Te på Hotel Ritz i London

At drikke eftermiddagste på Ritz hotel i London er et kultiveret, traditionsrigt rituel, og er du på kulturrejse til Englands hovedstad så er det en oplevelse at sidde i de historiske rammer uanset om du kan lide te eller ej!

Eftermiddagste, det engelske ritual for såvel høj som lav, indtages i selv den mindste lille flække overalt på De Britiske Øer. Men intetsteds serveres den mere formfuldendt og pietetsfuldt end på Ritz, dette fornemme gamle hotel, der sætter standarden for Storbritanniens mest hellige og ukrænkelige tradition. Dette helt igennem britiske ritual kan spores mere end 150 år tilbage til Anna, syvende hertuginde af Bedford, som ofte led af svimmelhedsanfald sidst på eftermiddagen på grund af “nagende sult”, og – ja, resten er historie.

Sande kendere sværger til Hotel Ritz, hvis imponerende, Versailles-inspirerede indretning (og køer) giver et uforglemmeligt indblik i livet på toppen. (Brown´s og Claridge´s kappes om andenpladsen). Etiketten og reglerne i forbindelse med eftermiddagste byder på næsten samme pomp og pragt som vagtskiftet og holdes allerbedst i hævd i Ritz´rokoko-palmehave: Bordene med stivede linnedduge er dækket op med fint benporcelæn og en treetages sølvopsats med lækkerier. Små delikate sandwich hygger sig med varme scones, hjemmelavet jordbærmarmelade og Devonshire cream sammen med et udvalg af små te- og konditorkager, der rigtigt viser køkkenets formåen. Kommer man igennem alt dette, forstår man først til fulde, hvorfor tanken om en god middag trænger sig på – blot det først er i morgen.

Lige siden palmehaven blev skabt af den store impressario César Ritz i 1906, har det at træde ind her været som at komme tilbage til det edwardianske England – især efter en række moderniseringer, der har frisket op på det fornemme interiørs overlæssede pragt af forgyldninger og spejle. De overdriver ikke, når de anbefaler, at man bestiller bord en måned i forvejen til te en lørdag eftermiddag, og mænd tør ikke vise sig her uden jakke og slips – på Hotel Ritz holder man stadig på formerne!

Ritz hotel ligger i det centrale London på adresse 150 Picadilly. Hotellet har to te-serveringer hver dag nemlig kl. 15.30 og 17.00. har du ingen reservation bør du møde op kl. 14.00 for at sikre dig et ledigt bord.

Kulturrejser til London

Her på bloggen om kulturrejser kan du finde inspiration til din rejse til London i indlæg med emner som historie, natur, mad og vin, kultur og meget mere. Du kan f.eks. læse om udvalgte hoteller i London og på andre rejsemål i Europa. I billedgalleriet kan du se foto fra kulturrejser over hele verden, f.eks foto fra London.

Chelsea Flower Show

Chelsea Flower Show i London er nok verdens mest berømte blomsterudstilling og hvert år rejser mange blomster interesseret på kulturrejse til London for at opleve Chelsea Flower Show.

For en nation, der er besat af haver, er årets store begivenhed disse havedyrkningens olympiske lege, et gigantisk havebrugsorgie over fire dage. En enorm parade af blomster udstilles med storkunstnerisk virkning og fantasifuld akkuratesse af 700 nøje bedømte udstillere. Det er cremen af britiske og internationale havedyrkere, og de beslaglægger over 4 ha af Royal Hospital-området, designet af Christopher Wren, heraf de 1½ ha i to hypermoderne “fest”telte. Det er en inderlig britisk fejring af havedyrkningen, men med en naturlig charme (og fine muligheder for at iagttage mennesker), der ikke kun appellerer til ivrige havedyrkere, men også til det haveukyndige publikum, der dårligt kan kende en mælkebøtte fra en magnolie. Udstillingen har eksisteret under forskellige former siden 1827, og dette kæmpearrangement, organiseret af The Royal Horticultural Society, sætter standarden for hele verden (dette selskab arrangerer tillige såvel den største årlige blomsterudstilling i verden på Hampton Court som RHS Flower Show på Tatton Park i Cheshire). Billetter til Chelsea begrænses til 160.000 over de fire dage, hvor de første to dage (tirsdag og onsdag) er reserveret for medlemmer af RHS. Mange mener, at det er bedst at studere mennesker de dage, hvor der er offentlig adgang (torsdag og fredag), men den sande havedyrker vil helst se udstillingen, mens materialet er friskt, og før planterne er begyndt at hænge under de beundrende og undersøgende blikke fra så mange fans. Går man glip af Chelsea Flower Show, bør man i stedet unde sig et besøg i Londons Royal Botanic Gardens (Kew Gardens), verdens mest berømte haveanlæg. Det tager virkelig vejret fra én.

Billetter til Chelsea Flower Show kan købes hos Royal Horticultural Society på www.rhs.org.uk. Man kan også melde sig ind i selskabet. Denne firedages udstilling i London afholdes hvert år i den sidste hele uge af maj. Man kan få billetter fra sidst i nov., og der er udsolgt først i april. Man kan ikke købe billetter ved indgangen. Det er ikke kun billetter til selve blomster udstillingen der er udsolgt lang tid før udstillingen starter, også hotellerne der ligger i nærheden af Chelsea Flower Show bliver hurtig udsolgt og priserne er endda sat godt i vejret. Du kan læse mere om udvalgte hoteller i London her på bloggen om kulturrejser.

Seværdigheder på en kulturrejse til London

Skal du på kulturrejse til London og aldrig har besøgt byen før, så kan du læse om hvilke seværdigheder jeg vil anbefale du besøger, selvom det er svært at vælge, for London har seværdigheder og oplevelse nok til mange rejser.

London er kontrasternes storby – på samme tid den historiske højborg for pomp og pragtudfoldelse og det sted, hvor alt banebrydende og hypermoderne opstår. Hvor den engang var den uforanderlige hovedstad for fish-and-chips, er den i dag en munter kamæleon, der i ubemærkethed fornyr sig på strålende vis for så at vigte sig nonchalant, når den atter er i verdens søgelys.

“Den, der er træt af London, er træt af livet. For i London findes alt, hvad livet kan byde på.” – Samuel Johnson

Top topseværdigheder i London

Her kan du læse en kort beskrivelse af nogle af de mest kendte seværdigheder i London.

British Museum

Besøger man British museum og har man ikke en uge til at se de 4 km med udstillinger, skal man gå efter The Elgin Marbles (marmorskulpturer, der engang prydede Parthenon i Athen), Rosettestenen, Magna Carta (“Det Store Frihedsbrev”) og de egyptiske mumier.

Buckingham Palace

Buckingham Palace er dronningens officielle residens. Når hun er bortrejst i august og september, er dele af dette slot med sine 600 værelser (repræsentationsgemakkerne, tronsalen og malerisamlingen) åbent for offentligheden. Vagtskiftet finder sted hver anden dag kl. 11.30. Du kan læse mere om kongehuset i England og om Buckingham Palace på www.royal.gov.uk/

Hampton Court

Hampton Court et 200 ha haveanlæg og en berømt labyrint af høje hække (tricket består i at dreje til venstre, når man kommer ind). Kongeslot i 200 år: Henry 8. og fem af hans seks hustruer boede her. Dets nuværende udseende skyldes i høj grad Sir Christopher Wren.  Hampton Court ligger ca. 20 km vest for London i East Molesey, Surrey. Læs mere på www.hrp.org.uk.

Hyde Park og Kensington Gardens

Hyde Park er Londons største park og var engang Henry 8.s foretrukne jagtrevir. Den smukt vedligeholdte Kensington Gardens flyder sammen med Hyde Park og støder op til Kensington Palace.

National Gallery

National Gallery er en af verdens bedste kunstsamlinger med værker af alle større europæiske skoler fra det 13. til det tidlige 20. århundrede. National Gallery finder du på den kendte plads i London Trafalgar Square, læs mere på www.nationalgallery.org.uk.

St. Paul’s Cathedral

St. Paul’s Cathedral, dette mesterværk fra 1600-tallet af Sir Christopher Wren (som er begravet i krypten) ligger i The City, Londons finanskvarter. Rundt langs den store kuppel (med en fantastisk panoramaudsigt over London) ligger Whispering Gallery – med så fin akustik, at man skal vare sin tunge. Læs mere om St. Paul’s Cathedral på www.stpauls.co.uk.

Tate Gallery

Tate Gallery , de største samlinger af britisk kunst, opdelt på to museer. Tate Britain rummer klassikerne, mens Tate Modern (med adgang ad en gangbro over Themsen) byder på kunst fra 1900 til i dag. Du kan få flere informationer om Tate Gallery på www.tate.org.uk

Tower of London

The Tower er opført af Vilhelm 1. Erobreren i 1000-tallet og rummer kronjuvelerne (bl.a. Star of Africa-diamanten på 530 karat og dronning Victorias krone, besat med omkring 3000 ædelsten, de fleste diamanter), den makabre Execution Row (hvor bl.a. Anne Boleyn mødte sin skæbne) og mange andre udstillinger. Du finder Tower of London på adressen Tower Hill, The City, London.

Victoria and Albert Museum

Victoria and Albert Museum er verdens største kunst- og kunstindustrimuseum med værker fra alle perioder og fra hele verden. Huser den største samling af italienske skulpturer uden for Italien og den bedste museumsbutik. Victoria and Albert Museum ligger på Cromwell Rd., South Kinsington i London, få flere informationer på www.vam.ac.uk.

Westminster Abbey

Westminster Abbey, denne katedral i engelsk gotik har været rammen om næsten alle kroninger siden 1066. Henry 7.s Kapel, bygget i 1503, er et af de smukkeste i Europa. Poets’ Corner rummer gravmæler og mindesmærker for Chaucer, Thomas Hardy, Tennyson, Browning og andre. Du kan læse mere om Westminster Abbey i andre indlæg her på bloggen om kulturrejser eller på www.westminster-abbey.org.

Andre seværdigheder i London

Som nævnt er der utallige seværdigheder i London at besøge og ovenstående er kun nogle få udvalgte. Her følger et par beskrivelser af andre seværdigheder og oplevelser hvis du skal på kulturrejse til Englands hovedstad.

Sir John Soane´s Museum

Hogarth-originaler hænger side om side med Piranesi-tegninger i denne eminente arkitekts charmerende kaotiske hjem fra det tidlige 1800-tal, hvor tiden står stille. Sir John Soane museum ligger på adressen Lincoln´s Inn Field.

The Wallace Collection

Denne kunstsamling blev skænket til staten af Lady Wallace i 1897 og er udstillet i grundlæggerens hjem. The Wallance Collection finder du på adressen Manchester Sq., Bloomsbury, i London.

Kew Gardens

Londons enorme, 120 ha store kongelige botaniske have kan byde på 50.000 plantearter, under tag og på friland, bl.a. verdens største samling af orkidéer. Kew Gardens ligger på adressen Richmond, Surrey, omkring 10 kilometer sydvest for London. Du kan læse mere om haver i England i andre indlæg her på bloggen om kulturrejser og om Kew Gardens på www.rbgkew.org.uk.

National Portrait Gallery

En filial af National Gallery ved siden af og rummer portrætsamlinger af berømte britiske personligheder, fra Hans Holbein d.y.´s portrætter af Henry 8. til Andy Warhols silketryk af Mick Jagger.

Regent´s Park

Den mest klassisk smukke af Londons parker med hundredvis af liggestole, der frister til solbadning, eller blot en gåtur væk fra trafikken.

En teateraften

I West End byder over 50 teatre på et af verdens bedste og mest varierede repertoirer. At gå i teatert i London er en del af kulturen og du kan læse meget mere om hvilke forestillinger der er lige nu på på www.londontheatre.co.uk

Shakespeare’s Globe Theatre
Shakespeare’s Globe Theatre, der åbnede i 1997, er en nøjagtig genskabelse af det originale elizabethanske teater fra 1599, komplet med stråtag og opsætninger, som de kunne ses i digterens levetid (men ikke alle i historiske kostumer). Royal Shakespeare Company, Storbritanniens nationale taterselskab, optræder året rundt på forskellige teatre i London.

En musikalsk aften

Du finder et kæmpe udvalg af musik oplevelser i London, og der er noget for enhver musik smag. To af de mere historiske steder er St. Martin-In-The-Fields og Royal Albert Hall.

St. Martin-In-The-Fields
St. Martin-In-The-Fields er rammen om hyppige kammerkoncerter. Her kan du opleve koncerter ved levende lys torsdag til lørdag og aftenandagt søndag i de elegante omgivelser fra det tidlige 1700-tal. St. Martin-In-The-Fields er også hjemsted for det berømte kor af samme navn, læs mere på www.stmartin-in-the-fields.org

Royal Albert Hall
Fra midt i juli til midt i september afholdes der promenadekoncerter, de såkaldte “Proms”, i den smukke Royal Albert Hall. Orkestre fra hele verden bidrager med et varieret program, men det er Last Night of the Proms, der er det helt store nummer. Royal Albert Hall ligger i South Kinsington, London, læs mere på www.royalalberthall.com

Begivenheder

Der finder mange begivenheder sted i en storby som London, her er et par af de mest kendte.

På en lørdag først i juni er Trooping The Colour, Faneparaden, den officielle fejring af dronningens fødselsdag, hvor alle dronningens heste og alle dronningens mænd sætter sig i bevægelse fra Buckingham Palace. Ønsker man pomp og pragt, er det her, det foregår.

Flere fornemme traditioner finder man ved Royal Ascot Races, der afholdes i Berkshire i juni – lige så berømte for det ekstravagante hatteshow og den kongelige families tilstedeværelse som for selve væddeløbene, 24 over en periode på fire dage. Selv de, der ikke sidder i den kongelige afdeling, er iført deres stiveste puds.

Wimbledon Lawn Tennis Championships er tennisverdens mest prestigefyldte turnering. De fleste billetter til denne begivenhed fra midt til sidst i juni er revet væk i december.

Shopping i London

Mange rejser til London alene for at shoppe, og byen byder på alle former for butikker. Her er et par udvalgte shopping steder.

  • I Picadilly ligger Fortnum & Mason, verdens fornemste stormagasin med appel til det velhavende segment.
  • Floris har været Londons førende parfumeri og leverandør af toiletartikler, siden det åbnede i 1730. I dag drives det af ottende generation af Florisfamilien og ligger stadig i de oprindelige, men udvidede lokaler.
  • Turnbull and Asser er stedet at købe specialsyede skjorter. Både en kulturel oplevelse og et indkøbsparadis.
  • Harrods er stormagasinernes dronning, hvor man hævder at sælge alt, undtagen elefanter – som man dog også kunne få engang. Den overdådige Food Hall sælger “alt til alle”, og Georgian Restaurant på fjerde sal kan tilbyde over 50 forskellige slags teer.
  • Harvey Nichols, Londons mest fashionable varehus, har det bedste sted at lade op igen efter et indkøbsmaraton, nemlig i sin Café og Restaurant på femte sal og i de berømte delikatesseafdelinger.
  • På Regent St. i Soho sælger Liberty husholdningsartikler og møbler i smukke art déco-omgivelser. Berømt for sine mønstrede tekstiler.

Londons Gademarkeder

Næsten hver bydel i London har sit eget marked, her er et par af de mest kendt.

  • Vest for Notting Hill ligger Portobello Market er det ældste af alle lørdagsmarkeder i London. Tusindvis af boder sælger alt fra antikviteter, samlerobjekter og brugt modetøj til frugt og grøntsager. Læs mere om Portobello Road marked på www.portobelloroad.co.uk
  • I Camden byder Camden Passage på et uforudsigeligt virvar, hvor bras afveksler med kvalitet. Afholdes onsdag og lørdag.
  • Bermondsey Market syd for Tower Bridge er et rigtigt loppemarked, der afsøges tidligt af handlende. Afholdes hver fredag.

Kulturrejser til London

Læs meget mere om udvalgte seværdigheder til en kulturrejse til London i andre indlæg her på bloggen. Skal du arrangerer en kulturrejse til London kan du få inspiration i indlæg om Historie, Natur, Musik, Mad og meget mere. I billedgalleriet kan du se foto fra London og du kan læse beskrivelser af hoteller.

Billedgalleri London

London er en fabelagtig by, hvor man møder en mangfoldighed, der er med til at afspejle Englands historie. Er man i London kommer man ikke udenom de gode shopping muligheder, denne storby byder på. Er man til Teater er der rig mulighed for at se nogle af de største forestillinger i verden. Her vil man kunne opleve stykker såsom Lion King, Queen eller Mama Mia. London er rig på kulturelle oplevelser og er man her på kulturrejse vil man ikke blive skuffet.

Foto fra London, England – inspiration til din kulturrejse

Når man rejser til London vil der være uanede muligheder og det kan være svært at bestemme sig for hvad man gerne vil opleve. Dette billedgalleri af London, kan forhåbenligt give noget inspiration til den næste kulturrejse.

[nggallery id=2]

Mad og drikke – udvalgte restauranter i London

På en kulturrejse er mad og drikke altid en vigtig del af oplevelser på rejsen og rejser du på kulturrejse til London er det ingen undtagelse. London byder på utallige restauranter, pubber og andre spisesteder og der kommer hele tiden nye til. Nedenstående beskrivelser og af udvalgte resturanter og pubber er derfor blot som inspiration, jeg vil altid anbefale at du undersøge hvilke resturanter i London der er “oppe” i tiden og hvor lokalbefolkningen anbefaler man skal spise.

The Red Lion

Dette er den ultimative victorianske pub, bygget i 1821 og nyindrettet i 1870érne. Trænger du til en godt glas øl så finder du den lille og intime pub The Red Lion på adressen Duke of York St., St. James´s.

Rules den ældste restaurant i London

Ruels, Londons ældste restaurant, grundlagt som østersbar i 1798. Østers hører stadig til husets specialiteter, sammen med vildt og serveres i et miljø fra sidst i 1700-årene. Vil du spise østers i London så kig ind på restaurant ruels på adressen Maiden Ln., Covent Garden i London. Læs mere om Ruels på www.rules.co.uk.

Bibendum

En varieret, moderne og altid vidunderlig menu, serveret i et art déco-vidunder af en bygning. En særskilt, lillebitte, men meget populær østersbar i gadeniveau.
Restaurant Bibendum ligger på Fullham Road., South Kensington i London. Du kan læse mere om Bibendum på www.bibendum.co.uk.

The Cinnamon Club

Et favoritsted for parlamentsmedlemmer og andre og den bedste af Londons nye indiske restauranter, beliggende i Old Westminster Library fra 1897, lige om hjørnet fra Westminster Abbey. The Cinnamon Club finder du på adressen Great Smith St., Westminster, i London. Læs mere om restaurant The Cinnamon Club på www.cinnamonclub.com.

The George Inn

Londons eneste bevarede landevejskro med svalegang fra 1600-tallet, i dag en pub. Charles Dickens var en hyppig gæst. The George Inn kan du besøge på adressen Borough High St., Southwark.

The Grenadier

Den ældste pub på Wilton Street, efter sigende plaget af spøgeri, hvor Bloody Mary er søndagens favoritdrink. Altid stuvende fuld. Duke of Wellington Steak er populær. Stedet oser af en lang historie og Hertugens officerer holdt engang til her. Nyd et måltid mad eller et godt glas øl på The Grenadier som du finder på adressen Wilton Row, Knightsbridge, i London.

Geale´s

Geale´s er en gammeldags, enkel knejpe, hvor man får den bedste fish-and chips, som du bør smage på en kulturrejse til London. Er du i nærheden af Farmer St., i Notting Hill, så nyd din fish and chips på Geale´s. Læs mere om Geale´s på www.geales.com.

Gordon Ramsay

Jævnligt udnævnt til det bedste madsted i London; fransk køkken serveret med høflig diskretion. Retterne er opfindsomme og komplekse, i stil med f.eks. filet af havaborre, svøbt i basilikumblade og dampet, med nye kartofler, selleripuré, baby pak choi, cremefraiche og kaviarsauce. Gordon Ramsay er blevet kendt over hele verden efter at have deltaget i utallige tv programmer så det kan været et stort problem at få et bord, og under alle omstændigheder skal du bestille i god tid. Du finder restauranten på adressen Royal Hospital Rd., i bydelen Chelsea. Læs mere om Gordon Ramsay på www.gordonramsay.com. Gordon Ramsay driver flere restuaranter i og omkring London.

The Ivy

The Ivy er et af de vanskeligste steder i byen at få et bord, med en fantastisk 1930ér-indretning, travl stemning, et godt sted at studere mennesker, og altid fremragende mad – det hele til en rimelig pris – fra de nyopdagede fish-and-chips til specialiteten laksefrikadeller. Du finder restaurant The Ivy på adressen West St. i London.

Le Pont De La Tour

Den fransk- og italiensk-inspirerede britiske menu er trækplasteret her, men hvem tænker på det med en udsigt som denne (til Tower Bridge fra Butlers Wharf-bygningen) og muligheden for at spise udendørs i sommerhalvåret? Vil du spise Italiensk eller fransk på din kulturrejse til London så besøg Le Pont De La Tour som ligger lige ved Tower Bridge.

Oxo Tower Restaurant

Betagende udsigt til St. Paul´s og synet af Themsen i aftenbelysning er den sande attraktion her. Det moderne britiske og europæiske køkken får vekslende anmeldelser. Oxo Tower Restaurant ligger som det fremgår ved Themsen og nærmere bestemt på adressen Barge House St., Blackfriar´s Bridge. Læs mere om Oxo Tower Restaurant på www.harveynichols.com

 

Besøg Windsor Castle i London på kulturrejse til London

Skal du på kulturrejser til London, kan du læse en kort beskrivelse af Windsor Castle den mest besøgte seværdighed, ikke alene i London men i hele England.
Windsor, selve hjertet i den britiske nationale bevidsthed, er det ældste og største slot i Storbritannien og med sine 1000 værelser det største beboede slot i verden. Den nuværende dronning, Elizabeth 2., tilbragte det meste af sin barndom her, så det er ikke overraskende, at befolkningen delte hendes sorg, da en voldsom brand delvist ødelagde 100 repræsentations- og private gemakker i 1992, hendes annus horribilis. En storstilet restaurering til 300 mio. kr., fuldført i 1997, beskæftigede en hær af håndværkere, der anvendte samme metoder, som da slottet blev påbegyndt under Vilhelm 1. Erobreren for 900 år siden. Siden dengang har det været beboet af otte kongehuse.

I 1916 antog kong Georg 5. stedets navn af pietet – og for at lægge afstand til den kongelige families tyske rødder. Højdepunkter under et besøg på Windsor Castle er bl.a. vagtskiftet, der finder sted, selv når dronningen ikke opholder sig her (dog så med mindre pomp og pragt); dronning Marys Dukkehus, en udsøgt gave i miniatureformat, tegnet i 1923 af arkitekten Sir Edwin Lutyens; og St. George’s Chapel, en arkitektonisk perle fra 1500-tallet, som sammen med Westminster Abbey har den fornemme funktion at være gravsted for mange engelske monarker. Den flade grav i midten rummer Henrik 8.s og hans tredje hustru, Jane Semours, gravhvælving.
Info Windsor: 34 km vest for London. Windsor Castle eller dele af slottet er lukket visse dage, og det anbefales inden besøg at kontakte Windsor Castles Visitor Office hvis du rejser på egen hånd, da der kan komme ændringer med kort varsel. Rejser du på kulturrejse til London med dansk rejseleder i en gruppe, vil indgangen normalt indgå i rejsens pris. Du kan læse mere om Windsor Castle og om hvordan du køber billetter her

Windsor Castle er Englands mest besøgte historiske seværdighed og er nærmest uundgåelig at besøge på en kulturrejse til London

Udvalgte hoteller i London

Her på kulturrejser kan du læse om hoteller i London og på andre rejsemål i Europa. Nedenstående hoteller er ikke nødvendigvis hoteller vi vil anbefale men hoteller som har en kulturel historie.

Claridge´s Hotel

Det er lykkedes denne traditionens højborg at bevare en uformel atmosfære. Hotellet er så indgroet en del af fortidens samfund, at det fungerer som en slags anneks til Buckingham Palace og tjener som overnatningssted for alle statsoverhoveder. Indsnus lobby-atmosfæren, kig ind til eftermiddagste eller et glas portvin i The Reading Room, eller besøg Gordon Ramsays restaurant, en af Londons bedste og mest populære. Hotel Claridge ligger på adressen Brook St., Mayfair i London.

Blake´s Hotel

Den standard, alle andre boutiquehoteller skal måles efter. Dristige farveholdninger, elegant indretning, en luksuøs atmosfære af uforstyrrethed, et klientel lige ud af Den Blå Bog og en betjening i topklasse – og priser derefter. Blake´s Hotel ligger på adressen Roland Gardens, South Kensington i London.

Portobello Hotel

Et privatejet hotel med individuelt indrettede værelser i en elegant victoriansk husrække. Man vil enten elske eller hade den excentriske stil, fyldt med fund fra det nærliggende Portobello-marked. Portobello Hotel ligger på Stanley Gardens, mellem Notting Hill og Kensington i London.

James House

James House, et af Londons utallige B&B´er, vinder ved en bekvem beliggenhed, venlig vært og hyggelig indretning og ved sine lave priser – efterhånden et særsyn. Du finder hotel  James House på adressen Eburry St., nær Victoria Station i London.

The Connaught Hotel

Blandt de mange fornemme hoteller i London har Connaught næsten altid indtaget førstepladsen. Med sit trofaste klientel og lige så loyale personale udstråler Connaught en forfinet, klubagtig atmosfære, der er indbegrebet af engelsk luksus og edwardiansk elegance. Det har været betragtet som en ærværdig bastion for hvidbehandsket gæstfrihed, siden det åbnede midt i hjertet af Mayfair, og renoveringer og ombygninger foretages altid med den yderste diskretion. Visse ting forandres aldrig, og det bør de heller ikke på Connaught – her er det altid 1897. Dette diskrete, legendariske hotel, opkaldt efter dronning Victorias tredje søn, hertugen af Connaught, foretrækkes tydeligvis af en lang række trofaste gæster, der vælger at ignorere alle modeluner og undgå mediernes søgelys. Det kyndige, opmærksomme personales betjening er velgørende diskret; hotellets indtagende, gammeldags charme er aldrig påtrængende. Connaught er med sine blot 92 luksuriøst indrettede værelser og suiter et af de mindre luksushoteller og rummer bl.a. det højt berømmede Grill Room. The Grill og dets modstykke, The Menu, blev nyindrettet i 2003 under kompetent ledelse af køkkenchefen, Angela Hartnett, elev af superstjernen Gordon Ramsay, og af Nina Campbell, Londons mest efterspurgte indendørsarkitekt, og de ligger nu i forreste række blandt Londons mange spændende spisesteder. De originale mahognipaneler er bevaret, og det samme er husets specialiteter, men menuen er i dag præget af middelhavskøkkenet. Har man aldrig opholdt sig på Buckingham Palace, er det næstbedste at bo (eller spise morgenmad) her.
Connaught Hotel finder du på adressen 16 Carlos Place, Mayfair. Skal du bestille hoteller til din kulturrejse til England, så få inspiration i de mange indlæg om udvalgte hoteller her på kulturrejser.dk