Besøg legendarisk hotel på Amalfikysten

På den smukke og populære kyststrækning, kaldet Amalfikysten, i den syditalienske region Campania ligger et lille stemningsfyldt hotel, bygget ind i kystens urokkelige klipper, og med en enestående panorama-udsigt fra hotellets terrasse ud over Middelhavet. Hotellet hedder Hotel Club Due Torri – “Hotellet med de to tårne” – og har forlængst opnået noget nær legendarisk status blandt danske og udenlandske kendere af den skønne Amalfikyst.

Scorer højt på mange parametre

Officielt har Hotel Club Due Torri fire stjerner, men den sidste stjerne har den nok snarere vundet for sin unikke atmosfære og fantastiske beliggenhed ved havet end for sit udbud af faciliteter, der bærer præg af de begrænsninger, som naturligt opstår, når et hotel bogstaveligt talt er bygget ind i kystens klipper.

Til gengæld scorer hotellet højt på mange andre parametre. Ud over havudsigten fra en del af værelsernes balkoner – eller fra den omtalte terrasse på ottende etage – byder hotellet også på et smukt interiør, der blandt andet indbefatter en vindeltrappe udsmykket med Campanien-regionens klassiske mønstre, et venligt og imødekommende personale og en lækker italiensk morgenbuffet på den nævnte terrasse, hvor du i øvrigt også kan nyde en drink fra baren eller en middag om aftenen.

Perfekt udgangspunkt for ture til Syditaliens største seværdigheder

Og så er der seværdighederne. For selv om Amalfikysten, der af UNESCO er blevet erklæret for kulturel verdensarv, mest er blevet berømt for sit fantastiske klima, sin lækre gastronomi, sine smukke kystlandskaber (der, med god grund, har givet den tilnavnet “verdens smukkest kyststrækning”) og for at tiltrække et væld af kendte europæiske kunstnere og kulturpersonligheder gennem tiderne, så er Amalfikysten faktisk også et sted med mange store seværdigheder. Også selv om en del af dem ikke ligger på den strækning, som officielt regnes for Amalfikysten (i området mellem byerne Vietri Sul Mare og Positano på den sydlige del af Sorrento-halvøen), men i en meget overskuelig distance fra Amalfikysten i en lejebil.

Med andre ord er Amalfikysten og Hotel Club Due Torri et perfekt udgangspunkt for dagsture til nogle af Syditaliens største seværdigheder, der både indbefatter Pompeji (ca. 41 kilometer fra Hotel Club Due Torri), vulkanen Vesuv (ca. 65 kilometer fra Hotel Club Due Torri), og Napoli (ca. 65 kilometer fra Hotel Club Due Torri).

Lokale seværdigheder såsom Maiori, Capri og Ravello

Men også i det nære område omkring Hotel Club Due Torri er der masser at se og opleve. Hotellet ligger kun ca. 5 minutters gang ad kystvejen fra den lille by Maiori, der blandt andet er kendt for at have Amalfikystens længste ubrudte strækning af strand og for at agere kulisse for nogle af den kendte italienske filminstruktør Roberto Rossellinis film.

Fra Amalfi by, der ligger kun kilometer ca. 6 kilometer fra hotellet, kan du tage en båd til øen Capri, hvor du blandt andet kan opleve Den Blå Grotte og den berømte villa San Michele. Og kun omkring 10 kilometer fra hotellet ligger byen Ravello med sine vidunderlige udsigter 365 meter over havet, de smukke patriciervillaer (Rufolo og Cimbrone) og en historie, der rummer besøg fra nogle af verdens mest berømte skribenter, kunstnere og statsledere, såsom Boccaccio, Richard Wagner, Ingrid Bergman, Humphrey Bogart, J.F. Kennedy – og mange andre.

Læs mere om Hotel Club Due Torri hos dansk rejsebureau

Det danske rejsebureau Hideaways – som arrangerer rejser til Sydeuropa med fokus på håndplukkede hoteller med en særlig stemning eller beliggenhed, kaldet hideaways – har Hotel Club Due Torri med i deres Italiens-katalog.

Du kan læse mere om Hotel Club Due Torri på Hideaways´ hjemmeside her.

Bilrundrejse på Amalfikysten

Bilrundrejser Amalfikysten

Området ved Amalfikysten er et bjergrigt område, så man skal have mod på bjergkørsel, hvis man skal på bilrundrejse på Amalfikysten. Man skal dog ikke lade sig afskrække, for oftest er der en del trafik på kystvejen, og det betyder, at trafikken skrider langsomt frem.

Fordelene ved at have sin egen bil på ferien er til gengæld store. Med en lejebil har man friheden til at køre af sted, når man har lyst til det. Det giver en dejlig frihed og muligheden for at være spontan. Hvis man pludselig bliver enige om, at man vil køre til nabobyen for at spise frokost eller middag, kan man gøre det uden at være afhængig af offentlig transport. Så ofte får man lidt flere oplevelser med hjem, når man har sin egen bil på ferien og kan tage på små eller længere spontane ture.

Når man bestiller en bilrundrejse på Amalfikysten hos et rejsebureau som f.eks Hideaways Rejser, er fly og billeje samt alle hotellerne booket hjemmefra, så I skal bare sørge for at nyde det og se jer omkring der, hvor I er, inden I kører videre til næste sted og de oplevelser, der venter der. På den måde kan I komme rundt og se forskellige steder på Amalfikysten og i området deromkring uden at skulle spekulere på overnatningssteder undervejs.

Fly and drive

De fleste der rejser til Amalfikysten på det man også kalder en fly and drive ferie, flyver til Rom lufthavn. Er du heldig kan du også finde direkte fly fra Danmark til Napoli lufthavn som er den lufthavn der ligger tættest på Amalfikysten. Du kan også sammensætte din bilrundrejser således at du først har nogle dage i Rom og derefter kører mod Amalfikysten. Du kan uden gebyr afhente din billeje i Rom og aflevere lejebilen i Napoli lufthavn.

Hideaways er vi specialister i rundrejser og du kan læse mere om rundrejser på Amalfikysten eller kontakte os for mere information.

Hotel Santa Lucia

Siden 1950 har familien Sammarco ejet Hotel Santa Lucia, der er placeret midt på Amalfikysten, kun få kilometer fra Positano og Ravello. Hotellet ligger et stenkast fra havet, i byen Minori. Personalet på Hotel Santa Lucia er altid imødekommende og klar til at tage sig af dig.

Restaurant på Hotel Santa Lucia - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

Alle værelser er hyggeligt indrettet og er lydisolerede. På værelserne er der også aircondition, samt fjernsyn.

Værelse på Hotel Santa Lucia - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

Hotel Santa Lucia tilbyder sine gæster typisk lokal køkken i deres restaurant, hvor alle de vidunderlige smage og varianter af mad fra Amalfikysten vil finde sted.

Værelse på Hotel Santa Lucia - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

Ferieboliger La Dolce Vita Residence

Skal du på kulturrejse til Amalfikysten så er ferieboligerne La Dolce Vita Residence som ligger i Maiori på Amalfikysten et godt valg. Fra ferielejlighederne ser man ud over en lille bugt, med en tilhørende strand, der hedder Salicerchie. Skulle du have lyst til at tage en dukkert i vandet går der en lille trappe ned til stranden, direkte fra La Dolce Vita Residence.

Værelse på La Dolce Vita Residence - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

Den lille hyggelige by Maiori, ligger blot 100 meter fra La Dolce Vita Residence og giver den perfekte ramme for en afslappende ferie. La Dolce Vita Residence’s placering gør det også til den perfekte base, hvis du skulle have mod på at udforske andre dele af Amalfikysten.

Værelse med havudsigt på La Dolce Vita Residence - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

La Dolce Vita Residence har 12 lyse og komfortable ferielejligheder, som alle kan byde på soveværelse og stue med køkken, samt 2 eller 3 badeværelser og alle ferielejlighederne har mulighed for direkte adgang til havet, som kun ligger få meter væk. De fleste af lejlighederne har også en terresse.

Boblebad på La Dolce Vita Residence - Amalfikysten, Italien - Kulturrejser

Læs om udvalgte hoteller og ferieboliger på Amalfikysten og på andre rejsemål i andre indlæg her på bloggen om kulturrejser.

Hotel La Conca Azzurra

Hotel La Conca Azzurra ligger på den naturskønne Amalfikyst. Hotellet har udsigt over det skinnende blå hav og er kendt for at være en af de mest romantiske hoteller på Amalfikysten. Hotel La Conca Azzurra er et af de få hoteller som tilbyder alle sine gæster deres egen terrasse med havudsigt, direkte fra soveværelset.

Udsigt fra Hotel La Conca Azzurra - Capri, Italien - Kulturrejser

Hotel La Conca Azzurra er det mindste 4 stjernede hotel på Amalfikysten hvilket er med til at gøre det intimt og romantisk. Da La Conca Azzurra er beliggende i hjertet af Amalfikysten og er den perfekte base for dem som har mod på at udforske de mange kendte attraktioner, som området har at byde på.

Værelse på Hotel La Conca Azzurra - Capri, Italien - Kulturrejser

På hotellet kan man også nyde en vidunderlig udsigt over vandet, mens man for serveret lokale specialiteter i hotellets restaurant.

Middag på Hotel La Conca Azzurra - Capri, Italien

Skulle hotellets private strand ikke være tilstrækkelig, har Hotel La Conca Azzurra en unik båd service som gør det muligt at blive fragtet til nogle af de andre nærliggende strande.

Hoteller i Positano, elegance og luksus på Amalfikysten

Positano på Amalfikysten i Campanien i det sydlige Italien er en højborg for elegance og luksus når det gælder udvalget af hoteller. Skal du på kulturrejse til Amalfikysten og har råd, så giv dig selv en oplevelse for livet og bo på hotel i Positano. Et par dage er nok til at fornemme den helt specielle stemning, med mindre du altså har et rejsebudget uden loft!

Hotel le Sirenuse

I 1953 beskrev forfatteren John Steinbeck Hotel le Sirenuse som “et drømmeagtigt sted….ikke helt af denne verden” – og det er det stadig, som det ligger hævet over Positanos terrasserede huse og klædt i fuchsiaer, bougainvilleaer og kaprifolier. Slyngplanter indynder dig overalt, gulvene er belagt med kølige, håndmalede fliser, og et islæt af kostbare antikviteter fremhæver hotellets elegante, men komfortable præg. Le Sirenuse, der drives af en familie, hvis sommervilla det engang var, har en indbydende atmosfære, der gør det til noget helt særligt. Det samme gør et smalt bølgebassin med tilhørende udsigt og en lille, men veludstyret spa- og fitness-afdeling., tegnet af den berømte milanesiske arkitekt Gae Aulenti. Den røde pompejanske bygning fra 1700-tallet er navngivet efter sirenerne i Homers Odyssen, disse forførende væsener, halvt fugle, halvt kvinder, der efter sigende skal have boet på de små Li Galli-øer, man kan se fra terrassen.

Hotel San Pietro

En smule øst for byen ved den fabelagtige kystrute signalerer et lille kapel fra 1600-årene diskret tilstedeværelsen af Hotel le Sirenuses mangeårige, venskabeligt konkurrerende modstykke, det fleretages Hotel San Pietro, indbygget id en stejle klippevæg og et af verdens mest dramatisk beliggende hoteller, en triumf af menneskelig snilde og ren og skær ekstravagance. En elevator, der er udhugget i den massive klippe fører gæsterne ned til den luftige foyer, de terrasserede gæsteværelser og, sluttelig, ned til den lillebitte vig, hvor gæsterne kan svømme og solbade, ja, tilmed spille tennis. Ikke-overnattende gæster kan tilbringe en eftermiddag i den bougainviellea-dækkede restaurant 100 m over Det Tyrrhenske Hav, åben for svalende vinde, men beskyttet mod solen. Ved solnedgangstide kan man nyde en stille drink på den flisebelagte terrasse: Udsigten op og ned langs kysten er utroligt betagende.

I Positano som ligger ca. 60 kilometer eller en god times kørsel sydøst for Napoli, byder også på hoteller i en lidt mere behersket prisklasse. Læs mere om udvalgte hoteller i Positano og andre rejemål på Amalfikysten her på bloggen om kulturrejser.

Ravello på Amalfikysten, en kunsters drøm

Et ordsprog i Italien siger at Ravello er en by hvor digtere kommer for at dø, om det er rigtig skal jeg lade være usagt, men det er ganske sikkert at uanset om man er kunster eller ej så kan man ikke undgå at blive forelsket i Ravello. Rejser du på kulturrejse til Amalfikysten så bør du også aflægge Ravello et besøg og endnu bedre bo i byen mindst et par dage. Ravello er nemlig lige som mange andre seværdigheder noget helt andet når endags turisterne er taget hjem og der bredder sig et ro over byen.

Ravello, der ligger 335 m hævet over den lillebitte kystby Amalfi, er blevet beskrevet som tættere på himlen end på havet. To uimodståeligt romantiske haver – Villa Rufolo og Villa Cimbrone – bestyrker dens ry som “stedet, hvor digtere kommer for at dø”. Hotelgæster kan forvente at opleve den betagende udsigt over det himmelblå hav fra det maurisk-inspirerede Palazzo Sasso. Det blev opført i 1100-tallet, er i dag et luksushotel og handler ene og alene om udsigten. Richard Wagner fandt inspiration her i 1880 og kompo nerede en del af Parsifal under et ophold her. Dette hotel højt oppe på sin klippetop har udsigt mod øst over de forrevne Lattari-bjerge og deres dramatiske kystlinje ind mod Salerno og fylder værelserne og gæsternes hjerter med varm sol og stor romantik. Dets nylige ombygning til et moderne fristed har nænsomt bevaret bygningens middelalderlige præg. 9 terrasserede ha med bougainvilleaer, roser og mimoser breder sig ud neden for det lyserøde palazzo (og overses undertiden af dem, der er hypnotiserede af blandingen af den klare, koboltblå himmel og havet længere ude).

Mad og drikke

Følg duften af simrende tomatsauce og lammesteg, der fører hen til Cumpà Cosimo, byens bedste trattoria. Når udlændinge tænker på god, gennemkrydret italiensk mad, tænker de fleste på det napolitanske køkken, og det er præcis det, man finder her. Ingredienser, der har vokset i den frodige vulkanske jord omkring Napoli, hæderlige vine og Netta Bottones (datter af restaurantens grundlægger ,Cosimo) kyndige madkunst gør ethvert måltid her til en nydelse. Der er som regel et maraton-udvalg af syv forskellige slags pasta. Endagsturister bliver sjældent hængende i Ravello til aftensmaden, hvilket overlader Cosimos enkle køkken til de lokale, der kan nyde en fremragende pizza og det hyggelige samvær til en billig penge.

Information om Ravello

Ravello ligger i regionen Campanien i det sydlige talien. Fra Ravello til Amalfi er der kun 5 kilometer og små 30 kilometer til hovedbyen Salerno. Palazzo Sasso ligger på adressen Via San Giovanni del Toro 28 i Ravello og har åbent fra marts til december. Wagner-festival finder sted i perioden fra marts til oktober, de vigtigste koncerter dog i perioden fra juni til og med august. Du kan læse mere om Wagner-festival på www.ravelloarts.org. Du finder mange andre indlæg om Ravello og andre rejsemål på Amalfikysten her på bloggen om kulturrejser. Læs om historien, naturen, om mad og vin, og se foto i vores billedgalleri.

Amalfikystens skjulte skatte

Trods sine kun 37 km kyststrækning (mellem Positano og Vietri sul Mare), så har Amalfikysten en række skjulte skatte, hvor man kan tage et pusterum fra de andre turister og bare nyde de charmerende omgivelser i et lidt roligere tempo. Efter at have stiftet bekendtskab med disse perler – og Amalfikystens andre dejlige byer for den sags skyld – ved man, at der også er mange andre dejlige steder at bo og opholde sig end lige i ”orkanens øje” Amalfi.

Atrani

Ironisk nok ligger der, ganske kort fra Amalfi, en af mange overset perle, hvor antallet af turister kun er en brøkdel af, hvad Amalfi måtte rumme.
Miniputbyen Atrani er forbundet til Amalfi både med et stisystem og med selve kystvejen. I bil tager det kun ganske få minutter at nå Atrani fra Amalfi, og ad stien skal du regne med kun 10-15 minutters gang. Parkering foregår nede ved havnen, men der er rift om pladserne. Ikke langt herfra finder man et par restauranter der ligger smukt ud mod havet og hvor det funklende vand og friske brise indbyder til et hvil og en frokost under solen. Atrani er en labyrint af hvidkalkede vægge, bittesmå torve og smalle passager og det er en oplevelse at gå rundt og indsnuse aromaerne fra de lokales frokostretter og bare nyde stilheden kun afbrudt af latter og snak, der strømmer ud af husenes åbne vinduer. Und dig selv et sanseskærpende ophold i Atrani – Italiens anden-mindste kommune!

Cetara

Dette lille skønne fiskerleje, midt mellem byerne Vietri sul Mare og Maiori, ligger godt skjult. De fleste kører igennem Cetara. Den øverste del af byen, som man kører igennem, ser nu heller ikke ud til at rumme de helt store overraskelser. Parkerer man imidlertid bilen eller springer af bussen her og begiver sig rundt i den nedre bydel pr. fod, vil man finde ud af, at Cetara er en sand lille oase. Byens lille hovedstrøg leder en igennem byen og ned til det charmerende fiskerleje og strandstykke, hvor de farverige joller dekorativt ligger og lyser op og bidrager til en helt særlig atmosfære. Find dig en plads i solen i den lille strandbar, hvor der serveres alskens gode sager trods barens petit størrelse. Afprøv en af byens få, men gode fiskerestauranter eller pizzeriaer, shop lokale delikatesser i den lille velassorterede butik og nyd den hyggelige købmandsfatters tandløse smil. Far vild i byens labyrintlignende trappegader (ja, Cetara er ikke for gangbesværede). De mange trapper tager dig op og ned og du kan fra nogle af trappeplateauerne få nogle helt uforglemmelige kig udover kystens klipper og blå, blå hav. Cetara har formået at bevare sin charme og autenticitet til glæde for de, der får fundet frem til denne hyggelige miniatureby.

Praiano

Prio… Pran… Prai-hvad-for-noget? Praiano! Når udtalt korrekt lyder Praiano som noget der KUN kan være en behagelig oplevelse. Ordet ligesom strutter af sol, hav og ferie. Ligesom Cetara er Praiano desværre (!) også som oftest en flække man bare kører igennem. Marina di Praiano kan på mange måder minde lidt om Cetara, blot i en mindre målestok. Hvad ikke mange besøgende ved er, at Praiano også har en lavere ”bydel” kaldet Marina di Praiano, der nås ad en række trin fra kystvejens niveau. Bydel er måske så meget sagt, for her er i virkeligheden kun er tale om en lille klynge huse og en lille stribe strand med groft sand. Ligesom i Cetara ligger de slidte, men pittoreske fiskerjoller og pryder billedet. Kun få turister finder ned til denne godt skjulte og bette strand, men til gengæld er den lidt af et tilløbsstykke for de lokalkendte.

Minori – Bagland

Minori er ikke en af de mest turistede byer på Amalfikysten, men den tiltrækker dog et pænt antal besøgende. Minori har dog formået ikke at fremstå som en turistby og faktisk har forfatteren af denne artikel aldrig spottet en souvenirbutik her selv efter flere besøg. Med mindre man under sit ophold på Amalfikysten bor i Minori, kommer man sjældent ind bag i byen, hvor en helt anden verden åbner sig op. Her fører trapper og små gyder en op i beboelsesområdet, hvorfra man får et glimrende vue ud over byens tage og havet. Vel tilbage i byen kan man svinge forbi det lille lokale turistkontor (også godt gemt af vejen), der ligger kun et stenkast fra det berømte konditori ”De’ Riso” langs kystvejen. Vil man opleve Minori uden alt for mange andre turister og have stranden for sig selv, da kan det betale sig at lægge vejen forbi ultimo april (her er vandet dog stadig for koldt til en dukkert) og primo oktober, da den værste turisme da er dampet af og vejret stadig kan være ganske sublimt. Torsdag er markedsdag – så læg vejen forbi fra morgenstunden!

Furore

Furore strækker sig fra en klynge huse nede ved havet til langt flere af sin slags længere inde i bjergene og man kan med rette sige, at byen er delt i to. En lang naturskabt fjord skærer sig ind i klipperne og er et smukt særsyn og den eneste af sin slags på disse kanter. Furore kan bryste sig af hele tre velfortjente titler: For det første er furore jo en del af Amalfikysten og dermed på listen over bevaringsværdige byer på UNESCOs Verdensarvsliste. For det andet er byen kåret til en af Italiens smukkeske byer/landsbyer (i borghi più belli d’Italia) – en liste der rummer godt 200 udvalgte italienske byer. Slutteligt er Furore også at finde på listen over ”Paesi dipinti” (malede byer). Det vil sige byer der byder på smukt udsmykkede mure, prydet af malerier og andet kunstværk. Furore har over 100 af disse kunstneriske vægge, der alle fortæller sin historie og gør byen til et galleri under åben himmel.

For de der holder af at vandre ligger Furore strategisk godt, da du kan vælge imellem forskellige vandreruter herfra. Tag fx stien til Conca dei Marini og oplev hvordan byerne i gamle dage var forbundet. Eller læg vejen forbi nogle af de værdifulde historiske bygninger som byen rummer som bl.a. to i sin tid melmalende møller og to gamle papirmøller.

Conca Dei Marini

Denne lille plet af en by har siden 1960’erne tiltrukket besøgende, selvom de fleste besøger Amalfikysten uden overhoved at have lagt mærke til Conca dei Marinis tilstedeværelse. Det skete ikke for Jaqueline Kennedy, Agnelli-familien og den (næsten) lokale skønhed Sofia Loren, der alle fik øjnene op for byens charme og indbydende ro tilbage i 1960’erne og som alle hver især vendte tilbage hertil flere gange. Deres fascination af Conca dei Marini er da også at forstå, for selv den dag i dag lokker stranden med krystalklart vand og et par rigtig gode restauranter med havkig. Nær Conca dei Marini ligger også Amalfikystens smukkeste grotte, Smeraldo-grotten. Det er muligt at besøge den med båd mod betaling. Grotten blev opdaget tilbage i 1932 af en lokal fisker og grotten er den dag i dag meget velbesøgt.

Scala

Scala siges at være Amalfikystens ældste by. Byen er beliggende oppe i højderne ca. 400 m.o.h. og ligger ikke langt fra den mere berømte by Ravello, kendt bl.a. for dens smukke haver. Som oftest er det ”storebroderen” Ravello, der får al opmærksomheden heroppe, men flere og flere har fået øjnene op for Scalas utrolige ro og charmerende stemning. Her er nemlig dømt søvnig landsby, med kun et stort torv, en købmand (utrolig velassorteret!) og et par pensionalter/hoteller.  Roen og livet nede i gear er nok byens største styrke og det er ikke utænkeligt at man i ydersæsonerne i Scala føler sig som den eneste turist på disse kanter. Lidt længere oppe i bjergene, ej langt fra Scala bycentrum (der i sig selv er lillebitte), ligger klostret San Cataldo. Det er kendt for at huse mange kendte og kreative danske sjæle, der ønsker at finde ro og inspiration til deres virke (kunstnere, forfattere, musikere osv.) netop heroppe. Scala og dens ro er ren balsam for sjælen – det kan mange skrive under på. Lad pulsen falde og læn dig tilbage på byens torv med et godt glad grappa i hånden.