Flybilletter til din kulturferie på Phuket

Med flybilletter til populære Phuket er du på vej til Thailands største ø. Den ligger ud for den sydlige landtange, der forbinder Thailand med Malaysia endnu længere sydpå. Der er mange grunde til Phukets popularitet. En af de mest iøjnefaldende er øens fantastiske strande. Her kan du nyde varmen i en liggestol og dyppe dig i bølgerne, når du vil køles lidt af. Nogle strande er mere besøgte end andre. Strandene Patong, Kata og Karon er fulde af liv og let tilgængelige, mens de mere stille strande som eksempelvis Ya Nui og Ao Yon kan være mere besværlige at komme til. Prøv dem af og find din favoritstrand iblandt dem. Der er noget for enhver smag.

Farvandet omkring Phuket er overstrøet med mindre øer, der lokker med flere smukke strande og vild natur. En af de mere berømte er James Bond Island, der blev kendt, da James Bond filmen ”The man with the golden gun” blev filmet her i halvfjerdserne. En anden smuk ø, som kan opleves på en dagsudflugt, er Koh Phi Phi med sine paradisiske sandstrande og turkisblå vand. Mellem øerne rejser limstensklipper sig flere steder lodret op af vandet som fortabte søjler. For at opleve dem på nærmere hold kan du vælge en bådtur rundt i området.

Også under havets overflade venter store oplevelser, hvad enten du vælger at dykke eller at snorkle. Vandet er oftest klart med god sigtbarhed, og under dig møder du en verden af farvestrålende koraller og tropiske fisk.

Når du har fået nok af varmen på stranden, kan du shoppe i skyggen i et af Phukets shopping-centre. Her er det let at blive fristet, og hvis du bliver nødt til at købe en kuffert for at få dine nyerhvervelser med hjem, er du ikke den første. Du kan også nyde stemningen og gøre et godt køb på et af de mange markeder. Phuket har både dagmarked, natmarked og weekendmarked, så der er nok at tage af.

Har du lyst til at bevæge dig ud i Phukets vilde natteliv, finder du et rigt udvalg af barer og diskoteker specielt omkring den populære strand Patong.

Du kan bestille dine flybilletter til Phuket, så du flyver direkte dertil fra Danmark, eller du kan vælge flybilletter til Phuket med stopover i eksempelvis Bangkok. Bangkok har et rigt udvalg af prægtige templer og andre attraktioner.

Hoteller på Phuket til din kulturrejse

Udvalget af hoteller på Phuket er stort, og de ligger fordelt over det meste af øen. Hoteller på Phuket varierer i standard og gør det muligt for dig at vælge alt lige fra guesthouses til 5-stjernet luksus. Det er meget populært at vælge et af de mange hoteller på Patong-stranden. Selve stranden er dejlig, og der er rig mulighed for et hav af vandsportsaktiviteter. Om aftenen er det i Patong, du finder det vilde natteliv med diskoteker og barer.

Rejser du med børn er Kata eller Karon gode steder at kigge efter hoteller til din ferie på Phuket. Her er stadig masser af liv og mulighed for at gå ud om aftenen, men tingene foregår lidt roligere end på Patong. Strandene er fantastiske med fint hvidt sand og palmetræer, og du finder masser af gode restauranter at afprøve i løbet af ferien.

Vil du gerne væk fra mylderet på Patong og Kata, er Rawai eller Nai Horn en mulighed. Der er stadig mange hoteller på de to strande, godt udvalg af restauranter og masser at tage sig til. Du kan eksempelvis afveksle det afslappende strandliv med et kursus i thailandsk madlavning eller tage på en bådtur og nyde Thailands smukke koralrev.

Rejser til Phuket i Thailand

Rejser til Thailands største ø Phuket er meget populære. Mange danskere elsker kombinationen af smukke strande og livligt natteliv. Den mest populære strand er Patong Beach, hvor der kan festes natten lang, men også strandene Kata og Karon er fulde af liv. Du kan dog også finde mere rolige områder, når du rejser til Phuket som for eksempel Ya Nui eller Ao Yon.

Dykning og snorkling er oplagte aktiviteter ved Phuket, hvor der findes smukke koralrev og farverige tropefisk under havets overflade. Du kan også gå på opdagelse på et af Phukets mange markeder, men risikoen for at komme hjem med flere souvenirs end planlagt er stor. De mange varer frister på både dag- aften- og weekendmarkeder samt i de store shoppingcentre.

Hvis du rejser til nogle af de omkringliggende øer fra Phuket, vil du hurtigt opdage, at farvandet omkring Phuket er overstrøet med mindre øer. Mellem øerne rejser kolossale limstensklipper sig lodret op fra havets overfalde og bidrager til områdets forunderlige skønhed. Rejser til paradisiske Koh Phi Phi eller dejlige Krabi er muligt med båd fra Phuket. Eller du kan besøge James Bond Island, der blev berømt, da James Bond filmen ”The man with the golden gun” blev filmet her i halvfjerdserne

Flyv med Thai Airways til Phuket i Thailand

Med Thai Airways til Phuket lander man lige midt i paradis. Her på Thailands største ø er der hvide sandstrande så langt øjet rækker og masser af sol, varme og afslapning. Så det er svært ikke at overgive sig og bare nyde det.
Phuket er skøn i sig selv, men der er også mange muligheder for at tage på udflugter ud fra Phuket. Man kan for eksempel tage på en sejltur ud i Phangnga-bugten og besøge øen Koh Ping Gan, der er kendt fra James Bond-filmen ’Manden med den gyldne pistol’. Øen og området byder på en oplevelse for livet. Hele bugten er fyldt med kalkstensklipper og -øer, og det er et imponerende smukt syn.
Eller hvad med en tur til øen Koh Phi Phi. Smukkere fås det næsten ikke, og billeder fra øen havner i mange brochurer og materiale, der skal vise en ægte paradisø. Sejlturen tager et par timer og er et godt bud på en smuk og uforglemmelig ferieoplevelse.
For de golfinteresserede er der selvfølgelig også gode muligheder for at spille golf. Og for fiskeentusiasterne er en tur ud i solen med fiskestangen også en mulighed – det kunne jo være sjovt at få en haj, sværdfisk eller barracuda på krogen.

Fly til Phuket i Thailand

Phuket er et af de store rejsemål i Thailand, og derfor er der fra mange byer i Europa fly til Phuket. Selv i lille Danmark kan man finde fly til Phuket fra både Jylland og Sjælland. Billigst vil det dog ofte være, at tage fly til Phuket fra Københavns Lufthavn i Kastrup, da der her er flest afgange at vælge i mellem. Mange danskeres, især jyders, foretrukne lufthavn i dag, er Hamborg. Fra Hamborg er der også masser af fly til Phuket. Fælles for alle fly til Phuket er, at turen går via andre lufthavne. Næsten alle fly til stedet, inkluderer skift i Bangkok. Indenrigsflyvning i Thailand er velfungerende og ikke særlig dyr. Meget afhænger af, om du selv planlægger din ferie og selv finder de billigste fly til dit rejsemål, eller om du vælger en charterrejse, som oftest har direkte forbindelser til feriestedet, fx Phuket. Faktisk viser det sig ofte, at fly til dit feriemål kan findes billigere, hvis du vælger en pakkerejse, som også inkluderer overnatning. Du kan så vælge ikke at benytte overnatningen og selv finde logi. Fly til Phuket, som led i en charterrejse, kan du altså vælge, selvom du ikke ønsker hele rejsepakken.

All inclusive rejser til Phuket

På all inclusive rejser til Phuket, som er Thailands største ø, finder du det rejsemål, som er det bland danskernes mest populære rejsemål i Thailand. De eventyrlige strande, det vilde natteliv og de eksotiske sceneshows, vil uden tvivl efterlade dig, ja, så godt som målløs. Eventyret starter på all inclusive rejser til Phuket.
Phuket er en klippeø i det sydvestlige Thailand. På Phuket kan man se, hvordan uspoilerede naturperler og storbyer sagtens kan trives side om side. Om morgenen kan man have lyst til at nyde solopgangen, stranden og det vidunderskønne landskab, mens man om aftenen kan tage ind til byen og opleve et af Phukets eventyrlige sceneshows.
En af de smukkeste strande på Phuket hedder ’Haad Sai Gaew’ og ligger på den nordlige Phuket. Den kendes af de lokale som ’stranden af glas-sand’, men sandet på stranden glitrer som glas i solen. Haad Sai Gaew er en sand naturperle, med plads til en dag på et håndklæde på stranden såvel som lange og smukke gåture. Der er også mange restauranter omkring Haad Saj Gaew, bl.a. de lokale fiskerestauranter, som kan opleves på all inclusive rejser til Phuket.

Det kan du opleve på en feire på Phuket i Thailand

Phuket er Thailands største ø og en af de mest kendte og besøgte af de skønne thailandske ferieøer. Og med god grund. For en ferie på Phuket giver mulighed for at foretage sig lidt af hvert. Her er både mulighed for afslappende dage på en af øens mange strande eller ved swimmingpoolen og mulighed for at se og opleve noget på udflugter til øens mange seværdigheder.
Besøg museerne og templerne i Phuket by, eller tag på en tur til regnskoven eller ind i mangroveskovene. Eller hvad med en tur med longtailbåd til en af de mange små tropeøer, der ligger rundt om Phuket. Koh Phi Phi er for eksempel den mest fantastiske lille drømmeø med skønne hvide sandstrande og den smukkeste blå lagune.
På en ferie på Phuket er der mulighed for at bo i et af de roligere og mere fredfyldte områder, blandt andet ved Karon Beach, hvor strandlivet primært handler om afslapning, solbadning og badeture. Men der er også mulighed for at vælge et af de områder af øen, for eksempel ved Patong Beach, hvor der er masser af restauranter, barer, natklubber, butikker og natteliv og gang i den døgnet rundt. Og hvor stranden byder på strandbarer og masser af muligheder for at være aktiv. Så der er noget for enhver smag på Phuket.

Hotel på Phuket

Skal du rejse til Phuket i Thailand kan du her læse lidt general information om hoteller på øen. Udvalgte hoteller vi anbefaler til en kulturreje finder du i oversigten over hoteller.

Øen Phuket, der er Thailands største ø, ligger i landets sydlige del, og er blandt de mest yndede turistmål i landet for turister verden over. Derfor er naturligvis også talrige muligheder for enhver for at booke et hotel på Phuket, som passer med ens ønsker og økonomi. Phuket er specielt anerkendt for sin mange, forskelligartede strande, hvoraf navne som Kata, Karon og Patong Beach tiltrækker millioner af turister året rundt, og vil virke bekendte for mange, der endnu ikke har besøgt Phuket endnu.

Med det store areal af strande er et gennemsnitligt hotel på Phuket typisk tilpasset den almindelige turists behov og pengepung, hvad enten man er en børnefamilie på udflugt eller et ungt par på deres første udlandsrejse sammen. På de mest velbesøgte strandområder er hotellerne meget tilpasset, hvad vestlige turister ville forvente af et hotel. Øen har mange turist-resorts, så mulighederne for at møde nye mennesker fra hele verden, er absolut til stede.

Phuket er dog andet og mere end bare strande. Øen har også mere afdæmpede, mindre besøgte, kystområder, og her virker hotellerne mindre overrendte end på de mest besøgte turistmål. Udenfor turistsæsonen kan de måske virke en smule øde, men det giver samtidig muligheden for ro og afslapning i mere harmoniske områder og på mere stille hoteller på Phuket end i ”festhovedstaden” Patong Beach. Foruden turister på badeferie er øen også velbesøgt af surfere, der rejser dertil langvejs fra for at ride på bølgen ud for Phuket. Hoteller på Phuket giver desuden tag over hovedet til en lang række turister og dykningsentusiaster, som rejser til de omkringliggende småøer for at snorkle og dykke.

Standarden på hotellerne, også i de mindre besøgte områder, bliver dog stadig holdt høj, så turisternes forventninger bliver indfriet. Hotellerne er stadig indrettede med blandt andet air condition, pool og tv. Da øen er så velbesøgt af turister, kan man forvente en meget acceptabel standard på et hvilket som helst hotel på Phuket. Hotellerne er dog målrettet turister, og derfor skal man ikke forvente en stor grad af lokalt præg og kultur på øens hoteller.

Generelt kan man forvente den velkendte thailandske gæstfrihed på et hotel på Phuket, hvor lokalbefolkningen, der i høj grad lever af turisme, vil gøre meget for at turisterne får den bedst mulige oplevelse ud af et ferieophold på Phuket. Priserne er rimelige, hotellerne velbesøgte og forholdene tilpasset de høje krav fra udenlandske gæster.

Information om Phuket

Skal du rejse på ferie til Phuket i Thailand kan du her på bloggen om kulturrejser læse indlæg om udvalgte hoteller og seværdigheder ligesom du kan finde information om kultur, historie og meget mere. I vores billedgalleri kan du se foto fra Phuket og andre rejsemål i Thailand. Nedenstående informationer er en kort beskrivelse af Phuket og hvorfor du skal rejse til øen!

Phuket er Thailands største ø og omtrent på størrelse med Bornholm. På hele øen bor der 250.000 mennesker. Der er forbindelse til fastlandet via to broer. Tidligere var øens lokaløkonomi bundet op på salg af tin og gummi, men i dag er turistindustrien en væsentlig faktor. Mange danskere forbinder Phuket med den voldsomme tsunami i 2004, der ødelagde samtlige badebyer på vestkysten. I dag er byerne genopbygget, og der er ikke længere fysiske spor fra tragedien. Til forskel fra tidligere lukker Phuket ikke længere ned i regntiden. Der er turistsæson hele året rundt, og i den regnefulde sæson er det muligt at opnå gode rabatter på hoteller og aktiviteter.

Der er mange gode grunde til at rejse til Phuket. For det første finder du her de smukkeste hvide sandstrande, hvor du i timevis kan fordybe dig i en god bog eller blot ligge og dagdrømme i solen. For det andet kan du dyrke flere forskellige vandsportsgrene, for eksempel dykning, snorkling og kajaksejlads. Om aftenen kan du skifte badesandalerne ud med danseskoene. Patong-stranden bliver til et levende dansegulv, når solen sænker sig for natten. Sidst, men ikke mindst skal du huske at smage på de lokale delikatesser. Du behøver ikke at gå på en dyr restaurant ved hvert måltid. Prøv i stedet et gadekøkken, eller køb varer på det lokale marked. På JJ Market finder du alt fra t-shirts og små håndarbejder til hundehvalpe og souvenirs. Markedet er kun åbent i weekenden, men hvis du kommer tidligt og er tålmodig, skal du nok være i stand til at gøre en god handel. Det er straks lidt mere fornemt at tage i Surin Plaza eller Jungoeylon, det store indkøbscenter i Patong. Her finder du alle de kendte mærkevarer, men også silkestoffer, souvenirs og dyre antikviteter. Det hele kan købes til faste priser og i behagelig aircondition. Bruger du briller eller kontaktlinser kan du spare rigtig mange penge ved at købe dine linser eller nye briller i Thailand. De lokale optikere er dygtige, og priserne er mere end konkurrencedygtige i forhold til Danmark.

Rejser med børn

Phuket er et af de mest børnevenlige steder i Thailand. Udover dejlige strande byder Phuket også på både sjove og lærerige aktiviteter for børn. Tag poderne med hen og se gibbonaber i Gibbon Rehabilitation Project. I kan også tage på safari og se elefanter og bøfler i naturen. Var det noget at nærstudere koraller og eksotiske fisk, så skal I tage til Phuket Akvarium. Minigolf er altid et hit hos de yngste, og i Dino Parken kan I svinge køllerne blandt dinosaurer i børnehøjde.

Kulturrejser til Phuket

Kulturrejser er nok ikke lige det som de fleste tænker når de hører ordret “Phuket”, men skal du på kulturreje til Thailand kan du sagtens finde spændende kultur og natur på øen der mest er kendt som rejsemål for charterrejser. Har du rest rundt i Thailand og vil afslutte din rundrejse med nogle dage ved en af de smukke strande på Phuket, så finder indlæg her på kultur bloggen om udvalgte hoteller og ferieboliger.

Fest og strande

Øen Phuket, 48 kilometer lang og 21 kilometer bred, ligger i den sydlige del af Thailand, og er specielt kendt for sine lange sandstrande med tilhørende strand-resorts. Specielt den velbesøgte Patong Beach kaldes ”Asiens festhovedstad”. Men Phuket er andet og mere end blot den langstrakte vestkyst med sine festområder. På trods af det store antal diskoteker og natklubber, giver kystbyer som Kamala, Nai Thon og Nai Yang også en enestående mulighed for at opleve det lokale liv og dagligdagen for øens befolkning.

Kultur og natur

Såfremt man ønsker at tage på kulturrejser til Phuket, ligger de to sidstnævnte lige op af Sirinat-nationalparken, som bidrager med et enestående indblik i Thailands oprindelige dyre- og planteliv. Og mens turisterne slår sig løs på stranden ovre vestpå, er resten af øen stort set uberørt og tilgængelig for den kulturelt interesserede, der vil opleve det virkelige thailandske liv i fiskerlandsbyerne, langt fra storbyer som Bangkok og tætbefolkede strandområder som Patong og Karon.

I nærheden af Phuket Town, øens hovedstad med cirka 75.000 indbyggere, finder man endnu en nationalpark, Phra Taew, samt rejefarme, fiskerlandsbyer, mangroveskove, frodig natur og en udfordrende kystlinje med klipper og huleformationer, der vil gøre kulturrejser til Phuket til en uforglemmelig oplevelse.

Festivaler

Da Phuket er en ø, afholdes der naturligt nok flere festivaler og regattas, hvor havets betydning for øen fejres, og hvor der sejles om kap ud for Phukets kyster. Samtidig er dele af øen også samlingspunkter for surfers fra hele verden, der rider på bølgen og afholder konkurrence på Phukets strande og kyster. Øen har desuden en række lokale højtider, der fejres på behørig vis, og hvor man kan få en unik mulighed for at opleve thaierne fejre og hygge sig sammen, uden at skulle tage hensyn til turisternes vaner og behov.

James Bond Island

For den filminteresserede, der tager på kulturrejser til Phuket, finder man i Phang Nga-bugten ud for Phukets kyst et lille stykke filmhistorie. De to øer Khao Phing Kan, blandt både turister og lokale kendt som ”James Bond Island”. De to øer udgjorde hovedkvarteret for skurken Francisco Scaramanga i James Bond-filmen ”Manden med den Gyldne Pistol”, som udkom i 1974. De er i dag en del en del af Ao Phang Nga Marine-nationalparken, hvor man, som på resten af øen Phuket, søger at bibeholde og frede en del af Thailands oprindelige natur, som kan få lov til at udfolde sig forholdsvis uforstyrret. Tager man afsted på kulturrejser til Phuket, er det dog stadig muligt at sejle forbi øerne og få et glimt af denne klassiske film-location.

Afslut din rejse på Phuket

Det er oplagt at afslutte sin kulturrejse i Thailand med nogle dages afslapning på Phuket, og som du kan læse i ovensående findes der mange charmerene byer og områder på øen, langt væk fra områderne med mange chartergæster. Vælg at bo på et Hideaway hotel eller feriebolig lige i strandkanten eller længere inde på øen i den smukke natur. Læs mere om kulturrejser til Thailand og Phuket i de mange indlæg her på bloggen om kulturrejser. Du kan finde inspiration i indlæg med foto fra de forskellige rejsemål og i artikler om kultur, historie, naturen, mad og drikke og meget mere.