Hotel i Hua Hin

Skal du rejse til Hua Hin i Thailand kan du her læse lidt general information om hoteller i Hua Hin. De udvalgte hoteller vi anbefaler til en kulturrejse finder du i hotel oversigten.

Hua Hin-distriktet er et udpræget strandområde, beliggende 200 kilometer syd for Bangkok. Det har tætte forbindelser til den thailandske kongefamilie, der var de første til at fremhæve distriktet som et ekstraordinært godt område at bade og nyde stranden; dermed gjorde de det særdeles populært blandt de menige thaier. Hua Hin henvender sig i dag primært til turisten, der ønsker afslapning og hygge, primært børnefamilier. Området er ikke så fest-orienteret som eksempelvis strandene på Phuket, og nattelivet er noget mere afslappet og tilbagelænet, i og med at området primært søger at tiltrække familier på ferie. Bestiller man hotel i Hua Hin, er dette også tydeligt i udbuddet af hoteller.

Der er masser af gode hoteller til rimelige penge, mens mængden af små vandrehjem og sovepladser til backpackere er ret begrænset. På et hotel i Hua Hin vil man stadig møde den gode service og gæstfrihed, som Thailand er kendt for i områder, der er afhængige af turister. Man vil dog også få mulighed for at møde de velhavende thaier, som selv tager på ferie, da området også er et yndet feriemål for landets egen befolkning, specielt velhavende mennesker fra Bangkok.

Bestiller man hotel i Hua Hin kan man forvente en atmosfære, der opfordrer til hygge og afslapning. Hovedbyen i distriktet, Hua Hin Town, har omkring 50.000 indbyggere, og nattelivet i byen er eksisterende, men ikke specielt omfattende. Hvis det vilde natteliv med diskoteker og natklubber, som man finder på nogle af de sydlige øer, eksempelvis Phuket og Koh Samui, ikke tiltaler én, er Hua Hin det perfekte feriemål.

Strandene er ligeså billedsmukke og tiltalende som på det to førnævnte øer, men livet er noget mere tilbagelænet og larmen noget mere moderat, selv om det stadig er et område, der overlever på indkomsten fra turismen. Myndighederne i Hua Hin gør deres for at fastholde lige præcis den gruppe af turister, de nu tiltrækker.

De helt billige moteller og vandrehjem er meget få, til gengæld er mængden af hotelværelser, der er til at betale sig fra for en familie, absolut i overtal. Et hotel i Hua Hin er ikke overvældende luksus, men stadig langt bedre og mere end blot en seng med et tag over. Man er bevidst om turisternes værdi, og man vil gøre alt for at bibeholde områdets status som et populært rejsemål.

Kulturrejser til Hua Hin

Hua Hin er et område, der fokuserer på at tiltrække turister med gode hoteller og fristende strande og bademuligheder, men området rummer dog stadig muligheder for turisten, der søger kulturelle oplevelser. Områdets skønhed blev først fremhævet af den thailandske kongefamilie og den skønhed, de så dengang, vil også gøre det værd for enhver rejsene at tage på kulturrejser til Hua Hin.

Naturen

Omkring områdets hovedby, den 50.000 indbyggere store Hua Hin Town, spreder sig et naturområde med en sjælden overnaturlig skønhed. Kystlinjen ved Hua Hin, set fra vandsiden, er en oplevelse i sig selv. Et must at se er også udkigspunktet Flint Mountain, der rejser sig 162 meter over havets overflade, og har en offentlig park beliggende på toppen, hvorfra udsigten over hele Hua Hin-distriktet skal opleves.

Vandfald og vin

På kulturrejser til Hua Hin skal man også opleve det 11 etager høje Pa La-U vandfald, der er et billede på den smukke thailandske natur, når den er allerbedst. Hua Hin-området er også, udenfor det nærmeste turistområde, befolket med adskillige vingårde, der er åbne for besøgende, og som gerne giver mulighed for en vinsmagning og chancen for at nyde et godt glas vin, mens man skuer ud over det naturskønne område med de lange rækker med vinranker.

Banegården og Luang Pu Thuat

Endnu to seværdigheder er værd at fremhæve, selv om de skiller sig noget ud fra den vildtvoksende skønhed, som den omkringliggende natur byder på. Begge to er de resultater af den royale families nære bånd til Hua Hin, som i høj grad har gjort området til den turistmagnet, det er den dag i dag.

Den ene af disse er Hua Hins banegård. På kulturrejser til Hua Hin må man ikke snyde sig selv for at se denne unikke bygning. Den var oprindeligt en royal pavillon i det kongelige Sanamchan-palads, men på grund af den royale families kærlighed til Hua Hin-området valgte man i 1968 at pille den ned og skænke den til Hua Hin, hvor den nu er det første, som de velhavende thaier, der ankommer fra Bangkok, ser, når de stiger af toget på vej på ferie.

Den anden er Hua Hins statue af munken Luang Pu Thuat. Han var en berømt buddhist-munk, der var kendt for sine mirakler. Thailands dronning bestilte specifikt denne skulptur til Hua Hin, hvor han nu sidder og troner i lotus-stilling over sit eget tempel med omkringliggende park.

Afslut kulturrejsen i Hua Hin

Mange som rejser på kulturreje til Thailand besøger Hua hin, men hvorfor ikke “slå to fluer med et smæk” og kombinerer et ophold i Hua Hin med nogle dages afslapning på et af de mange gode hoteller langs den fantastiske strand. Her kan du i afslappede omgivelser nyde alle de indtryk du har fået på din rejse rundt i Thailand. Få mere inspiration til din ferie i Hua Hin og andre områder i Thailand her på kultur bloggen. Du finder indlæg om Thailands kultur, historie, natur og meget mere og i billedgalleriet kan du se flotte foto.

Informationer om Hua Hin

Hua Hin er en meget berømt badeby omkring 200 km syd for Bangkok. Byen har cirka 85.000 indbyggere og er tæt forbundet med den thailandske kongefamilie, der har sin residens her. Den fem kilometer lange strand er flot og rimelig ren. I den ene ende af stranden ligger der et buddhistisk tempel på klipperne. Udover at slikke sol kan du også snorkle, svømme, spille golf, få massage og meget mere. Du har også rig mulighed for at shoppe og for at gå ud og spise. På Hua Hin natmarked kan du købe skaldyr tilberedt på stedet. Hvis du vil have en fantastisk udsigt ved morgengry, skal du tage op til Takiap Hill, der ligger fire kilometer fra Hua Hin by. Her ligger der buddhistiske templer, og udsigten herfra er fantastisk. Den er den i øvrigt også fra Hin Lek Fai Hill tre kilometer mod vest. Lidt længere væk ligger Pa La-u-vandfaldet i 11 etager. Af mere kuriøse attraktioner i Hua Hin er der det gamle jernbanehotel, som i dag hedder Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin. Du kan måske huske det som Hotel Pnom Phen i filmen The Killing Fields. Der er også spøgelseshusene på Brassiere Beach. De blev ifølge overleveringen bygget for at mildne genfærdet af en lokal fiskers datter.

Et besøg på Hua Hin Hills vingård er en anderledes begivenhed i et land, hvor der drikkes mere øl end vin. Vingården ligger 45 minutter fra centrum, og udover en skøn udsigt og en restaurant kan du også smage de lokale vine. Vil du ud og danse er der et stort antal natklubber, karaokebarer og spillesteder i Hua HIn. Der er endda også en lady-boy kabaret kaldet The Blue Angel. Nattelivet er ikke lige så vildt som i for eksempel Pattaya, og fordi kongefamilien bor så tæt på, er der ingen topløse barer.
I Hua Hin kan du tage timer i thai boksning eller thailandsk madlavning. På grund af Hua Hins beliggenhed med en nordøstlig vind mellem 15 og 25 knob fra oktober til januar er der gode muligheder for at dyrke kitesurfing.

Det er nemt at komme til Hua Hin. Lufthavnen i Bangkok er kun to timers kørsel derfra, og der kører tog og busser til Hua Hin fra Bangkok eller Malaysia flere gange om dagen. Det er også let at komme rundt i Hua Hin med scooter, tuktuk eller med songthaew-bus.