Frankrigs fem flotteste feriemål

Frankrig har meget at tilbyde den rejsende, og en liste over de fem flotteste steder vil naturligvis altid være farvet af smag og behag. Ikke desto mindre vil vi her til almindelig inspiration forsøge at give et bud på fem fortrinlige områder i Frankrig du kan besøge på en kulturrejse.

Noget af det mest slående ved Frankrig er alsidigheden i landskabstyper og vejrlig. Alt fra flade stepper til Europas højeste bjerge, finder du i Frankrig. Der er meget at se og opleve i Frankrig og hvert område har sin egen kultur og historie.

Provence

Provence står nok øverst på ønskelisten hos mange danskere, der endnu ikke har rejst så meget i Frankrig. Og med god grund. Kontrasten til Danmark er nemlig her større end i mange andre af Frankrigs regioner.

Provence er varmt, solrigt vejr; Provence er lange strande med badevand i behagelig temperatur til svømmeture og sjov. Provence er historiske og velbevarede middelalderbyer, bakkede vin- og olivenlandskaber. Og Provence er et kulturelt kraftcenter.

Loiredalen

Alle der interesserer sig for Champagne og vinslotte kender Loiredalen. Men Loiredalen er meget mere end det. Sceniske landskaber og harmonerende arkitektoniske mesterværker inspirerer både kunstnere og rejsende.

Danskerne har også et særligt historisk forhold til Loiredalen, da Vikingerne sejlede op gennem denne som et af de første steder i Frankrig. I dag er dele af Loiredalen dog beskyttet af UNESCOs verdensarvsliste, så vi må nu nøjes med fredelige besøg.

Alsace

Mange danskere på bilferie besøger Alsace i det østlige Frankrig grænsende op mod Tyskland. Navnet på områdets hovedstad Strasbourg vækker også genkendelse hos de fleste. Alsace har en interessant vinrute, der bringer den rejsende rundt i hele området på en spændende måde.

Alsace har en fascinerende historie og den lille region spiller stadig en stor rolle på den europæiske scene. Landskabet er flot med flotte udsigter over små, hyggelige landsbyer. Nogle steder er det som om tiden har stået stille. De spredte ruiner og borge fortæller om en mere stridsom fortid i området.

Corsica

Corsica er en utrolig smuk ø med bjergelanskaber og fantastiske udsigtspunkter. Her er også dejlige strande. Rundt på øen ligger hyggelige middelalderbyer med masser af stemning og atmosfære. Langt væk fra storbyernes trængsel og alarm!

Efter sigende skulle nogle af verdens smukkeste kvinder befinde sig på Corsica, den franske popsangerinde Alizee er fra øen. I det hele taget er rejsemålet meget romantisk og perfekt for par, der vil fyre op under forholdet.

Bretagne

Bretagne er mere rå i sine kyststrækninger end mange andre områder langs Frankrigs langstrakte kyster. Området giver dermed også et mere “friskt” indtryk med vind og bevægelse end de mere stillestående vande langs Middelhavet længere sydpå.

Bretagne kan bryste sig af nogle af Frankrigs mest hyggelige og autentiske småbyer. Blandt tilrejsende er Rennes meget populær, men det er også mere afsides liggende steder, der er mindst lige så attraktive. Nogle af de små øer ud for kysten kan være vanskelige at komme ud på, men det er besværet værd.

Kulturrejse til Korsika, ferie i Napoleon´s fodspor

Korsika er en ø som ligger i Middelhavet vest for Italien. Øen har været fransk siden 1768, selvom den rent faktisk ligger tættere på Italien end Frankrig. Øen var også kortvarigt en uafhængig republik indtil de blev en del af Frankrig i 1769.

Korsika er stort set det perfekte for en kulturrejse. Øen soler sig i middelhavssolen ud fra sydfrankrig og har perfekte strande, storslående bjerge og spændende byer. Korsika har hundredevis af strande og en kystlinje på over 1000 kilometer som danner grundlaget for mange ferier på øen. Af de mere populære ting at fortage sig på Korsika, kan man nævne svømning, snorkling, dykning, windsurfing og solbadning. Det er i dag nemt at rejse til øen, da der i sommermånederne går direkte fly fra Danmark. Desuden kan man hver dag året rundt flyve til øen f.eks via Paris i Frankrig.

Oplevelser på en ferie på Korsika

Hvis man er til en mere aktiv ferie inde i land er der rig mulighed for vandreture i bjergene, hvor der er ture for alle niveauer, fra en stille og rolig spadseretur til nogle af de vanskeligste bjerge at bestige i Europa.

Korsikas klima er typisk for middelhavet med somre som er varme og tørre og vintre som er dejlig milde, med mindre man bevæger sig for langt op i bjergene, hvor der selvfølgelig er køligere hele året rundt.

Korsika huser også en national park, som er blevet oprettet for at beskytte de sjældne og meget usædvanlige naturtyper som findes på øren. I parken kan man finde nogle af de højeste bjertoppe på Korsika. Naturen i parken er utrolig smuk og er helt sikkert et besøg værd

Ajaccio, Napoleon´s hjemby

På vestkysten af Korsika ligger Ajaccio der med sine cirka 60.000 indbyggere er hovedstaden af denne region og en af de mest populære rejsemål i Frankrig. Udover deres utroligt flotte strande er Ajaccio kendt for sit fiskeri, sine smukke bindingsværker og deres frugtproduktion.

Ajaccio er populær hele året rundt, ikke mindst på grund af klimaet som er dejligt året rundt ,men Ajaccio har også den geografiske fordel at den ligger i læ. Oprindeligt er Ajaccio en romersk by, som lå på bakken nord for Ajaccio som vi kender den idag.

Den mest kendte mand som stammer fra Ajaccio er uden tvivlt Napoleon Bonaparte. Napoleon var Kejser af Frankrig fra 1804 til 1815.  Han mest er kendt for sine krige (Kaldet Napoleonskrigen), hvor han fik herredømmet over en stor del af Europa og hvor han forsøgte at sprede sine revolutionære idealer.

I Ajaccio finder man en lang række barer, cafeer og restauranter som er helt i top og det er netop når du besøger disse, at du vil få den “sande” by at se. Ajaccio har nemlig en utrolig afslappet tilgang til livet og stresser ikke over meget. Place Foc er en af de mest populære steder for indbyggerne at tage sig en slapper og fundere over tilværelsen.

Les Calanches på Korsika

Les Calanches, ad hårnålesving langs kysten på Korsika. Skal du på kulturrejse til Korsika i Frankrig og rejser på egen hånd, så lej en bil og opleve den fantastiske natur langs Les Calanches i området Ajaccio.

Når man ser bort fra østkystens 320 km med hvide og gyldne sandstrande, ligner Korsika et bjerg midt i havet. Grækerne kaldte øen for Kallisté, “den smukkeste”. Les Calanches har taget navn efter de vejrbidte granittinder og næsten uvirkelige geologiske formationer, hvis farver ændrer sig fra alle tænkelige nuancer af orange og lyserødt til cinnoberrødt i takt med dagslysets skiften. Forfatteren Guy de Maupassant beskrev disse eroderede former, med deres bratte fald på op til 1000 m til det glitrende, dybblå hav nedenunder, som “et mareridtsagtigt menageri, forstenet af en ekstravagant guds vilje”. Bortset fra slutningen af juli og august, hvor øen oversvømmes af besøgende fra Europa, er vejene prisværdigt lidt trafikerede. Hvad enten man tager den smalle vej, der snor sig gennem Les Calanches’ tunneler, eller en, der slynger sig dybt ind i øens øde, forrevne indre, fremtræder Korsikas landskab enestående naturskønt. Dens charme bringer mindelser om det gamle middelhavsområde af i går og er hverken fransk, endsige europæiske præget. Hotellerne er små, individualistiske og rustikke, bortset fra luksusbadehotellet Le Maquis, opkaldt efter den tætte buskvækst af timian, lavendel og salvie, der dækker øens vildsomme indre som en vellugtende kappe – og har givet Korsika dens tilnavn “den duftende ø”.

Les Calanches begynder 80 km fra Ajaccio. Følg kystvejen fra Ajaccio nordpå mod Calv. Le Maquis ligger små 20 kilometer syd for Ajaccio i Porticcio. Den bedste tid at besøge Korsika på er i perioden fra slutningen af april til udgangen af maj og så igen i efteråret
i september og oktober. Vilde blomster dækker øen i april og maj.