Bolsjoj Teatret i Moskva

Bolsjoj Teatret i Moskva er nok Ruslands mest berømte og indflydelsesrige kulturinstitution og uanset om du er interesseret i teater eller ej, er det værd at overveje at se en forstilling på din kulturrejse til Moskva.

I årtier har Bolsjoj Teatret været en nærmest hellig kunstnerisk institution, der blomstrede under såvel zarer som sovjetledere. Efter kommunismens fald gav Ruslands trængte økonomi ophav til rygter om, at Bolsjoj havde overlevet sig selv og nu blot levede højt på fortidens storhed. Men optimismen er tilbage nu, hvor et af verdens fineste ballet- og operakompagnier atter er ved at udvikle sig til en kreativ kraft, der er dets majestætiske, forgyldte teater fra 1800-tallet værdig. Selv om traditionerne er fredhellige – repertoiret består stadig først og fremmest af de russiske klassikere – er fornyelser, reformer og nyt blod med til at føre Bolsjoj Teatret ind i det 21. århundrede. Ikke alle forestillinger er udsolgt, men det betyder ikke, at det er nemt at få billetter. Bolsjoj Teatret ligger på adressen Teatralnaja ploschad 1 i Moskva, du kan læse mere om historien, se program og købe billetter på www.bolshoi.ru.

Metropol Hotel

Flytter man ind på den anden side af gaden på et af de fornemste hoteller i Rusland, er man sikker på at få gode pladser til balletforestillingerne (formedelst pebrede pengebeløb), samtidig med at man kan nyde et ophold på et femstjernet hotel, man muligvis vil genkende fra filmen Doctor Zhivago. Metropol Hotel, der drives af et effektivt britisk-russisk joint venture, byder på pragt og overdådighed fra det sene 1800-tal. Selv om man ikke bestiller et værelse her, bør man kigge ind til en drink før balletforestillingen eller komme er og nyde en ekstravagant kaviar-morgenmad i den elegante, glaskuplede salon, hvor Lenin engang holdt flammende taler.

har du før besøgt Moskva på en kulturrejse ved du at hotelpriser i byen er i en klasse for sig, det er dyrt at bo på hotel i Moskva. Derfor gælder det om at vælge rigtig når du skal planlægge hvor i byen du vil bo. Læs om udvalgte hoteller i Rusland og andre lande i Europa her på bloggen om kulturrejser.