Billedgalleri – Mad og drikke i Spanien

De fleste kender Paella er Gazpacho fra deres rejser til Spanien, men spansk gastronomi er meget mere end dette. På grund af spaniens solrige og lune klima, dyrkes der i stor stil grøntsager og frugt. Derfor har spanierne altid friske råvarer ved hånden og dette er en af hjørnestenen i det spanske køkken. Spanierne er dog ikke kun gode til at lave mad, men har i mange år været et af de førende lande inden for vinproduktion. Klimaet i Spanien gør det også ideelt at lave god vin.

Mad og drikke i Spanien – inspiration til din kulturrejse

Spanien er et relativt stort lan og der er derfor også stor variation i maden, fra område til område. I den nordlige del af Spanien er maden meget robust og det er normalt at spise gryderetter der for lov til at simre i nogle timer. Tager man sydpå vil man få serveret de mere traditionelle middelhavsretter såsom paella og diverse skalddyrsretter.

Det spanske køkken består af et utal af retter og ingredienser såsom krydrede pølser, ris og de berømte lufttørrede skinker. En anden kendt spise er Tapas, som består af en masse små retter. Dette har danskerne i de sidste par år taget til sig og man ser flere og flere tapas restauranter rundt omkring i Danmark.

Spansk Paella - Mad og drikke i Spanien - Kulturrejser

[nggallery id=39]