Billedgalleri – Mad og drikke i Italien

Italien er synonym med mad og drikke og det italienske køkken er elsket over hele verden. I Danmark er det heller ikke anderledes og det er svært at finde en by hvor man ikke kan købe en pizze. Det er heller ikke underligt at det italienske køkken er blevet så populært, da det ofte er enkle retter som er lette at lave og der er mange retter at vælge imellem.

Lige meget om man er på kulturrejse eller badeferie i Italien, er maden noget af det mange ser frem til. Det italienske køkken varier dog meget fra region til region, men lige meget hvor man befinder sig vil der altid være noget for enhver smag.

Foto af mad og drikke i Italien – inspiration til din kulturrejse

Det italienske køkken er nok mest kendt for deres pasta retter og pizzaer (der dog ikke oprindelig så ud som de gør idag), men der er meget mere at komme efter. Sammenkogte retter er en stor del af det landlige køkken, hvor maden for lov til at simre i flere timer. Man kommer heller ikke uden om den dejlige vin som Italien producerer. Italien er sammen med Frankrig de 2 største vindproducerende lande i verden og Italien er det land der eksporterer mest vin. Piemonte og Toscana helt i front, når det gælder italiensk vin. De to regioner repræsenterer Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti – fire vintyper, som er blandt verdens bedste.

Pasta med skalddyr fra Italien - Kulturrejser

[nggallery id=37]