Udstilling om Vittorio De Sica i Rom

Rom hylder i øjeblikket den verdensberømte og Oscarbelønnede italienske film-instruktør og skuespiller Vittorio De Sica med en unik multimedie-udstilling om manden, der instruerede legendariske film som Ladri di biciclette (på dansk kendt som Cykeltyven), Sciuscia og La Ciociara m.fl.

Udstillingen, der har fået navnet “Tutti De Sica,” åbnede d. 8 februar og fortsætter helt indtil 28 April på Museo dell´Ara Pacis museet i Rom. Udstillingen indeholder mere end 600 fotografier, 300 breve og originaldokumenter, foruden en lang række kostumer, videoer, lydoptagelser, originale filmplakater og personlige genstande, der tilsammen skaber en rejse i lyd, skrift og billede gennem den neorealistiske mesters liv og værker, der endte ved hans død i november 1974; en rejse, der for en stor del er blevet mulig takket være de arkiver og personlige genstande, som er blevet udlånt fra De Sicas egne børn (Emi, Manuel, og Christian), samt bidrag fra Giuditta Rissones efterkommere (italiensk filmskuespiller og De Sicas hustru), og Cineteca di Bologna (Bologna film-bibliotek).


Youtube-video med De Sica, der synger “Tu, solamente tu”.

Fremragende film-fotografier

Udstillingen er inddelt i tolv sektioner, placeret i de fire sale i Museo dell´Ara Pacis museet, og skildrer på forskellig måde de faglige og personlige verdener, som den store instruktør levede i gennem sit liv. Blandt andet byder udstillingen på fremragende film-fotografier, der ser tilbage på De Sicas interaktioner med nogle af det 20. århundredes vigtigste intellektuelle – fra Pirandello og Zavattini til Moravia – og selvfølgelig med nogle af de mest betydningsfulde italienske og internationale film-aktører i De Sicas levetid.

Du kan her læse mere om udstillingen “Tutti De Sica” i Rom på museets egen hjemmeside