Dubai & Emiraterne er både sol og kultur

Kultur, afslapning, eventyr og storbyliv, det er en ferie i Dubai

Eksotiske Emiraterne byder på alt det gode fra den moderne tid med luksus en masse, antastiske restauranter, hvide sandstrande, himmelstræbende skyskrabere og enorme shoppingcentre. Samtidig bevarer Emiraterne sine ben i den traditionelle kultur og indbyggernes kærlighedsforhold til ørkenen og dens fascinerende natur.

Palm Islands i Dubai

Dubai – ørkenens Manhattan

Dubai er for dig, der vil ha’ det hele på én ferie og ikke flyve i en evighed for at få det! Og hvem vil i grunden ikke det? Måske derfor er det inden for de seneste 10 år kun gået én vej for Dubai, og det er op – både hvad bygninger og turisme angår.

Skyer over Dubai

Emiratet med det uofficielle motto “more is more” er et helt fantastisk sted at holde ferie. Selv om det vrimler med Bentley’er, Farrai’er og Range Rovers er der sørget godt for turister, der kan suse byen rundt i billige taxaer, den nye velfungerende metro eller i busser med tilhørende busstoppesteder med aircondition! Og der er nok at se og opleve: Dejlige Jumeirah Beach ud for verdens eneste syvstjernede hotel Burj al Arab, verdens største shoppingcenter, Dubai Mall, verdens højeste bygning, 828 meter høje “Burj Khalifa”, og det mere traditionelle Dubai i områderne Deira og Bur Dubai, hvor du kan sejle en tur på creeken og besøge de forskellige souk’er med krydderier, nødder og guld.

Abu Dhabi og Yas Island

Abu Dhabi er naboemirat til pulserende Dubai, der ligger blot 45 minutter væk, og er Emiraternes pengetank. Abu Dhabi bliver kaldt for Emiraternes svar på Beverly Hills, en betegnelse der giver god mening. I Abu Dhabi er der ekstremt eksklusivt med storslået arkitektur, cool storbyliv, smukke strande, lækre beach clubs og fantastisk shopping.
Et af de mest populære områder i Dubai er Yas Island, der huser nogle af Abu Dhabis mest luksuriøse design- og familieressorter, lækreste strande og største oplevelser.
På Yas Island kan du f.eks. besøge verdens største, indendørs temapark, Ferrari World, der blandt andet har den 2,7 kilometer lange “Fomula Rossa”, verdens hurtigste rutsjebane med sine 240 km/t. og besøge Aby Dhabis Formel 1-bane. En anden oplagt udflugt for familier er det gigantiske Yas Waterworld Aby Dhabi.

Abu Dhabi er også spændende kultur- og ørkenoplevelser, og i Heritage Village, et levende museum, kan du opleve Aby Dhabi som det var, før olien blev opdaget. En af de mest imponerende, moderne bygninger i Abu Dhabi er den majestætiske Sheikh Zayed Moske – den tredje største i verden opkaldt efter Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, den første præsident for De Forenede Arabiske Emirater. Falkejagten holdes også stadig i live i Emiraterne, ikke længere som en nødvendig jagtmetode, men som en stolt og vigtig kulturarv.

Ras Al Khaimah

Det lille, lækre emirat, Ras al Khaimah, er det perfekte sted for dig, der har brug for sol, strand og afslapning. I Ras al Khaimah cirka 90 kilometer nord for Dubai er hotellerne placeret ved lange sandstrande lige ud til Den Persiske Bugts turkise hav. Her kan du sætte verden på standby og dase dagen væk i en solstol, nyde de skønne golffaciliteter eller smage på lokale specialiteter på nogle af de mange restauranter.
Er du eventyrlysten er Ras al Khaimah dog også den perfekte destination. Det er nemlig udgangspunkt for mange kombinationer af rejser i Emiraterne og nabolandet, sultanatet Oman.

Du kan derfor tage på forskellige udflugter og for eksempel nappe et par storbydage i Dubai, et romantisk ophold i Dubais ørken på det eksklusive Al Maha Desert Resort Et Spa eller tage på et eventyrligt cruise i fjordene ud fra Musandam-halvøen i Oman.

Information om Dubai

  • Ét af i alt syv Forenede Arabiske Emirater. De andre emirater er hovedstaden, Ajman, Fujairah, Ras Al Khaimah, Sharjah og umm Al Quwain.
  • Dubai grænsende op til Oman, Saudi-Arabien og Qatar. De Forenede Arabiske Emirater har små 3 millioner indbyggere.
  • Det bedste tidspunt at rejse til Dubai er i perioden fra oktober til påske, hvor temperaturen er når ca. 25 grader
  • Flyrejsen fra Danmark til Dubai er kun 6 timer fra Danmark.

Rejser til Dubai

Det er nemt at rejse til Dubai fra Danmark for der er fly hver dag fra København og fra lufthavnene i Billund og Aalborg er der gode forbindelser til Dubai via f.eks Amsterdam og Istanbul. Et af de rejsebureauer som tilbyder billige rejser til Dubai er TripX Rejser.

Få inspiration til en ferie i Dubai, se de mange flotte foto

Burj Al-Arab, arabiens Dronning og hendes underværk af et tårn

Det 56 etager høje Burj al-Arab (“Det Arabiske Tårn”) er verdens højeste hotel, udformet som det udspilede sejl på en traditionel arabisk dhow, og tårner sig op over Den Persiske Golf på sin egen kunstigt anlagte ø i en hyldest til Dubais fortid som søfarersamfund. Petrodollars finansierede den femår lange opførelse af dette teknologiske og ingeniørmæssige vidunder, der efter sin færdiggørelse i 1999 straks blev et ikon for det lille, men selvbevidste emirat Dubai, det mest progressive, aggressive og dynamiske blandt De Forendende Arabiske Emiraters syv sheikdømmer – en slags arabisk Hongkong, med en sans for design som i Miami og en prangende luksus som i Las Vegas. Burj al-Arab, der har til formål at overforkæle og slå benene væk under trillardærsheiker og blaserte internationale koncernchefer, er en kølig oase af ubegribelig luksus, lige dele James Bond og Hollywood i dets storhedsdage. Det skaber et indtryk af uhæmmet pragt og ødselhed, fra det øjeblik man træder ind i dets atriumfoyer (med sine 182 m verdens mest højloftede), til det øjeblik man træder om bord på den luksusubåd, der skal føre gæsten over til den glasklædte fiskerestaurant, neddykket under golfens overflade. Sjældent, mangefarvet marmor og 2000 m2 22-karats bladforgyldning pryder dette symbol på det nye Arabien. Dets enorme afdeling udelukkende med suiter i to etager er en af de største og mest overvældende i verden, udstyret med det nyeste nye teknologiske isenkram og en privat butler til at vise, hvordan det hele virker. Det vildeste af det hele er de to Royal Suites, luksustaglejligheder, hver på 780 m2, i to etager med egen privat biograf, mødeværelse, spisesalon, påklædningsværelse, roterende senge og privat elevator. Og det hele koster en bagatel af 50.000 kr. pr. nat.

Information

Burj al-Arab: Jumeirah Beach Rd., 15 km syd for Dubai. Skal du på kulturrejse til Dubai og på på det mange mener er verdens mest luksuriøse hotel så læs mere om hotellet på deres egen hjemmeside her. Den beste tid at rejse til Dubai på er i perioden fra december til marts, hvor heden er mindst generende.  Fredag formiddage kan du opleve kamelvæddeløb.

Fort Knox til salg – Arabiens guldmarked

Guldbasaren i Dubai, Forenede Arabiske Emirater er et spændende besøg, også selvom du ikke er på “indkøbstur”.

Man skal se dette sted for at tro det. Selv indædte anti-shoppere er nødt til at besøge Dubais guldbasar, om ikke for at handle så for at få udvidet deres kulturelle horisont. Dette guldmarked, formentlig det største af sin art i Arabien – og det siger en del i betragtning af den lokale hang til smykkeindkøb – har holdt stand, efter at de fleste andre basarer er blevet afløst af moderne boutique-fyldte indkøbscentre. Selv garvede basargængere i Mellemøsten er helt uforberedte på dens enorme størrelse og det liv og røre, der udfolder sig her. De største smykker er ikke altid designet med kvinder for øje; nogle af de mest kunstfærdige genstande er ofte beregnet til mænd, børn eller bolig. Man skal forvente at finde smykker i alle mulige design og former, hvor vægten (og prisen) aldrig synes at være noget, folk bekymrer sig om.

Af de syv sheikdømmer, der udgør De Forenede Arabiske Emirater, var Dubai det eneste, der blev rigt på grund af sin handel med guld og ikke olien (selv om opdagelsen af olie i 1960’erne fremskyndede moderniseringen af et i forvejen økonomisk velstående samfund). I betragtning af, at handelen oprindelig var baseret på smugling af guld, kan det ikke overraske, at kapitalismen i sin mest uhæmmede form har gode kår her. Og det bedste af det hele er, at priserne faktisk er rimelige.

Er du på rejse til Dubai finder du guldbasaren på adressen Sikkat al-Khail St., i nærheden af Suq Deira.

Billedgalleri Dubai

Når du rejser til Dubai handler det om at blive behandlet som en VIP, så hvis du rejser til Dubai, skal du gerne have sparet lidt penge sammen. Det er rimeligt dyrt at holde ferie i Dubai, men du får også nogle eksklusive oplevelser for dine penge. I Dubai finder du en overflod af flamboyante hoteller, indkøbscentre, samt et svimlende udvalg af spisemuligheder, hippe klubber og barer.

Foto fra Dubai – inspiration til din kulturrejse

Dubai er som ingen anden by på jorden, men under overfladen af det nye Dubai finder du et helt andet Dubai, hvor kulturelle oplevelser er i højsædet. Ønsker du at planlægge en kulturrejse til Dubai, kan vi anbefale dig at besøge Heritage Village, fx under ramadanen. Her vil du opleve et anderledes Dubai, hvor du kan se, hvordan den lokale befolkning  synger, danser og opretholder de hundreder af år gamle traditioner. Få inspiration til din næste kulturrejse til Dubai i det nedenstående fotogalleri.

Kulturrejser til Dubai

[nggallery id=3]