Information om Phuket

Skal du rejse på ferie til Phuket i Thailand kan du her på bloggen om kulturrejser læse indlæg om udvalgte hoteller og seværdigheder ligesom du kan finde information om kultur, historie og meget mere. I vores billedgalleri kan du se foto fra Phuket og andre rejsemål i Thailand. Nedenstående informationer er en kort beskrivelse af Phuket og hvorfor du skal rejse til øen!

Phuket er Thailands største ø og omtrent på størrelse med Bornholm. På hele øen bor der 250.000 mennesker. Der er forbindelse til fastlandet via to broer. Tidligere var øens lokaløkonomi bundet op på salg af tin og gummi, men i dag er turistindustrien en væsentlig faktor. Mange danskere forbinder Phuket med den voldsomme tsunami i 2004, der ødelagde samtlige badebyer på vestkysten. I dag er byerne genopbygget, og der er ikke længere fysiske spor fra tragedien. Til forskel fra tidligere lukker Phuket ikke længere ned i regntiden. Der er turistsæson hele året rundt, og i den regnefulde sæson er det muligt at opnå gode rabatter på hoteller og aktiviteter.

Der er mange gode grunde til at rejse til Phuket. For det første finder du her de smukkeste hvide sandstrande, hvor du i timevis kan fordybe dig i en god bog eller blot ligge og dagdrømme i solen. For det andet kan du dyrke flere forskellige vandsportsgrene, for eksempel dykning, snorkling og kajaksejlads. Om aftenen kan du skifte badesandalerne ud med danseskoene. Patong-stranden bliver til et levende dansegulv, når solen sænker sig for natten. Sidst, men ikke mindst skal du huske at smage på de lokale delikatesser. Du behøver ikke at gå på en dyr restaurant ved hvert måltid. Prøv i stedet et gadekøkken, eller køb varer på det lokale marked. På JJ Market finder du alt fra t-shirts og små håndarbejder til hundehvalpe og souvenirs. Markedet er kun åbent i weekenden, men hvis du kommer tidligt og er tålmodig, skal du nok være i stand til at gøre en god handel. Det er straks lidt mere fornemt at tage i Surin Plaza eller Jungoeylon, det store indkøbscenter i Patong. Her finder du alle de kendte mærkevarer, men også silkestoffer, souvenirs og dyre antikviteter. Det hele kan købes til faste priser og i behagelig aircondition. Bruger du briller eller kontaktlinser kan du spare rigtig mange penge ved at købe dine linser eller nye briller i Thailand. De lokale optikere er dygtige, og priserne er mere end konkurrencedygtige i forhold til Danmark.

Rejser med børn

Phuket er et af de mest børnevenlige steder i Thailand. Udover dejlige strande byder Phuket også på både sjove og lærerige aktiviteter for børn. Tag poderne med hen og se gibbonaber i Gibbon Rehabilitation Project. I kan også tage på safari og se elefanter og bøfler i naturen. Var det noget at nærstudere koraller og eksotiske fisk, så skal I tage til Phuket Akvarium. Minigolf er altid et hit hos de yngste, og i Dino Parken kan I svinge køllerne blandt dinosaurer i børnehøjde.