Saint-Émilion, en del af vin-kulturen i Bordeaux

Bordeaux-distriktet er et næsten religiøst pilgrimsmål for vinelskere og gastronomer og et oplagt mål for en kulturrejse til denne del af Frankrig. I dets hjerte ligger den stilfulde by Bordeaux, et vidunderligt restaureret centrum for 1800-tals-arkitektur, der tjener som en elegant base for ture til de mange vindistrikter med så berømte navne som Médoc, Graves og Sauternes. Der er mere end 10.000 vingårde, men den smukke, lille middelalderby Saint-Émilion lokker til et ophold. Skrænter med bølgende vinmarker strækker sig fra alle sider helt ind til dens 1300-talsmure, der omslutter brolagte, middelalderlige gader, kranset af vinforretninger og bagerier, der sælger fjerlette makroner.

Châteaux Margaux og Mouton-Rothschild og de dégustation des vins, som de tilbyder, ligger endagsture væk i Médoc. Men de små parceller med vinmarker, der breder sig ud fra Saint-Émilions bymure, giver rige muligheder for at prøvesmage nogle af Bordeaux’ mest elegante og komplekse rødvine.

Château Grand Barrail

Det aristokratiske herresæde Château Grand Barrail fra 1800-tallet er for nylig åbnet som landhotel. Fra mange af de rummelige værelser er der udsigt over uendelige vinmarker, og belle époque-restaurantens menu med regionale specialiteter byder på et imponerende carte des vins, hvor over halvdelen er fra Saint-Émilions vinhandleres kældre.Château Grand Barrail ligger på adressen Route de Libourne, 23 km nordøst for Bordeaux og kun 2 km fra Saint-Émilion. Du kan læse mere om stedet her.

Rejser du på kulturrejse til Saint-Émilion der ligger i Aquitaine, i Frankrig er her nogle nyttig informationer.
Saint-Émilion ligger ca. 35 km nordøst for Bordeaux. Den bedste til at rejse på er forår og efterår, undtagen september i høstperioden, hvor mange slots-udsalg er lukket for offentligheden. Vil du selv kører rundt i bil og besøge de forskellige vinhuse, så undersøg om det er nødvendigt at bestille tid til vinsmagning hjemmefra.