Metro i Moskva

Moskvas Metro er kendt over hele verden som et kunststykke og rejser du på kulturrejse til Moskva er det ud over at være en nem og hurtig transportform, også en rejse rundt i en stor kunstudstilling, som Stalin byggede.

Man kan muligvis have forestillet sig, at en aften i Bolsjoj Teatret, efterfulgt af en festlig omgang kaviar og vodka, ville være det mest mindeværdige ved et besøg i Moskva. Men det vil nærmest være helligbrøde at forlade denne by uden først at have vovet sig dybt ned i dens undergrundsbane og taget den billigste metrotur (ca. 2 kr.), man nogensinde vil komme ud for. Første station på dette meget sikre tunnelbanesystem med sine i alt 140 stationer stod færdig i 1935. Jo ældre stationen er, jo mere kunstfærdigt er den udsmykket – og vi taler her om krystallysekroner, bladguld, mosaikker og kopier af romerske statuer. De smukkeste og mest interessante stationer er Majakovskaja,Kievskaja og Komsomolskaja. Nogle af rulletrapperne er så stejle og dybe, at man kunne tro, man var på vej til jordens indre. Hver station annonceres – selv om det måske nok ikke er den store hjælp. Mens myldretiderne ikke kan anbefales for de klaustrofobiske, vil andre nok mene, at man her oplever de mest indsigtsfulde øjeblikke. Og så siger man, at københavnerne er mestre i at skule og undgå øjenkontakt!

Få inspiration til din kulturrejse til Moskva i andre indlæg her på bloggen. Læs om Rusland og Moskvas historie, de største seværdigheder og meget mere.