Besøg Windsor Castle i London på kulturrejse til London

Skal du på kulturrejser til London, kan du læse en kort beskrivelse af Windsor Castle den mest besøgte seværdighed, ikke alene i London men i hele England.
Windsor, selve hjertet i den britiske nationale bevidsthed, er det ældste og største slot i Storbritannien og med sine 1000 værelser det største beboede slot i verden. Den nuværende dronning, Elizabeth 2., tilbragte det meste af sin barndom her, så det er ikke overraskende, at befolkningen delte hendes sorg, da en voldsom brand delvist ødelagde 100 repræsentations- og private gemakker i 1992, hendes annus horribilis. En storstilet restaurering til 300 mio. kr., fuldført i 1997, beskæftigede en hær af håndværkere, der anvendte samme metoder, som da slottet blev påbegyndt under Vilhelm 1. Erobreren for 900 år siden. Siden dengang har det været beboet af otte kongehuse.

I 1916 antog kong Georg 5. stedets navn af pietet – og for at lægge afstand til den kongelige families tyske rødder. Højdepunkter under et besøg på Windsor Castle er bl.a. vagtskiftet, der finder sted, selv når dronningen ikke opholder sig her (dog så med mindre pomp og pragt); dronning Marys Dukkehus, en udsøgt gave i miniatureformat, tegnet i 1923 af arkitekten Sir Edwin Lutyens; og St. George’s Chapel, en arkitektonisk perle fra 1500-tallet, som sammen med Westminster Abbey har den fornemme funktion at være gravsted for mange engelske monarker. Den flade grav i midten rummer Henrik 8.s og hans tredje hustru, Jane Semours, gravhvælving.
Info Windsor: 34 km vest for London. Windsor Castle eller dele af slottet er lukket visse dage, og det anbefales inden besøg at kontakte Windsor Castles Visitor Office hvis du rejser på egen hånd, da der kan komme ændringer med kort varsel. Rejser du på kulturrejse til London med dansk rejseleder i en gruppe, vil indgangen normalt indgå i rejsens pris. Du kan læse mere om Windsor Castle og om hvordan du køber billetter her

Windsor Castle er Englands mest besøgte historiske seværdighed og er nærmest uundgåelig at besøge på en kulturrejse til London