Hotel Villa Pane Country House

Hotel Villa Pane Country House ligger omringet af frodig vegetation i Sorrento, Italien. Sorrento er ideelt hvis du elsker naturen og lange, smukke gåture.

Villa Pane Country House - Bed and Breakfast - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Villaen blev bygget af familien Pane i 1969 og er omgivet af flotte roser, samt appelsin og citron lunde. Hotel Villa Pane Country House startede da familien der ejer stedet ville give familien og venner et sted at være og sidenhen er det åbnet for turister.

Værelse Villa Pane Country House - Bed and Breakfast - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Villa Pane Country House – Bed and Breakfast er et rigtigt familie foretagende og Luigi og Anna Maria Pane kører stedet sammen med deres sønner Gianluigi og Tonino. Familien er utroligt imødekommende og er altid klar på at hjælpe hvis der skulle være brug for det.

Balkon på Villa Pane Country House - Bed and Breakfast - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Hvis vejret er til det, har du mulighed for at spise i det fri, på terrassen foran villaen og hvilken bedre måde at starte dagen på. Morgenmaden er lavet af familien selv og det er gode lokale råvarer der bliver brugt, eller fra egen have.

Pool område Villa Pane Country House - Bed and Breakfast - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Hotel Villa Pane Country House er en god base på din kulturrejse til Sorrento og fra villaen vil du have masser af muligheder for at tage videre for at udforske de nærliggende områder.

Hotel Relais Regina Giovanna

Hotel Relais Regina Giovanna er beliggende i udkanten af Sorrento, Italien i naturskønne omgivelser. Hotellet har en fantastisk udsigt over vandet og er kendt for sin lille private strand, hvor du kan ligge og slikke sol.

Værelse på Hotel Relais Regina Giovanna - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Hotel Relais Regina Giovanna har hele 28 hektar grund, hvor du kan tage en dejlig gåtur i oliven og citron lunde. Hotellet er en del af Royal Group Hotels & Resorts og har en eksklusiv beliggenhed, langt fra resten af verden, men inden for rækkevidde.

Hotel Relais Regina Giovanna - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Dette vidunderlige hotel har beholdt sin tidligere pragt og karakter, med stengulve, gamle træbjælker, sten lofter og smedejern dekorationer, som er med til at give hotellet sin charme.

Gårdhave på Hotel Relais Regina Giovanna - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Når man er gæst på hotellet vil man få følelsen af at være gået en tidsalder tilbage, men Hotel Relais Regina Giovanna har været gode til at mixe det sammen med moderne bekvemmeligheder.

Hotel Casale Antonietta

Hotel Casale Antonietta kan dateres helt tilbage til år 1700 og er omringet af smuk natur, langt fra byens larm, men dog kun omkring 1 km fra centrum af Sorrento. Hotellet har en vidunderlig udsigt over den livlige Napolibugt og skulle man have lyst til at gå på opdagelse, ligger ruinerne af den antikke romerske Villa Pollio kun 1 km fra hotellet.

Haven på  Hotel Casale Antonietta - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Hotel Casale Antonietta ligger også tæt på de mange lækre strande og med båd er det  nemt at komme et smut til Capri, Napoli, Ischia, Procida eller Positano. Skulle man have mod på at tage toget eller have bestilt biludlejning kan man også nemt komme til Napoli, Pompeji og Herculaneum.

Hotel Casale Antonietta - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Casale Antonietta’s værelser er alle hyggelige og i hotellets restaurant kan man få serveret morgenmad lavet af lokale råvarer. Alle værelser har en tilhørende parkeringsplads og der er mulighed for at slappe af i en liggestol, eller nyde en forfriskning ved et af bordene i hotellets have.

Juniorsuite på Hotel Casale Antonietta - Sorrento, Italien - Kulturrejser

Skulle man have brug for at røre sig, byder Hotel Casale Antonietta også på en fodboldbane, samt en volleyball bane som man kan bruge som man har lyst, eller man kan tage en dejlig gåtur gennem de nærliggende citron og olivenlunde.

Hotel Antiche Mura

Hotel Antiche Mura ligger ved det centrale torv i Sorrento, Italien og hotellets fremragende beliggenhed udgør den ideelle base hvis man ønsker at udforske Sorrento, samt de smukke omkringliggende områder, såsom Capri, Pompei, Ercolano og Amalfikysten.

Værelse på hotel Antiche Mura - Italien, Sorrento - Hideaways

Hotel Antiche Mura blev bygget som  en elegant villa i det 19. århundrede og blev totalt renoveret i 2005. Hotellet kombinerer elegant indretning med traditionel italiensk stil og der er stor komfort i alle hotellets værelser. Antiche Mura har en charmerende hall med en stor og imponerende lysekrone, der byder gæsterne velkommen i et fornemt og behageligt miljø. Hotellet byder også på en elegant bar hvor man kan nyde en drink i en afslappende atmosfære, med antikke møbler og malerier.

Værelse på hotel Antiche Mura - Sorrento, Italien - Hideaways

Hotel Antiche Mura kan derudover også byde på service hele døgnet og har et dygtigt personale som vil gøre alt for at tilfredsstile alle dine behov og selvfølgelig svare på de spørgsmål du skulle have.

I hotellets have vil man finde en skøn swimmingpool, hvor man kan tage sig en forfriskende dukkert, omringet af citrus og appelsin træer.

Swimmingpool - Hotel Antiche Mura - Sorrento, Italien - Hideaways

De luksuriøse suiter og komfortable værelser byder alle på stor komfort og innovativ teknologi, klar til at tilfredstille de mest krævende gæster.

Grand Hotel Excelsior Vittoria og Alfonso 1890 i Sorrento

Et fornemt hotel og en uovertruffen restaurant, Grand Hotel Excelsior Vittoria efter manges mening det et bedste hotel i Sorrento. Grand Hotel Excelsior Vittoria er et godt og også meget dyrt hotel, men om det er det bedste hotel i Sorrento er jeg ikke enig i. At jeg alligevel har valgt at skrive et indlæg om hotellet, så er det fordi at det har en stor del i historien i den berømte by og skal du på kulturrejse til Sorrento vil du ganske givet både se og hører om Grand Hotel Excelsior Vittoria.

Den disede kontur af Vesuv dominerer udsigten fra terrasserne på Grand Hotel Excelsior Vittoria. Mosaikgulve, marmortrapper, lave palmer, håndmalede keruber og kunstfærdige art nouveau-freskoer, der pryder hotellets højloftede interiører, får gæsterne til at føle sig lige så badet i luksus her som de gamle romere, der engang slog deres folder i antikkens Sorrentum. (Under hotellet er der fundet, hvad man mener er resterne af kejser Augustus’ villa). En længst svunden luksus’ belle époque-atmosfære lever videre på dette hotel fra 1800-tallet, Sorrentos fornemste. To hektar med citronduftende haver og en uforlignelig betjening skaber et fristed langt væk fra det væld af endagsturister, der går i land fra krydstogtskibe og stiger af busserne her på deres vej til Pompeji. Dets bedagede, gammeldags charme vækker mindelser om de britiske rejsende, som hotellet blev bygget til på en 50 m høj klippe, da Sorrento endnu var et lille, eksklusivt feriested, der var populært på grund af sine milde vintre. Når Luciano Pavarotti altid lægger både hjerte og sjæl i sin kendte og elskede udlægning af “Ritorno a Sorrento”, er det, fordi han ofte opholder sig her. Reservér Caruso-suiten for at opleve samme inspiration; operaverdenens største tenor, Enrico Caruso, holdt ferie her i 1921 lige før sin død. Du finder Grand Hotel Excelsior Vittoria på adressen Piazza T.Tasso 34 i Sorrento som ligger 50 km sydøst for Napoli på Amalfi-halvøen

Don Alfonso 1890

I et madbegejstret land, hvor bidske kritikere kun meget sjældent henter de store superlativer frem, har Don Alfonso 1890 længe høstet anerkendelse som Syditaliens måske allerbedste restaurant. Dens pragtfulde beliggenhed bidrager til den kulinariske oplevelse, højt hævet på halvøen mellem Napoli- og Salernobugten. Det loyale klientel kører gladelig hertil fra Napoli eller Bari blot for at spise frokost. Alfonso Iaccarino og hans hustru, Livia, der har kendt hinanden siden barndommen, er ubøjelige i deres kvalitetskrav til de lokale råvarer og krydderurter. En stor del af deres årstidsmenuer er udvalgt og produceret på deres 4 ha store gård i nærheden med udsigt til Capri, og deres olivenolie er blevet kåret som en af de bedste i verden. Men maden på Don Alfonso er langtfra noget enkelt landkøkken: Middelhavet er dens sjæl, men den overrasker med usædvanlige og delikate, svagt asiatiske islæt og serveres i en sval og elegant atmosfære. Restaurantens berømte vinkælder – en grotte i tre etager udhugget i den vulkanske klippe i romertiden — rummer over 30.000 flasker.
Don Alfonso 1890 ligger små 10 kilometer oven for Sorrento i Sant’Agata Si Due Golfi, læs mere på www.donalfonso.com

Skal du på kulturrejse til Sorront i Campanien i det sydlige Italien så kan du læse om mange andre udvalgte hoteller og restauranter her på bloggen om kulturrejser som er i en lidt anden prisklasse end ovenstående.