Al-Aïn, en oase med den ene fod i Abu Dhabi og den anden i Oman

Al-Aïn/Buraymi ligger på hver side af grænsen mellem De Forenede Arabiske Emirater og sultanatet Oman, og de to halvdele af denne oase afspejler førstnævntes pludselige rigdom og sidstnævntes mere tilbageholdende konservatisme. Dette sted er et populært weekendfristed for de lokale og udlændinge i Aby Dhabi og Dubai og desuden for besøgende forretningsmænd, der er nysgerrige efter at se, hvordan livet udfolder sig udenfor de olierige storbyer, hvor intet ser ud til at være mere end 30 år gammelt. Et indblik i livet i en oase – hvor sort tilhyllede kvinder med barfodede børn på slæb vandrer ad de kølige, snoede, unavngivne sandveje i denne palmebevoksede by – kunne være en vignet fra for 400 år siden. En kamelvæddeløbsbane, et dagligt kamelmarked og en basar, hvor der sælges levende dyr, bidrager til særpræget og tiltrækker farverige skarer af beduiner og folk fra fjerntliggende byer. Basaren er et godt sted at købe varer fra Oman og håndlavede sølvting fra Muscat – eller måske er man kommet her for at købe en ged. Al-Aïn Hilton, der ligger som et luftsyn fra det 21. århundrede midt ude i ørkenen, byder på moderne bekvemmeligheder plus en luksuriøs swimmingpool og sportsfaciliteter, der gør god gavn efter en formiddags besøg på det støvede, støjende torvemarked. Et foretagende på hotellet organiserer safarier til arkæologiske seværdigheder, der kun kan nås pr. kamel.

Al-Aïn ligger ca. 1½ times kørsel fra Abu Dhabi. Der er ca. 130 kilometer fra både Abu Dhabi og Dubai.

Burj Al-Arab, arabiens Dronning og hendes underværk af et tårn

Det 56 etager høje Burj al-Arab (“Det Arabiske Tårn”) er verdens højeste hotel, udformet som det udspilede sejl på en traditionel arabisk dhow, og tårner sig op over Den Persiske Golf på sin egen kunstigt anlagte ø i en hyldest til Dubais fortid som søfarersamfund. Petrodollars finansierede den femår lange opførelse af dette teknologiske og ingeniørmæssige vidunder, der efter sin færdiggørelse i 1999 straks blev et ikon for det lille, men selvbevidste emirat Dubai, det mest progressive, aggressive og dynamiske blandt De Forendende Arabiske Emiraters syv sheikdømmer – en slags arabisk Hongkong, med en sans for design som i Miami og en prangende luksus som i Las Vegas. Burj al-Arab, der har til formål at overforkæle og slå benene væk under trillardærsheiker og blaserte internationale koncernchefer, er en kølig oase af ubegribelig luksus, lige dele James Bond og Hollywood i dets storhedsdage. Det skaber et indtryk af uhæmmet pragt og ødselhed, fra det øjeblik man træder ind i dets atriumfoyer (med sine 182 m verdens mest højloftede), til det øjeblik man træder om bord på den luksusubåd, der skal føre gæsten over til den glasklædte fiskerestaurant, neddykket under golfens overflade. Sjældent, mangefarvet marmor og 2000 m2 22-karats bladforgyldning pryder dette symbol på det nye Arabien. Dets enorme afdeling udelukkende med suiter i to etager er en af de største og mest overvældende i verden, udstyret med det nyeste nye teknologiske isenkram og en privat butler til at vise, hvordan det hele virker. Det vildeste af det hele er de to Royal Suites, luksustaglejligheder, hver på 780 m2, i to etager med egen privat biograf, mødeværelse, spisesalon, påklædningsværelse, roterende senge og privat elevator. Og det hele koster en bagatel af 50.000 kr. pr. nat.

Information

Burj al-Arab: Jumeirah Beach Rd., 15 km syd for Dubai. Skal du på kulturrejse til Dubai og på på det mange mener er verdens mest luksuriøse hotel så læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her. Den beste tid at rejse til Dubai på er i perioden fra december til marts, hvor heden er mindst generende.  Fredag formiddage kan du opleve kamelvæddeløb.

Fort Knox til salg – Arabiens guldmarked

Guldbasaren i Dubai, Forenede Arabiske Emirater er et spændende besøg, også selvom du ikke er på “indkøbstur”.

Man skal se dette sted for at tro det. Selv indædte anti-shoppere er nødt til at besøge Dubais guldbasar, om ikke for at handle så for at få udvidet deres kulturelle horisont. Dette guldmarked, formentlig det største af sin art i Arabien – og det siger en del i betragtning af den lokale hang til smykkeindkøb – har holdt stand, efter at de fleste andre basarer er blevet afløst af moderne boutique-fyldte indkøbscentre. Selv garvede basargængere i Mellemøsten er helt uforberedte på dens enorme størrelse og det liv og røre, der udfolder sig her. De største smykker er ikke altid designet med kvinder for øje; nogle af de mest kunstfærdige genstande er ofte beregnet til mænd, børn eller bolig. Man skal forvente at finde smykker i alle mulige design og former, hvor vægten (og prisen) aldrig synes at være noget, folk bekymrer sig om.

Af de syv sheikdømmer, der udgør De Forenede Arabiske Emirater, var Dubai det eneste, der blev rigt på grund af sin handel med guld og ikke olien (selv om opdagelsen af olie i 1960’erne fremskyndede moderniseringen af et i forvejen økonomisk velstående samfund). I betragtning af, at handelen oprindelig var baseret på smugling af guld, kan det ikke overraske, at kapitalismen i sin mest uhæmmede form har gode kår her. Og det bedste af det hele er, at priserne faktisk er rimelige.

Er du på rejse til Dubai finder du guldbasaren på adressen Sikkat al-Khail St., i nærheden af Suq Deira.

Billedgalleri Dubai

Når du rejser til Dubai handler det om at blive behandlet som en VIP, så hvis du rejser til Dubai, skal du gerne have sparet lidt penge sammen. Det er rimeligt dyrt at holde ferie i Dubai, men du får også nogle eksklusive oplevelser for dine penge. I Dubai finder du en overflod af flamboyante hoteller, indkøbscentre, samt et svimlende udvalg af spisemuligheder, hippe klubber og barer.

Foto fra Dubai – inspiration til din kulturrejse

Dubai er som ingen anden by på jorden, men under overfladen af det nye Dubai finder du et helt andet Dubai, hvor kulturelle oplevelser er i højsædet. Ønsker du at planlægge en kulturrejse til Dubai, kan vi anbefale dig at besøge Heritage Village, fx under ramadanen. Her vil du opleve et anderledes Dubai, hvor du kan se, hvordan den lokale befolkning  synger, danser og opretholder de hundreder af år gamle traditioner. Få inspiration til din næste kulturrejse til Dubai i det nedenstående fotogalleri.

Kulturrejser til Dubai

[nggallery id=3]