San Pedro De Alcantara

I modsætning til de store feriesteder er San Pedro de Alcántara vest for Marbella og Estepona, 20 km længere vestpå, ægte ”spanske” samfund med en afslappet livsstil. Der er masser af små torve, hvor de lokale nyder en kop kaffe eller en tidlig fino og læser avis i morgensolen.

Villa Romana de Rio Verde

På strandsiden af vejen mellem Puerto Banús og San Pedro (drej fra hovedvejen før Puente Romano Hotellet og følg skiltene) ligger resterne af en romersk villa fra det 1. årh. Huset indeholder et usædvanligt, sort og hvidt mosaikgulv, der er ualmindelig velbevaret.

Mosaikken er speciel, fordi den gengiver ting med forskellige kulinariske formål – potter og pander, vandkander og køkkengrej, samt fugle, fisk og et Medusa-hoved. Villaen blev opdaget i 1962 og menes at have haft tre korridorer og en patio, omgivet af fem rum.

Spørg om åbningstider i turistinformationen på Plaza de la Iglesia.

Basílica de Vega de Mar

På højre side af hovedvejen fra San Pedro til stranden finder man fundamentet til en betydningsfuld vestgotisk, kristen basilisk, der stammer fra det 6. årh. Basilisken, der er omgivet af en kirkegård, blev opdaget i det 10. årh. under arbejdet med at plante eukalyptusskove langs kysten. Nogle af de skatte, der er hentet op fra gravene, befinder sig på det arkæologiske museum i Madrid.

Bemærk døbefonten, de er over 1 meter dyb – vestgoterne døbte både børn og voksne ved at nedsænke dem helt i vand.

Las Bóvedas

Længere ude ad stranden fra Basilisken ligger resterne af et romersk badehus, der blev opdaget i 1926. De syv kamre, der tjente som dampbade i det 3. årh., er konstrueret rundt om en ottekantet patio over et centralt, ottekantet bad. En cirkelrund svalegang i første sals højde giver adgang til flere mindre rum. Der er en rimelig vished for, at det virkelig har været et badehus, men der er også teorier i retning af, at bygningsværket var et lukket vandresevoir, der transporterede vand til de omgivende akvædukter.