Te på Hotel Ritz i London

At drikke eftermiddagste på Ritz hotel i London er et kultiveret, traditionsrigt rituel, og er du på kulturrejse til Englands hovedstad så er det en oplevelse at sidde i de historiske rammer uanset om du kan lide te eller ej!

Eftermiddagste, det engelske ritual for såvel høj som lav, indtages i selv den mindste lille flække overalt på De Britiske Øer. Men intetsteds serveres den mere formfuldendt og pietetsfuldt end på Ritz, dette fornemme gamle hotel, der sætter standarden for Storbritanniens mest hellige og ukrænkelige tradition. Dette helt igennem britiske ritual kan spores mere end 150 år tilbage til Anna, syvende hertuginde af Bedford, som ofte led af svimmelhedsanfald sidst på eftermiddagen på grund af “nagende sult”, og – ja, resten er historie.

Sande kendere sværger til Hotel Ritz, hvis imponerende, Versailles-inspirerede indretning (og køer) giver et uforglemmeligt indblik i livet på toppen. (Brown´s og Claridge´s kappes om andenpladsen). Etiketten og reglerne i forbindelse med eftermiddagste byder på næsten samme pomp og pragt som vagtskiftet og holdes allerbedst i hævd i Ritz´rokoko-palmehave: Bordene med stivede linnedduge er dækket op med fint benporcelæn og en treetages sølvopsats med lækkerier. Små delikate sandwich hygger sig med varme scones, hjemmelavet jordbærmarmelade og Devonshire cream sammen med et udvalg af små te- og konditorkager, der rigtigt viser køkkenets formåen. Kommer man igennem alt dette, forstår man først til fulde, hvorfor tanken om en god middag trænger sig på – blot det først er i morgen.

Lige siden palmehaven blev skabt af den store impressario César Ritz i 1906, har det at træde ind her været som at komme tilbage til det edwardianske England – især efter en række moderniseringer, der har frisket op på det fornemme interiørs overlæssede pragt af forgyldninger og spejle. De overdriver ikke, når de anbefaler, at man bestiller bord en måned i forvejen til te en lørdag eftermiddag, og mænd tør ikke vise sig her uden jakke og slips – på Hotel Ritz holder man stadig på formerne!

Ritz hotel ligger i det centrale London på adresse 150 Picadilly. Hotellet har to te-serveringer hver dag nemlig kl. 15.30 og 17.00. har du ingen reservation bør du møde op kl. 14.00 for at sikre dig et ledigt bord.

Kulturrejser til London

Her på bloggen om kulturrejser kan du finde inspiration til din rejse til London i indlæg med emner som historie, natur, mad og vin, kultur og meget mere. Du kan f.eks. læse om udvalgte hoteller i London og på andre rejsemål i Europa. I billedgalleriet kan du se foto fra kulturrejser over hele verden, f.eks foto fra London.