Billedgalleri Umbrien

Umbrien er en af de mindre regioner i Italien, der er beliggende cirka midt i landet. Der er utroligt mange ting at se i Umbrien hvilket gør det perfekt for en kulturrejse. Umbrien bliver kaldt for “Italiens grønne hjerte” på grund af regionens fantastiske natur. I Umbrien vil du kunne udforske de mange små og mellemstore byer der er fyldt med charme og gamle traditioner.

Foto fra Umbrien, Italien – inspiration til din kulturrejse

Regionen ligger midt imellem Rom og Firenze og man kommer let til begge byer. Umbriens hovedstad er Perugia, som er en charmerende by du ikke må gå glip af. Byen er smuk og livlig og er rig på kunst og masser af andre seværdigheder. Der er gode shopping muligheder i Perugia og du må heller ikke gå glip af de smukke kirker S. Pietro og S. Bernardino.

Madonna di Belvedere - Umbrien, Italien - Kulturrejser

[nggallery id=30]

Hotel Castello di Petrata

Hotel Castello di Petrata er en sand oase, beliggende i de bløde umbriske bakker. Hotellet er en gammel fæstning fra det 14. århundrede, der er blevet renoveret og lavet om til hotel.  Hotel Castello di Petrata ligger kun 6 km fra Assisi, i Umbrien, Italien og udgør en perfekt base for en kulturrejse. Hotellets beliggenhed gør at du har en vidunderlig panoramisk udsigt over Assisi og den umbriske dal.

Hotel Castello di Petrata - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hotellet tilbyder 2 suiter, 5 juniorsuiter og 16 standard værelser, med bjælker, nøgne stenvægge, hver entydigt dekoreret med antikke møbler og lækre tekstiler. De 2 suiter, er virkelig gode for en familie med børn, fordi de har to separate soveværelser og badeværelser.

Værelse på Hotel Castello di Petrata - Umbrien, Italien - Kulturrejser

I den elegante og raffinerede restaurant kan du prøve typiske specialiteter fra traditionel Umbrian madlavning, Såsom hjemmelavet brød, pasta og desserter lavet med nøje udvalgte naturlige råvarer. Menuen giver særlig opmærksomhed til vegetarisk madlavning, og tilbyder et bredt udvalg af regionale og nationale vine.

Swimmingpool på Hotel Castello di Petrata - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hotel Alla Posta dei Donini

Hotel Alla Posta dei Donini er beliggende i Campo, nær Perigia i Umbrien, Italien og tilbyder komfort og fremragende service. Hotellet er omgivet af en 20,000 kvadratmeter stor botanisk park i hjertet af Umbrien og er den ideelle base for en kulturrejse i Umbrien. Hotellet er en gammel villa fra det 17. århundrede der er bygget om til hotel.

Hotel Alla Posta dei Donini - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hotel Alla Posta dei Donini byder på 48 luksuriøse værelser der er indrettet med træ loftsbjælker og himmelseng. Den romantiske atmosfære forstærkes af den rette balance mellem moderne bekvemmeligheder og fortryllende gamle kalkmalerier.
Værelserne er tilgængelige i Deluxe, Junior Suite og Grand Suite versioner, de fleste med en storslået udsigt over den botaniske park, der omgiver hotellet, hvert værelse indeholder aircondition, internetadgang, telefon og satellit-tv. Badeværelserne har hårtørrer og er indrettet med bruser og separat badekar.

Værelse på Hotel Alla Posta dei Donini - Umbrien, Italien - Kulturrejser

I hotellets restaurant vil du få serveret lækker italiensk mad fra det umbriske køkken, samt de skønne vine fra det nærliggende område. Derudover er der også en bar hvor du kan nyde en cocktail eller en kop kaffe.

Wellness område på Hotel Alla Posta dei Donini - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hotel Tenuta del Gallo

Hotel Tenuta del Gallo strækker sig over et areal på omkring 1000 kvadratmeter og består af bondehuse, der er bygget i sten, som stammer tilbage fra 1600 tallet. Bondehusene er blevet renoverede, men man har beholdt den klassiske stil med antikke malerier, møbler og tilbehør, ædle draperier, dekorerede lofter, den store dobbelt pejs i loungen, antikke døre med deres originale låse, samt terrakotta gulve. Hotellet er beliggende nær Todi i Umbrien, Italien.

Hotel Tenuta del Gallo - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hotel Tenuta del Gallo kan også byde på en restaurant/spisestue, verandaer, biblioteket med Wi-Fi internetadgang, lounge, bar og vinkælder med 3,200 vidunderlige vine fra det lokale område. Det ydre præsenterer en pletfri italiensk have med duftende blomsterbede, egetræer og kastanjetræer, samt en skyggefuld sø.

Værelse på Hotel Tenuta del Gallo - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Værelserne på Hotel Tenuta del Gallo er alle smukt indrettet og er forsynet med jacuzzi, satellit-tv, cd-og dvd-afspiller (på anmodning), telefon, minibar, pengeskab og selvstændig aircondition og varme. Hvert værelse er unikt og elegant indrettet med antikke møbler, antikke malerier, himmelsenge og dyrebare gardiner, samt gratis WiFi i de fleste rum.

Swimmingpool på Hotel Tenuta del Gallo - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Suiterne er derudover udstyret med en terrasse, værelser beliggende i tårnet har balkon med en veranda og dem i huset har private terrasser. I hotellets have vil du også finde en swimmingpool hvor du kan tage en forfriskende dukkert.

Hotel Tenuta Le Silve

Hotel Tenuta Le Silve er beliggende i bjergene i Umbrien, nær Assisi i Italien. Hotellets placering gør at man har en vidunderlig panoramaudsigt over dalen mellem Assisi og Perugia. Hotellet ligger helt omgivet af skov og enge, hvilket gør det til en rejse man sent vil glemme.

Hotel Tenuta Le Silve - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Hvert værelse på hotellet er opkaldt efter en malermester fra middelalderen eller renæssancen og alle værelser er indrettet i gammel Italiensk bonde stil. De fleste værelser har derudover en have med en vidunderlig udsigt og jacuzzi karbad på badeværelset.

Værelse på Hotel Tenuta Le Silve  - Umbrien, Italien - Kulturrejser

Det nærliggende område byder på masser af seværdigheder og er en perfekt ramme for en kulturrejse til Umbrien. Der er masser af flot natur, hvor man kan tage nogle lange skønne vandreture og man kan komme på forskellige udflugter hvor man f.eks besøger en bondegård, ridning i den skønne natur og du kan komme på mad kursus hvor du lærer at lave ægte Italiensk mad fra Umbrien.

Swimmingpool på Hotel Tenuta Le Silve  - Umbrien, Italien - Kulturrejser

San Francesco-Kirken i Assisi

Skal du på kulturrejse til Umbrien i Italien er Assisi absolut en af de byer som man bør aflægge et besøg og ikke mindst San Francesco-Kirken.

Den hellige Frans’ medmenneskelighed, ydmyghed og kærlighed til naturen har på en eller anden måde overlevet den skamløse kommercialisme i denne lille umbriske bjergby med sine lyserøde bygninger. Ånden fra denne unge, barfodede munk – Assisis kæreste bysbarn – lever stadig. Den enorme kirke, der er bygget til hans ære (og som ville have krænket ham dybt), var en middelalderlig byggebedrift og anses stadig for en af denne periodes arkitektoniske vidundere. I det tidlige 1200-tal dækkede Giotto store dele af den øvre og den nedre kirke med fantastiske freskoer, og han var den første, der brød med den byzantinske skoles statiske ikoner. Hans mesterværk gengiver den hellige Frans’ liv i 28 scener. Et voldsomt jordskælv i 1997 anrettede betydelige skader ikke kun på selve bygningen, men tillige på de uvurderlige kunstværker. En bemærkelsesværdig stor del af restaureringsarbejdet blev færdiggjort tidsnok til Italiens jubilæumsfestligheder i 2000, men de møjsommelige udbedringer vil fortsætte mange år endnu. De fleste turister besøger Assisi i eftermiddagstimerne, men den stilhed og skønhed, der i så høj grad bevægede den unge Frans, er mest udtalt om aftenen og tidligt om morgenen, nøjagtig som i andre byer med mange turister f.eks Venedig. Assisi ligger i Umbrien Italiens grønne hjerte ca. 170 kilometer nord for Rom.

Hotel Umbra

Overvej at tilbringe natten på det komfortable familiedrevne Hotel Umbra. Det har til huse i en bygning fra 1400-tallet, der er opført på gamle romerske fundamenter, og fra dens værelser bagtil er der en eventyrlig udsigt over Umbria-dalen at se og en charmerende fuglesang at høre. Du finder beskrivelser af mange andre udvalgte hoteller i Umbrien og i nærheden af Assisi her på bloggen om kulturrejser. Hotel Umbra ligger på adressen Via degli Archi 6 i Assisi.

 

Il Duomo i Orvieto

Skal du på kulturrejse til Umbrien i Italien så overveje at aflægge Orvieto et besøg. I Orvieto finder du bla. Il Duomo, en romansk, himmelstræbende perle.

Orvieto, en af Italiens mest malerisk beliggende bjergbyer, er placeret oven på en høj, flad søjle af tufsten mere end 300 m over havet. Den kan ses meget langt væk, når sollyset fanger den berømte katedrals gotiske facade. Il Duomo er det perfekte midtpunkt i denne gamle by og lige så fabelagtig udenpå som indeni. Fra det sene 1200-tal har kunstnere og arkitekter fra hele Italien brugt over 300 år på at fuldføre denne fascinerende blanding af romansk, gotisk og højrenæssancestil. Men katedralens ubestridte hovedattraktion er den cyklus af freskoer, der afbilder verdens undergang, og som blev påbegyndt af Fra Angelico i 1447 og fuldført i 1499-1503af Luca Signorelli. Disse betydningsfulde renæssance-freskoer var muligvis inspirationskilden til Michelangelos Dommedag i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet næsen 50 år senere. (En uimponeret Leonardo da Vinci udtalte dog, at figurerne mindede ham om sække “propfulde af nødder”). Freskoerne udfylder næsten 1000 m2 på vægge og lofter i katedralens San Brizio-kapel. Ved foden af den stejle bymur ligger La Badia, et smukt bevaret abbedi fra 1100-tallet, der i dag er et førsteklasses hotel. Orvieto ligger små 100 kilometer nordvest for Rom, og ca 80 kilometer sydvest for Perugia.

Spoleto-Festivalen i Umbrien

Skal du på kulturrejse til Umbrien i Italien så læs mere om Spoleto-Festivalen. Spoleto ligger ca. 130 kilometer nord for Rom. Festivallen forløber over tre uger fra slutningen af juni.

Musik under Umbriens stjernehimmel

Den højt ansete Spoleto-festival der tidligere hed Festivalen for to Verdener, bragte Spoleto tilbage i rampelyset i 1957 efter århundreder i historiens glemmebog. Denne upåagtethed bevarede denne middelalderby stort set uberørt, hvilket gjorde Spoleto til det uovertrufne sted at afholde de tre uger med dans, musik, kunst og teater i verdensklasse og med verdensberømte kunstnere som Luciano Pavarotti, Paul Taylor Dance Company og mange, mange andre.

Kom til den store finale , hvor et henført publikum sidder på det terrasserede trappeanlæg, der fører op og væk fra Piazza Dumo. Solens sidste stråler oplyser guldmosaikkerne på kirkens facade fra 1100-tallet, mens spurve hopper rundt før solnedgang til tonerne af Beethovens eller Mozarts musik. Den italiensk-amerikanske grundlægger og komponist Gian Carlo Menotti besøgte mere end 30 bjergbyer i Toscana og Umbrien, før han måtte overgive sig til Spoletos fuldendte charme.

Hotel Palazzo Terranova

Hotel Palazzo Terranova ligger i Cittá di Castello, i regionen Umbrien, som i Italien kaldes det grønne hjerte. Hotel Palazzo Terranova er en fantastisk villa som du kan læse en kort beskrivelse af her.

Højt oppe i Umbriens bjerge ligger et majestætisk palladiansk-inspireret palazzo. Det er et ganske specielt britisk ægtepars “drømmested for alle årstider”. I dag er Umbrien deres sande hjem, og de har åbnet en forbilledligt drevet lille perle af et landhotel for nogle få, ekstremt privilegerede gæster. Dette er enhver Italienselskers levendegjorte fantasi; den mageløse beliggenhed 550 m over Tiber-dalen byder på utroligt betagende udsigter, især fra denne 1700-tals-villas tårn, og i tilgift er der 12 idylliske ha tilliggende. Den grønklædte, uspolerede region Umbrien er kendt for sit klare lys og det livfulde spektrum af farver, der inspirerede malere som Rafael, Luca Signorelli og Piero della Francesca. Den store og rummelige gæsteafdeling består af otte prægtige suiter, navngivet efter populære komponister og operaer. La Traviata er den mest storslåede – dens romantiske badeværelse rummer et enormt badekar af travertin, udhugget af én eneste stenblok. De vældige vinduer i La Bohème vender ud mod eventyrlige landskaber, og samme udsigt har man under de hvide lærredsparasoller på forterrassen. Dette er et område, der er fyldt med trøfler og andre spisesvampe og tæt bevokset med skove med vildt, der alt sammen meget vel kan dukke op på palazzoets menu, når det er sæson. Den elegante gastronomi afslører et raffineret, men uhøjtideligt køkken. Hotel Palazzo Terranova finder du på adressen Località Ronti, Morra omkring 130 kilometer sydøst for Firenze i Toscana.

Hoteller i Umbrien

Her på Kulturrejser.dk kan du læse indlæg om udvalgte hoteller i Umbrien og på andre rejsemål i Italien. Du finder priser i hotel oversigten og i billedgalleriet kan du se foto fra hotellerne og de mange spændende seværdigheder Umbrien tilbyder sine besøgende.