Informationer om Hua Hin

Hua Hin er en meget berømt badeby omkring 200 km syd for Bangkok. Byen har cirka 85.000 indbyggere og er tæt forbundet med den thailandske kongefamilie, der har sin residens her. Den fem kilometer lange strand er flot og rimelig ren. I den ene ende af stranden ligger der et buddhistisk tempel på klipperne. Udover at slikke sol kan du også snorkle, svømme, spille golf, få massage og meget mere. Du har også rig mulighed for at shoppe og for at gå ud og spise. På Hua Hin natmarked kan du købe skaldyr tilberedt på stedet. Hvis du vil have en fantastisk udsigt ved morgengry, skal du tage op til Takiap Hill, der ligger fire kilometer fra Hua Hin by. Her ligger der buddhistiske templer, og udsigten herfra er fantastisk. Den er den i øvrigt også fra Hin Lek Fai Hill tre kilometer mod vest. Lidt længere væk ligger Pa La-u-vandfaldet i 11 etager. Af mere kuriøse attraktioner i Hua Hin er der det gamle jernbanehotel, som i dag hedder Centara Grand Beach Resort & Villas Hua Hin. Du kan måske huske det som Hotel Pnom Phen i filmen The Killing Fields. Der er også spøgelseshusene på Brassiere Beach. De blev ifølge overleveringen bygget for at mildne genfærdet af en lokal fiskers datter.

Et besøg på Hua Hin Hills vingård er en anderledes begivenhed i et land, hvor der drikkes mere øl end vin. Vingården ligger 45 minutter fra centrum, og udover en skøn udsigt og en restaurant kan du også smage de lokale vine. Vil du ud og danse er der et stort antal natklubber, karaokebarer og spillesteder i Hua HIn. Der er endda også en lady-boy kabaret kaldet The Blue Angel. Nattelivet er ikke lige så vildt som i for eksempel Pattaya, og fordi kongefamilien bor så tæt på, er der ingen topløse barer.
I Hua Hin kan du tage timer i thai boksning eller thailandsk madlavning. På grund af Hua Hins beliggenhed med en nordøstlig vind mellem 15 og 25 knob fra oktober til januar er der gode muligheder for at dyrke kitesurfing.

Det er nemt at komme til Hua Hin. Lufthavnen i Bangkok er kun to timers kørsel derfra, og der kører tog og busser til Hua Hin fra Bangkok eller Malaysia flere gange om dagen. Det er også let at komme rundt i Hua Hin med scooter, tuktuk eller med songthaew-bus.