Udvalgte mad og drikke oplevelser i Paris

Der findes mange gode guider om mad og drikke i Paris og jeg vil på ingen måde forsøge at lave en ny guide om mad og drikke i Paris, hvilket også vil være umuligt da der hver dag sker ændringer i form af nye restauranter. Nedenstående informationer skal der
derfor bruges med forsigtighed og jeg anbefaler altid du undersøger hvilke restauranter der er “oppe” i tiden på en af de lokale online guide i Paris, eller endnu bedre spørg de lokale hvor det er godt at spise. Her på bloggen om kulturrejser vil du desuden kunne læse mere om mad og vin i Paris og andre rejsemål i Frankrig, ligesom du finder indlæg om seværdigheder, historien, kulturen og udvalgte hoteller.

Angelina

Den dekadente Mont Blanc-dessert står kun tilbage for den ypperligst tænkelige chokolade her på Paris’ mest populære tesalon. Dens interiør med røde tæpper, marmor og forgyldninger tiltrækker alle fra bedstemødre til Aga Khan’er. Du finder Angelina på adressen Rue de Rivoli, 1. arrondissement i Paris.

Brasserie Lipp

Tjenerne er stadig klædt i sorte veste og lange, hvide, stivede forklæder, som de har været det, siden stedet åbnede i 1886. Atmosfæren er livlig, og les profiteroles (vandbakkelser) i varm chokoladesauce er grund nok til at kigge ind, især hvis de indtages efter den bedstekombination af choucroute og øl på denne side af Alsace-Lorraine. Brasserie Lipp ligger på adressen Boulevard Saint-Germain, 6. arrondissement i Paris.

Fauchon

Byens, og måske landets, mest berømte delikatesseforretning. Kunstfærdige udstillinger af billedskønne madvarer i vinduer og på diske undersøges lige så nøje som denne sæsons mode på catwalken. Eftertragtede souvenirs indkøbes her, alene for indpakningens skyld. Vil du handle hos Fauchon er det på adressen Place de la Madeleine, 8. arrondissement i Paris.

Guy Savoy

En af Paris’ fineste og mest nyskabende restauranter, ligger på adressen Rue Troyon, 17. arrondissement og er ejet af en af byens fineste og mest nyskabende køkkenchefer. Menuerne skifter med årstiderne og består i reglen af ni retter; indretningen er raffineret og komfortabel med træ, læder og sten i varme farver.

La Coupole

Hvert måltid er en udsøgt glæde på dette brasserie, et af de mest legendariske og toneangivende i Paris. Det værdsættes af såvel lokale som turister, og dets traditionelle fiske- og skaldyrsplatter med østers og muslinger serveres i hvælvede, togstationsagtige art déco-lokaler med samme feststemning og travlhed som den dag, det åbnede i 1927. La Coupole brasserie ligger på adressen Boulevard du monparnasse, 14. arrondissement i Paris.

Ladurée

Den rigt udsmykkede Ladurée, som ligger på adressen Avenue des Champs-Élysées, 8. arrondissement i Paris er indbegrebet af en fransk tesalon. Stedet blev grundlagt i 1862 og ligner noget, der er taget ud af Versailles. Ananas-carpaccio med lime-sorbet er en specialitet, men bestil hvad som helst på menukortet, og det vil være en åbenbaring for alle med en sød tand.

Le Grand Véfour

Ønsker man en uforglemmelig oplevelse for øjne og gane, skulle man unde sig, blot denne ene gang i livet, et måltid på Le Grand Véfour i en atmosfære af 1700-tal, der næsten er for meget. Når man forlader stedet, forstår man, hvorfor franskmændene betragter deres madkunst (og udsmykning) som verdens bedst. Le Grand Véfour finder du på adressen Rue de Beaujolais, 1. arrondissement i Paris, husk at bestille bord i god tid.

Le Jules Verne

Har til huse på anden platform i Eiffeltårnet med en udsigt så fabelagtig, at det næsten er umuligt at koncentrere sig om maden. Den himmelstræbende menu giver begrebet haute cuisine en ny betydning.

Les Bouquinistes

Denne moderne bistro, der bekæmper gamle traditioner og konservatisme med næb og kløer, til trækker en mangesproget skare med sit farverige, moderne interiør og sin eksperimenterende, men uprætentiøse menu. Den ejes af den uortodokse Guy Savoy . Quai des Grands Augustins, 6. arrondissement i Paris er her du finder Les Bouquinistes.

Willi´s Weinbar

Bistromaden er lige så fristende som det uforlignelige udvalg af vine på denne uhyre populære bar, hvor mode typer blander sig med lykkeligt indviede udlændinge i en livlig atmosfære, der er både sofistikeret og afslappet. Willi´s Weinbaril du smage på vin i Willi´s Weinbar er det på adressen Rue des Petits-Champs, 1. arrondissement i Paris.

Café miljøet

Saint-Germain-des-Prés på venstre bred er det traditionelle og stadig fashionable centrum for café-miljøet og giver et glimt af Paris som taget ud af Hemingways A Moveable Feast (dansk: Der er ingen ende på Paris). Den ærværdige Café de Flore (Boulevard Saint-Germain, 6. arrondissement: www.cafe-de-flore.com) og Les Deux Magots ved siden af tiltrækker stadig både udlændinge, den hjemlige intelligentsia og nysgerrige, her generationer efter deres guldalder under 2. Verdenskrig som de populæreste mødesteder for litteratur- og kunstverdenen.

Café Marly

Café Marly et nyt bud på cafélivet i historiske omgivelser, har diskret til huse i Louvres restaurerede Richelieu-fløj. Fra arkadeterrassen har man udsigt til I.M. Peis betagende glaspyramide i den imponerende Cour Napoléon.