Kulturrejse til Korsika, ferie i Napoleon´s fodspor

Korsika er en ø som ligger i Middelhavet vest for Italien. Øen har været fransk siden 1768, selvom den rent faktisk ligger tættere på Italien end Frankrig. Øen var også kortvarigt en uafhængig republik indtil de blev en del af Frankrig i 1769.

Korsika er stort set det perfekte for en kulturrejse. Øen soler sig i middelhavssolen ud fra sydfrankrig og har perfekte strande, storslående bjerge og spændende byer. Korsika har hundredevis af strande og en kystlinje på over 1000 kilometer som danner grundlaget for mange ferier på øen. Af de mere populære ting at fortage sig på Korsika, kan man nævne svømning, snorkling, dykning, windsurfing og solbadning. Det er i dag nemt at rejse til øen, da der i sommermånederne går direkte fly fra Danmark. Desuden kan man hver dag året rundt flyve til øen f.eks via Paris i Frankrig.

Oplevelser på en ferie på Korsika

Hvis man er til en mere aktiv ferie inde i land er der rig mulighed for vandreture i bjergene, hvor der er ture for alle niveauer, fra en stille og rolig spadseretur til nogle af de vanskeligste bjerge at bestige i Europa.

Korsikas klima er typisk for middelhavet med somre som er varme og tørre og vintre som er dejlig milde, med mindre man bevæger sig for langt op i bjergene, hvor der selvfølgelig er køligere hele året rundt.

Korsika huser også en national park, som er blevet oprettet for at beskytte de sjældne og meget usædvanlige naturtyper som findes på øren. I parken kan man finde nogle af de højeste bjertoppe på Korsika. Naturen i parken er utrolig smuk og er helt sikkert et besøg værd

Ajaccio, Napoleon´s hjemby

På vestkysten af Korsika ligger Ajaccio der med sine cirka 60.000 indbyggere er hovedstaden af denne region og en af de mest populære rejsemål i Frankrig. Udover deres utroligt flotte strande er Ajaccio kendt for sit fiskeri, sine smukke bindingsværker og deres frugtproduktion.

Ajaccio er populær hele året rundt, ikke mindst på grund af klimaet som er dejligt året rundt ,men Ajaccio har også den geografiske fordel at den ligger i læ. Oprindeligt er Ajaccio en romersk by, som lå på bakken nord for Ajaccio som vi kender den idag.

Den mest kendte mand som stammer fra Ajaccio er uden tvivlt Napoleon Bonaparte. Napoleon var Kejser af Frankrig fra 1804 til 1815.  Han mest er kendt for sine krige (Kaldet Napoleonskrigen), hvor han fik herredømmet over en stor del af Europa og hvor han forsøgte at sprede sine revolutionære idealer.

I Ajaccio finder man en lang række barer, cafeer og restauranter som er helt i top og det er netop når du besøger disse, at du vil få den “sande” by at se. Ajaccio har nemlig en utrolig afslappet tilgang til livet og stresser ikke over meget. Place Foc er en af de mest populære steder for indbyggerne at tage sig en slapper og fundere over tilværelsen.