På kulturferie i Bangkok, storbyoplevelser i Thailands hovedstad

Hvis man er til kulturferie og storbyoplevelser, er det oplagt at starte eller slutte sin rejse til Thailand i Bangkok. Hovedstaden tilbyder en vrimlende og pulserende mangfoldighed af mennesker og muligheder. Byen breder sig over et kæmpe område, centreret omkring Chao Phraya-floden, der snor sig igennem gamle og nye bydele på sin vej mod Siambugten. Floden kan i sig selv være udgangspunkt for oplevelser, f.eks. via en sejltur på de tilstødende kanaler eller ”klong”, som de hedder på thailandsk.

En kulturferie i Bangkok giver mulighed for at kombinere historie, underholdning og shopping. Byen er fuld af templer eller ”Wat´er”, og der er også mange spændende museer. Kvarteret omkring Sanam Luang med det gyldne Grand Palace, der blandt andet indeholder Thailands største helligdom Wat Phra Kaeo, er et oplagt sted at starte den historiske del af ferien. Så er der heller ikke langt til Nationalmuseet, der tilbyder en omfattende indføring i Thailands historie. Blandt de mange andre museer i byen kan nævnes Jim Thompsons hus, som er en velbevaret arkitektonisk perle bygget i den traditionelle thai-stil.

Når man planlægger en kulturferie i Bangkok, er det vigtigt at definere nærmere, hvad man betegner som kultur. Byen tilbyder nemlig både traditionelle historiske og kulturelle seværdigheder og mere utraditionelle oplevelser. Blandt de mere overraskende er en cykeltur, hvor man både passerer Bangkoks befærdede og forurenede veje, og oplever parkernes og flodernes åndehuller. Der er også mulighed for at se thai-boksning eller besøge en krokodillefarm. I det hele taget er det vigtigt at have sin kritiske sans med sig, når man bevæger sig ud i Bangkok, især hvis det sker efter nattens frembrud.

Hvis man definerer shopping som en kulturel oplevelse, er der masser af muligheder i Bangkok. Byen har masser af billige markeder både på landjorden og på klong´erne. Hvis man er til lidt mere ordnede forhold kan man bevæge sig mod en af de pulserende gågader, f.eks. Khao San Road, som er centrum for busser og taxier ind og ud af byen, og også tilbyder et vrimmel af butikker og billige restauranter. Og hvis der skal shoppes igennem, kan man besøge et af Bangkoks kæmpestore indkøbscentre, f.eks. Mah Boon Krong Center eller MBK, hvor man på syv etager kan gå på jagt efter røverkøb. Endelig er der de mere traditionelle, men stadig gigantiske centre, f.eks. Siam Center og Siam Paragon, hvor priserne er nærmere de europæiske, men hvor kvaliteten til gengæld er lidt højere.

Læs mere om kulturrejser til bangkok her på bloggen, læs indlægget: Kulturrejser til Bangkok