Ravello på Amalfikysten, en kunsters drøm

Et ordsprog i Italien siger at Ravello er en by hvor digtere kommer for at dø, om det er rigtig skal jeg lade være usagt, men det er ganske sikkert at uanset om man er kunster eller ej så kan man ikke undgå at blive forelsket i Ravello. Rejser du på kulturrejse til Amalfikysten så bør du også aflægge Ravello et besøg og endnu bedre bo i byen mindst et par dage. Ravello er nemlig lige som mange andre seværdigheder noget helt andet når endags turisterne er taget hjem og der bredder sig et ro over byen.

Ravello, der ligger 335 m hævet over den lillebitte kystby Amalfi, er blevet beskrevet som tættere på himlen end på havet. To uimodståeligt romantiske haver – Villa Rufolo og Villa Cimbrone – bestyrker dens ry som “stedet, hvor digtere kommer for at dø”. Hotelgæster kan forvente at opleve den betagende udsigt over det himmelblå hav fra det maurisk-inspirerede Palazzo Sasso. Det blev opført i 1100-tallet, er i dag et luksushotel og handler ene og alene om udsigten. Richard Wagner fandt inspiration her i 1880 og kompo nerede en del af Parsifal under et ophold her. Dette hotel højt oppe på sin klippetop har udsigt mod øst over de forrevne Lattari-bjerge og deres dramatiske kystlinje ind mod Salerno og fylder værelserne og gæsternes hjerter med varm sol og stor romantik. Dets nylige ombygning til et moderne fristed har nænsomt bevaret bygningens middelalderlige præg. 9 terrasserede ha med bougainvilleaer, roser og mimoser breder sig ud neden for det lyserøde palazzo (og overses undertiden af dem, der er hypnotiserede af blandingen af den klare, koboltblå himmel og havet længere ude).

Mad og drikke

Følg duften af simrende tomatsauce og lammesteg, der fører hen til Cumpà Cosimo, byens bedste trattoria. Når udlændinge tænker på god, gennemkrydret italiensk mad, tænker de fleste på det napolitanske køkken, og det er præcis det, man finder her. Ingredienser, der har vokset i den frodige vulkanske jord omkring Napoli, hæderlige vine og Netta Bottones (datter af restaurantens grundlægger ,Cosimo) kyndige madkunst gør ethvert måltid her til en nydelse. Der er som regel et maraton-udvalg af syv forskellige slags pasta. Endagsturister bliver sjældent hængende i Ravello til aftensmaden, hvilket overlader Cosimos enkle køkken til de lokale, der kan nyde en fremragende pizza og det hyggelige samvær til en billig penge.

Information om Ravello

Ravello ligger i regionen Campanien i det sydlige talien. Fra Ravello til Amalfi er der kun 5 kilometer og små 30 kilometer til hovedbyen Salerno. Palazzo Sasso ligger på adressen Via San Giovanni del Toro 28 i Ravello og har åbent fra marts til december. Wagner-festival finder sted i perioden fra marts til oktober, de vigtigste koncerter dog i perioden fra juni til og med august. Du kan læse mere om Wagner-festival på www.ravelloarts.org. Du finder mange andre indlæg om Ravello og andre rejsemål på Amalfikysten her på bloggen om kulturrejser. Læs om historien, naturen, om mad og vin, og se foto i vores billedgalleri.