvor man kan finde alt mellem himmel og jord. Tager du lidt væk fra centrum, kan du opleve nogle af de mange vidunderlige templer og smukke parker. Bangkok har dog ikke altid været den storby den er idag. Førhen var byen en lille handelsby ved bredden af Chao Praya floden, indtil Kong Rama I, gjorde det til hovedstaden i Siam i 1782. Få inspiration til din næste kulturrejse til bangkok med nedenstående fotogalleri.

Gyldne statuer i PHRA KAEW - Bangkok - Kulturrejser

[nggallery id=16]

Kulturrejser til Bangkok

Millionbyen Bangkok er et yndet turistmål for mennesker, der ønsker at tage på kulturrejser til Asien. Som i Europa er mange af Thailand største turistattraktioner af religiøs karakter, og det er i høj grad buddhistiske templer, statuer og mindesmærker, der trækker folk til, som ønsker at tage på kulturrejser til Bangkok.

Wat Phra Kaew

Blandt de mange betydningsfulde buddhistiske helligdomme i Bangkok tæller man blandt andet Wat Phra Kaew, Thailands helligste tempel, som ligger indenfor det ligeså seværdige Store Palads’ mure. Et palads, der historisk har fungeret som bolig for Thailands kongefamilie. Foruden det Store Palads findes også en række andre imponerende bygningsværker, som ejes og bebos af den thailandske kongefamilie.

Wat Pho og Nationalmuseet

Ligeledes finder man templet Wat Pho, der huser den berømte 15 meter høje og 43 meter lange Liggende Buddha-statue. Dette er også templet, hvor den traditionelle form for thai massage blev opfundet. Desuden huser hovedstaden en lang række museer, blandt andet Nationalmuseet, som er et absolut must for en turist, der tager på kulturrejser til Bangkok. Her vises jævnligt udstillinger, der giver et spændende billede af Fjernøstens kultur og historie før og nu.

Kunst og kultur

Bangkok er i dag en metropol, som på unik vis blander den traditionelle asiatiske kultur med markeder, templer og arkitektur med mere moderne vestlig byggestil og levevis. Byen er en fascinerende blanding af nyt og gammelt, antikt og moderne og historie og fremtid. Dette ses også i byens kunst og kultur. Byen har et pulserende kunstnerliv med massevis af gallerier for samtidige kunstnere. Ligeledes rummer Bangkok en mængde scener og teatre, hvor både traditionelt asiatisk scenekunst og mere vestligt genkendeligt teater trives og udvikler sig side om side.

Sport og kultur

Tager man på kulturrejser til Bangkok, må man heller ikke snyde sig selv for at opleve en muay thai-kamp; kampsporten som herhjemme er kendt som kick-boksning. Denne kampsportsform, som fra Thailand er blevet verdenskendt, har i mange år været landets nationalsport selv om fodbold, i Thailand såvel som de fleste andre lande i verden, har overtaget denne status. Selv om sporten kan virke brutal og voldsom, er den et must for en turist, der tager på kulturrejser til Bangkok for at opleve landet og dets egen særegne charme, og ønsker at få et autentisk indtryk af Thailand på landets egne præmisser; som et land, hvis udvikling fra at være et mystisk fjernøstligt land til at blive et vestligt orienteret informationssamfund, har skabt et helt unikt samfund og en enestående kultur.

Inspiration til din rejse

Her på bloggen om kulturrejser finder du indlæg om forskellige temaer i Thailand, og naturligvis også om landets hovedstad Bangkok. læs om kulturen i landet, de bedste hoteller, mad og drikke, den smukke natur, mad og drikke og meget mere. Du kan også i de forskellige billedgallerier se foto fra rejsemål i Thailand, samt udvalgte byer som f.eks Bangkok. Vi håber at du på vores blog finder inspiration til din kulturrejse og vil opfordre dig til at skrive et indlæg hvis du selv har et godt rejsetips om Bangkok du vil dele med andre.