Kulturrejser til Bangkok

Millionbyen Bangkok er et yndet turistmål for mennesker, der ønsker at tage på kulturrejser til Asien. Som i Europa er mange af Thailand største turistattraktioner af religiøs karakter, og det er i høj grad buddhistiske templer, statuer og mindesmærker, der trækker folk til, som ønsker at tage på kulturrejser til Bangkok.

Wat Phra Kaew

Blandt de mange betydningsfulde buddhistiske helligdomme i Bangkok tæller man blandt andet Wat Phra Kaew, Thailands helligste tempel, som ligger indenfor det ligeså seværdige Store Palads’ mure. Et palads, der historisk har fungeret som bolig for Thailands kongefamilie. Foruden det Store Palads findes også en række andre imponerende bygningsværker, som ejes og bebos af den thailandske kongefamilie.

Wat Pho og Nationalmuseet

Ligeledes finder man templet Wat Pho, der huser den berømte 15 meter høje og 43 meter lange Liggende Buddha-statue. Dette er også templet, hvor den traditionelle form for thai massage blev opfundet. Desuden huser hovedstaden en lang række museer, blandt andet Nationalmuseet, som er et absolut must for en turist, der tager på kulturrejser til Bangkok. Her vises jævnligt udstillinger, der giver et spændende billede af Fjernøstens kultur og historie før og nu.

Kunst og kultur

Bangkok er i dag en metropol, som på unik vis blander den traditionelle asiatiske kultur med markeder, templer og arkitektur med mere moderne vestlig byggestil og levevis. Byen er en fascinerende blanding af nyt og gammelt, antikt og moderne og historie og fremtid. Dette ses også i byens kunst og kultur. Byen har et pulserende kunstnerliv med massevis af gallerier for samtidige kunstnere. Ligeledes rummer Bangkok en mængde scener og teatre, hvor både traditionelt asiatisk scenekunst og mere vestligt genkendeligt teater trives og udvikler sig side om side.

Sport og kultur

Tager man på kulturrejser til Bangkok, må man heller ikke snyde sig selv for at opleve en muay thai-kamp; kampsporten som herhjemme er kendt som kick-boksning. Denne kampsportsform, som fra Thailand er blevet verdenskendt, har i mange år været landets nationalsport selv om fodbold, i Thailand såvel som de fleste andre lande i verden, har overtaget denne status. Selv om sporten kan virke brutal og voldsom, er den et must for en turist, der tager på kulturrejser til Bangkok for at opleve landet og dets egen særegne charme, og ønsker at få et autentisk indtryk af Thailand på landets egne præmisser; som et land, hvis udvikling fra at være et mystisk fjernøstligt land til at blive et vestligt orienteret informationssamfund, har skabt et helt unikt samfund og en enestående kultur.

Inspiration til din rejse

Her på bloggen om kulturrejser finder du indlæg om forskellige temaer i Thailand, og naturligvis også om landets hovedstad Bangkok. læs om kulturen i landet, de bedste hoteller, mad og drikke, den smukke natur, mad og drikke og meget mere. Du kan også i de forskellige billedgallerier se foto fra rejsemål i Thailand, samt udvalgte byer som f.eks Bangkok. Vi håber at du på vores blog finder inspiration til din kulturrejse og vil opfordre dig til at skrive et indlæg hvis du selv har et godt rejsetips om Bangkok du vil dele med andre.